FORBIDDEN LOVE - E. K. BLAIR - SECRET LUCIDITY ★ ÉRTÉKELÉS / ARC REVIEW & RELEASE BLITZ ★

 

PLEASE SCROLL DOWN FOR ENGLISH 👇👇👇

KÖNYVPROFIL
Megjelenés ideje: 2018. február 26.
Kiadó: Ek Blair LLC
Oldalak száma: 318
Fülszöveg:
This wasn’t supposed to happen.
But it did.
This wasn’t supposed to be my life.
But it was.
I was just a typical girl, living a typical life. Nothing was out of the ordinary until tragedy threw me into a turnstile I couldn’t see my way out of. That was, until him.
I never could’ve imagined my heart falling the way it did. Hard, fast, and with unbounding beauty.
The only problem?
He was off limits.
Forbidden.
But he became my everything, and I became his, so we risked it all. It was only a matter of time until I realized that our risk came with unimaginable consequences.
My name is Camellia Hale and his is David Andrews, and this is our love story.

 

*ARC kindly provided in exchange for an honest review*

”How do you do that?”
”Do what?”
”Make me love you like it's a necessity?”

Úristen.
A.
Szívem.
Összetört.
Aztán E. K. Blair szépen lassan összerakta a törött darabkákat. Egy igazi érzelmi hullámvasút volt.
Had adjak néhány tippet a könyv olvasásához, mielőtt még nagyon belemerülnék a véleményezésbe: Készítsetek elő rengeteg papír zsebkendőt. Ne kezdjetek bele akkor, hogy ha van valami nagyon fontos elintéznivalótok, mert ha egyszer elkezdtétek nem lesztek képesek letenni.
Tipprészleg vége, most pedig bemutatok nektek egy igazi műalkotást, a Secret Lucidity-t.
Mert igen, tényleg az volt.
Csodálatos. Varászlatos. Szívszaggató. Mély érzelmekkel teli.
A női főszereplő Camellia (Cam) Hale, aki a könyv kezdetén még egy teljesen átlagos és boldog lány. A könyv a nyári szünet előtti utolsó nap kezdődik, és már mindenki nagyon izgatott. Szeptembertől kezdve már végzősök lesznek, de most csak el akarják felejteni az iskolát és élvezni az életüket.
Cam-nek rengeteg barátja van, de közülük kiemelkedik legjobb barátnője, Linze, akivel először még kiskorukban találkoztak, és azóta elválaszthatatlanok. Cam-nek van egy barátja is, Kroy, akivel már szintén gyermekkoruk óta ismerik egymást, ez a barátság pedig később átalakult, és szerelem lett belőle. Őszintén, számomra aranyosak voltak együtt, de valahogy az a bizonyos „szikra” szerintem hiányzott. Ezen kívül a lány kitűnő tanuló, kerüli a bajt, elképesztően motivált és elszánt tizenhét éves tinédzser.
Édesapja abban a középiskolában dolgozik edzőként és tanárként, ahová ő is jár. Mindkettejüknek van egy szenvedélyük, ami nem más, mit az úszás. Számukra ez sokkal több, mint hobbi.

”Call it an obsession.
Everyone else does.
But I don’t care.”

Az apa és lánya közötti kapcsolatot nagyon szerettem. Annyira különleges volt.
De a boldogságnak hamar vége lesz. Túl hamar. Az a jelenet… Fájdalmas. Annyira fájdalmas volt. Ez volt az első alkalom, amikor a szívem megszakadt és könnyek kezdtek el megjelenni az arcomon. Ezután az esemény után Cam élete tönkrement. Megváltozott. A rossz irányba.
Egy új edző és angol tanár érkezik az iskolába. Ő David. Aki sokkal idősebb a lánynál. Pontosabban, tizennégy év a korkülönbség. Azt már nem is említve, hogy ő lesz Cam új edzője és tanára is. De amikor nagyon szeretsz valakit, akkor a kor csak egy szám, és semmi más nem számít. Mindketten tudják jól, hogy a kettejük között lévő vonzalom helytelen. De egyszerűen nem tudják letagadni az érzéseiket.
A Cam és David között lévő kapcsolat egyszerűen gyönyörű. David nagyon együttérző, segítőkész, imádnivaló, egy igazi úriember. Cam egy nagyon kedves, aranyos, ugyanakkor összetört lány.
Emlékeztek, valahol az értékelésemnek az elején még azt írtam, hogy hiányoltam Kroy és Cam kapcsolatából a szikrát. Nos, ezt nem mondhatom el, amikor David-ről beszélek. Vele kapcsolatban nem hiányolok semmit. Minden tökéletes. Majdnem minden. Vajon megkaphatják a jól megérdemelt happy end-et? Kiderül E. K. Blair Secret Lucidity című regényéből. ;)
Mindent egybevéve: E. K. Blair most már a kedvenc íróim közé tartozik és még többet és többet kell olvasnom tőle. A Secret Lucidity nem egy átlagos tanár-diák tiltott szerelemről szóló történet. Annál sokkal több. Sokkal egyedibb.

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS
Borító: Szépséges. ♥
Kedvenc karakter(ek): Cam, David (♥), Cam édesapja
Nem szimpatikus karakter(ek): Ide most nem sorolok senki. A könyv olvasása során voltak olyan szereplők, akiket nem igazán kedveltem, de ők is megváltoztak és velük együtt a véleményem is.
Ajánlom? Azoknak az olvasóknak, akik nyitottak az olyan témákra, mint például a veszteség, depresszió, önkárosítás, szerelem nagy korkülönbséggel, és nem bánják, hogy ezek nagyobb teret kapnak, azok szeretni fogják ezt a regényt, és nekik bátran ajánlom.
Értékelés: Összességében nekem tetszett ez a könyv, bár Cam néhány cselekedetével nem értettem egyet. Emiatt 4,5 csillagot adok neki, de a skálán ettől megkapja az „Imádtam”-ot.

 

Kedvenc idézet(ek):

”Why are you always giving him a hard time?”
”Beacause you’re my little girl. It’s my job to harass your boyfriend.”
”The shotgun wasn’t enough harassment?” (…)
”Not even close, boy.”

”Oh my God, Dad! You’re crazy. I’m only twelve.”
”Which means you’re almost thirteen. Which means it’s time to lock you in the basement until you’re thirty.”
”We don’t even have a basement.”
(…)
”The attic will have to do then.”

Upset? What a pathetic word. It’s too cheap and insignificant to describe how I feel. Because what I’m feeling is beyond the most miserable word I could possibly imagine. It’s so much worse that there is no word for it. It’s incapable of being measured by mere letters and syllables. It’s indescribable, and if you tried, it would draw blood, because it’s more than just an emotion, it’s a weapon.

You were always the one thing that felt like home to me, and even though I found a way to exist without you, a part of me has always been lost - until now.

Az angol nyelvű értékelésem után láthatjátok a könyv teljes borítóját és idézetes képeket, valamint megtalálhatjátok a beszerzési és közösségi oldalas linkeket is.

 

BOOK PROFILE
Publishing date: February 26th, 2018
Publisher: Ek Blair LLC
Print Lenght: 318 pages
Blurb:
This wasn’t supposed to happen.
But it did.
This wasn’t supposed to be my life.
But it was.
I was just a typical girl, living a typical life. Nothing was out of the ordinary until tragedy threw me into a turnstile I couldn’t see my way out of. That was, until him.
I never could’ve imagined my heart falling the way it did. Hard, fast, and with unbounding beauty.
The only problem?
He was off limits.
Forbidden.
But he became my everything, and I became his, so we risked it all. It was only a matter of time until I realized that our risk came with unimaginable consequences.
My name is Camellia Hale and his is David Andrews, and this is our love story.

 

*ARC kindly provided in exchange for an honest review*

”How do you do that?”
”Do what?”
”Make me love you like it's a necessity?”

Oh.
My.
God.
My.
Heart.
Was.
Broken.
But then, E. K. Blair put the shattered pieces together. It was an emotional roller coaster.
Just a few quick tip, before I’m getting into my review: Prepare a lot of tissue paper. Do not start it if you have to do something very important, because once you started, you won’t want to put it down.
Tip section end, now let me tell you about this beautiful work of art.
Yes, that was it.
Wonderful. Magical. Heartbreaking. Deeply emotional.
The heroine is Camellia (Cam) Hale, who is just an ordinary and happy girl at the beggining of the book. It starts on the last day of school before summer holiday, and everybody is so excited about it. Next year they will be seniors, but before that they want to forget school and just enjoy their lives. Cam has a best friend, Linze, firstly they met when they were little, and since then they are inseparable. Kroy is Cam’s boyfriend, they have known each other since their childhood, and student think that they are the perfect couple. Actually, for me, they were cute together, but I think the „spark” was missing. Also, she is a straight A student, who keeps out of trouble, a really motivated and dedicated seventeen years old girl.
Her father works in this high school as a coach and teacher. They both have a passion: swimming. It is more than a hobby for them.

”Call it an obsession.
Everyone else does.
But I don’t care.”

I really liked the connection between father and daughter. It was so special.
But happiness ends. Too soon. That scene… Painful. There was a lot of pain. That was the first time when my heart broke and tears started to appear. After that, Camellia’s life is shattered. It is not the same any more. It is wrong.
A new swimming coach and English teacher comes to the school. He is David. And he is much older than Cam. The age difference is fourteen years. Not to mention the fact, that he is her teacher and coach. But when you really love someone, age is just a number, and nothing else matters. They know that this is wrong. On the other hand, they can’t deny their feelings.
The relationship between Cam and David is more than beautiful. David is so symphatetic, helpful, adorable, a real gentleman. Cam is so sweet, kind, but at the same time, lost and broken.
Remember that somewhere at the beggining of my review I wrote that I missed the „spark” between Kroy and Cam. Well, with David I don’t miss anything. Everything is perfect. Almost everything. Will they get their happy end? Read Secret Lucidity by E. K. Blair and find out. ;)
Taking everything into account: E. K. Blair is now one of my favourite authors and I need to read more and more books from her. This was not an ordinary teacher-student forbidden romance novel. It was so much more. So unique.

SUMMARY
Cover: Gorgeous.♥
Favourite character(s): Cam, David (♥), Cam’s dad
I didn’t like that/these character(s): There isn’t anybody. Well, to be honest, there were one or two of them, but they changed a lot and my opinion too.
Recommend it? I highly recommend Secret Lucidity to readers, who are open-minded. The book deals with loss, depression, self-harm and love with big age difference. Who doesn’t mind these thing will absolutely love this book.
Rating: All in all, I really liked Secret Lucidity. However, sometimes I didn’t agree with Cam’s acts. I give it 4,5 stars and ont he scale I put the little book on „I adored it”.

 

Favourite quote(s):

”Why are you always giving him a hard time?”
”Beacause you’re my little girl. It’s my job to harass your boyfriend.”
”The shotgun wasn’t enough harassment?” (…)
”Not even close, boy.”

”Oh my God, Dad! You’re crazy. I’m only twelve.”
”Which means you’re almost thirteen. Which means it’s time to lock you in the basement until you’re thirty.”
”We don’t even have a basement.”
(…)
”The attic will have to do then.”

Upset? What a pathetic word. It’s too cheap and insignificant to describe how I feel. Because what I’m feeling is beyond the most miserable word I could possibly imagine. It’s so much worse that there is no word for it. It’s incapable of being measured by mere letters and syllables. It’s indescribable, and if you tried, it would draw blood, because it’s more than just an emotion, it’s a weapon.

You were always the one thing that felt like home to me, and even though I found a way to exist without you, a part of me has always been lost - until now.

FULL COVER

 

 

TEASERS

 

 


PURCHASE LINKS
 
AUTHOR LINKS

 


GOODREADS

MOLY

Megjegyzések