KÖNYVAJÁNLÁS KÖNYVES KARAKTEREKNEK

 
 
Te milyen könyveket ajánlanál kedvenc regénybeli karaktereidnek, ha tényleg léteznének?

A mai bejegyzésben első körben összegyűjtöttem négy könyves szereplőt, akiknek megpróbáltam  személyiségükhöz passzoló regényeket ajánlani.
Fontos, hogy nem feltétlen olyan szereplőket választottam ki, akik ténylegesen szeretnek belemerülni egy regénybe, lehetnek olyanok is, akik nem nagyon szeretnek olvasni.
Kezdjünk is bele, mutatom, hogy én kiknek és miket tudnék javasolni:

CELAENA SARDOTHIEN
Celaena egy igazi badass karakter, kiválóan meg lett alkotva, kifejezetten egyedi, hiszen nem gyakran olvashatunk olyan nőkről könyvekben, akik hasonló szerepeket töltenek be, mint ő.
Neki abszolút ajánlanám Jeaniene Frost Cat és Bones könyvsorozatát. A kötetek női főhősnője Catherine Crawfield, aki szerintem tulajdonságait véve hasonlít az Üvegtrón központi karakterére. Cat, csakúgy mint Celaena, egy igazi harcos, nem könnyen (sőt egyáltalán nem) adja fel, komoly, de ha kell, akkor meg tudja csillogtatni a humoros oldalát is. Tudnak önfejűk, makacsok lenni, szeretik, ha úgy történnek a dolgok, ahogy ők eltervezték azokat. Szóval, mindent egybevéve szerintem Celaena élvezné Cat és Bones szórakoztató és izgalmas történetét.

ALAYNA WITHERS
Alayna Withers Laurelin Paige Fixed sorozatának főszereplője. Szerintem ő sok tulajdonságában hasonlít egy másik női főhősre, és pontosan ezt a sorozatot tudnám neki javasolni. Neki Jodi Ellen Malpas Ez a férfi sorozatát ajánlanám, és szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy imádná. Mindkét nőnek megvannak a saját hibáik, tisztában is vannak ezekkel, megpróbálnak javítani is rajtuk, kisebb-nagyobb sikerekkel. Ava kapcsolata Jessevel, Alayna kapcsolata pedig Hudsonnal cseppet sem mondható mindennapinak, sőt, nyugodtan nevezhetnénk egy érzelmi hullámvasútnak is. Mindkét történetben rendesen vannak érzelmek, erotikus jelenetekben is bővelkednek, és néha kifejezetten izgalmasak is.

MELANIE
Melanie P.C. Harris Újrajátszás című regényének szereplője és egyben egy jégkorong játékos. Nem mindennap olvashatunk női hokijátékosokról, szóval nálam már ez is egy nagy plusz pont volt, mikor kiderült. Pontosan emiatt ajánlanám neki Elle Kennedy Off-Campus sorozatát, hiszen itt is nagy szerepet kap a jégkorong, és egy olyan lánynak, aki szereti és űzi ezt a sportot, annak biztosan tetszeni fog és hatalmas kedvence lesz az összes kötet.

KATY SWARTZ
Katy, mint már ahogy az a Luxen sorozatból is kiderülhetett, szeret olvasni, egy igazi könyvmoly. Jennifer L. Armentrout karakterének az írónő egyik saját könyvét ajánlanám, ez pedig nem más, mint a White Hot Kiss – Perzselő csók. Mind a két női karakter nem éppen mindennapi helyzetben van – talán Layla még egy kicsit jobban is, mint Katy – és pontosan ezért gondolom azt, hogy jobban át is tudná érezni a helyzetét. Szerintem Katynek tetszene a Perzselő csók.

Mi a véleményetek az ilyen típusú bejegyzésről? Ti olvastátok már ezeket a könyveket? Milyen regényeket ajánlanátok a kedvenc karaktereiteknek? Esetleg egyetértetek velem valamelyik ajánlással kapcsolatban? :)

/Fejlécképek forrása: Pinterest/

Megjegyzések