WE'RE ALL A LITTLE #NERDY HERE - CAMBRIA HEBERT: HASHTAG SOROZAT


A könyvsorozathoz készült egy előzetes is, amit IDE kattintva nézhettek meg. Azt pedig, hogy hogyan készült el ez a kisfilm IDE kattintva tekinthetitek meg.
Ez a bejegyzés három könyv rövid értékelését foglalja magába, Cambria Hebert Hashtag című sorozatának első három kötetét (#Nerd; #Hater; #Player).♥
Az első részt több mint egy évvel ezelőtt kerítettem sorra, és azonnal instant kedvencem lett, ez az egyik legeslegkedvencebb egyetemes-romantikus sorozatom. Most sort kerítettem a folytatásokra is, és a harmadik befejezése után is tartom az előző állításomat, nálam most ebben a kategóriában Cambria Hebert ezen alkotásai foglalják el az első helyet.
Viszonylag egy már klisésnek számító témát dolgoz fel az első három regény, de az írónő olyan kiszámíthatatlan csavarokkal és nagyon szerethető karakterekkel fűszerezte meg az egészet, amitől szerintem kifejezetten kiemelkedő lett. Nálam instant kedvenc lett. ♥♥♥ A #Nerd, #Hater és #Player egy pár történetét dolgozza fel és mutatja be az olvasóknak, a negyedik már más, de nem ismeretlen karakterek kapcsolatát írja le. Amikor elkezdtem olvasni a #Selfie-t aggódtam, hogy nem fogja hozni ugyanazt a szintet, de ez minden hiábavaló volt, hiszen ugyanannyira imádom már ezt is, mint az előzőeket. ♥
Főhősnőnk Rimmel ’Rim’ Hudson az egyetem egyik legjobb diákja, kifogástalanok a jegyei, szorgalmasan tanul, sőt, még szabadidejében a helyi állatmenhelyben is önkéntes. Imádja az állatokat, szeret róluk gondoskodni, az egyetem elvégzése után állatorvosként szeretne elhelyezkedni. Népszerűnek nem nagyon lehet mondani, nincs sok barátja sem, szobatársának, Ivy-nek azonban kezd megnyílni.
Roman ’Romeo’ Anderson-t Rimmellel ellentétben az egész egyetem ismeri, ugyanis ó a helyi focicsapat egyik legtehetségesebb játékosa, többen azt mondják, hogy nagy jövő áll előtte. Azonban a tanulás terén nem éppen mondható ilyen sikeresnek. Ezért szüksége van segítségre. Rimmel azt a feladatot kapja, hogy korrepetálja Romeo-t. És ez csak a kezdet, ugyanis a fiú is kap egy feladatot…
A két fiatal kezdi egyre jobban megismerni a másikat, azonban ez a jó viszony nem tart sokáig, ugyanis van egy ember, aki nagyon nem nézi a kettejük kapcsolatát jó szemmel és bármi áron kettejük közé akar állni.
A #Hater ott folytatódik, ahol az előző kötet abbamaradt. Rimmel visszatér az édesapjától az egyetemre, ahol az eddigi nyugalmas élete véget ér. Főleg, amikor egy ember eldönti, hogy mindenáron megkeseríti a lány és Romeo életét. Cambria Hebertnek sikerült egy olyan karaktert megalkotnia, akit egyszerűen nem lehet nem utálni, és a külföldi olvasók véleményeit olvasva nem csak én vagyok így ezzel. Zach ugyanis szerintem a legundorítóbb szereplő, akiről valaha olvashattam. Komolyan, fel nem tudom fogni, hogy hogyan fér egy emberbe ennyi gyűlölet és féltékenység.
A második kötet végén Romeo karriere komoly veszélybe kerül egy baleset miatt, de ő nem adja fel az álmát, megállíthatatlan. Ennek az elszántságnak hamar meglesz a gyümölcse is.
Mind a három kötetben rendkívül nagy hangsúlyt kap a barátság. Az a barátság, ami Romeo és Braeden, Rimmel és Braeden, Rimmel és Ivy között van az egyszerűen nagyszerű. A két fiú már egészen óvodáskoruk óta elválaszthatatlanok. Braeden és Rimmel között egészen különleges kapcsolat alakult ki, ugyanis Braeden már szinte a kishúgának tekinti  lányt, és Rimmel is testvéreként szereti a fiút. Rimmel és Ivy a kollégiumban szobatársak, itt kezdődött a barátságuk. Mindig ott vannak, ha segíteni kell a másiknak, számíthatnak egymásra, mindent meg tudnak beszélni. Egy igazán remek és összetartó csapat ők így négyen.
A sorozat szerves része az Alpha BuzzFeed, amelynek az a lényege, hogy minden fontos lépésről, történésről és eseményről kapnak az egyetemisták egy üzenetet szinte azonnal, így mindenki rögtön értesülhet a ’legfrisebb pletykákról’. Ezeket a „Buzzboss” küldi el mindenkinek, akinek a kilétéről nem igazán tudni semmit. Miközben olvastam egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy szeressem vagy ne az Alpha BuzzFeed-et, de aztán már most a negyedik regénynél tartva nyugodtan kijelenthetem, hogy imádom. :D Többnyire nagyon tetszettek ezek a rövid kis üzenetek a fejezetek elején. Itt azért mondom, hogy többnyire, mert volt néhány olyan, amelyik erősen spoileres volt az adott részre.
De másrészről meg tele volt a könyv ilyenekkel:

#BadPickUpLineAlert Is your body from McDonald's? Because I'm loving it. #ThisWillNotGetYouLaid …Alpha Buzzfeed

#YouMightBeDrunk when you sit on the toilet and reach for your seat belt.
…Alpha BuzzFeed

Do what is right.
Not what is easy.
#ButWhatIfWhatsRightIsEasy
…Alpha BuzzFeed

#NoticeToTheFaculty
Students today spend more time on homework than ever in recorded history.
#GiveUsABreak #HomeworkSucks
...Alpha BuzzFeed
 
#LateNightMusings
When you wait for a waiter at a restaurant, aren’t you a waiter?
…Alpha BuzzFeed

I drank some Redbull, buti t didn’t give me wings.
#FalseAdvertising
#IFeelBetrayed
...Alpha BuzzFeed
 
#BadPickUpLineAlert
If you were a Transformer you’d be Optimus Fine.
#ButSeriouslyDontSayThis
...Alpha BuzzFeed

Mindent egybevéve számomra jelenleg Cambria Hebert Hashtag sorozata a top kedvenc ebben az évben. Szavak nincsenek rá mennyire imádom. Az írónő nagyon jól hozza az egészet, rendkívül jó karaktereket alkotott meg, a történet egyáltalán nem kiszámítható, mindig van benne valamilyen meglepetés, valamilyen fordulat. Nem mindenki az, akinek látszik.
Nagyon-nagyon remélem, hogy egyszer magyarul is újra elolvashatom ezeket a regényeket. Szerintem itthon is nagy sikere lenne.
RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS
Borító: Másképp képzeltem el a szereplőket, de nekem nagyon tetszenek a borítók. :)
Kedvenc karakter(ek): Romeo, Rimmel, Braeden, Ivy, Trent, Murphy
Nem szimpatikus karakter(ek): Zach. Bár az, hogy „nem szimpatikus” még enyhe kifejezés.
Értékelés: 5/5. Öt csillaggal. ♥♥♥♥♥
Ajánlom? Őszintén ajánlom minden romantikakedvelőnek. Annyira gyönyörű történet. ♥ 


Néhány kedvenc pillanat:

Never judge a person by their status.

Being nervous was stupid.

„Just leave your clothes with ours. I'll wash them for you.” I yelled through the door.
He laughed. „Laundry service? Damn! I'm moving in.” (Rimmel&Braeden)

„My life is falling apart, and old women are hitting on you.”
„I’m sorry, baby. I’ll try to be less irresistible.” (Rimmel&Romeo)

Braeden sighed and looped his arm across my shoulders again and steered me toward a stack of books. “So innocent,” he mused. “Tutor girl, as your man’s best friend and your self-appointed big brother, I feel like it’s time I teach you about the real world.”
“You’re my self-appointed big brother?” I asked, looking up at him.
He nodded like it was obvious. “You and Rome… you’re an exception to the rule. You two are the real deal, but most guys, guys like me, aren’t looking to settle down. They like—”
“To have fun?” I finished for him, slightly amused.
“Exactly.”
“But what about the girls?” I asked.
He gave me a clueless look. I sighed. “Maybe it’s me who needs to teach you, brother.”

The azure shade of his eyes caressed me to my soul. I swear he looked at me like no one else ever could. It was like there was nothing else in existence except me. It was like he wasn’t just looking at me, but in me, and I was the most precious thing he’d ever seen.

„Don’t forget this moment. Don’t forget the absolute truth in the way you feel right now. I love you and I’m not going to stop.”

He held out his fist for me to pound it out.
I did it, but then I held out my pinky.
„Your finger got a cramp, Smalls?”
I laughed. “Boys pound it out. Girls pinky swear.”
He looked at my finger like it was a baby alien from Mars. „I’m not a girl.”
„I’m not a guy.”
He ran a hand over his head and then chuckled. His pinky was like twice the size of mine. When he wrapped it around mine, I shook them. He seemed amused, but he didn’t say anything else. (Rimmel&Romeo)

KÖNYVPROFILOK

#Nerd
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 472
Fülszöveg:
A new adult college romance from author Cambria Hebert.
Two people from completely different worlds are about to be thrown together…
In more ways than one.
She wants to keep her scholarship. He wants to stay on the team. An awkward alliance doesn't even begin to cover Rimmel and Romeo's relationship.
But that's about to change.
It starts with a dare. An initiation. A challenge.
Quickly, it turns into more. But when you're a victim of your status, there is no room for anything real. The rules are clear and simple.
Stick to your circle.
And never fall in love with anyone on the outside.

#Hater
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 492
Fülszöveg:
It ​was during my first football game that I first felt the first chill of hate. I looked it right in the eyes and felt its sticky tentacles reach out for me. I’d never experienced something so cold and empty before.
The effect of that look lingered, like an unspoken promise, long after it was gone.
Becoming a couple – becoming the other half of a campus celebrity wasn’t easy. I let down walls guarding my heart and he looked past my glasses and accident prone tendencies. Romeo and I are an unlikely match, a #nerd and a jock. But we made it.
And we’re happy.
Zach doesn’t want us to be happy. He wants Romeo to pay for getting him kicked out of Omega and for the night he spent in jail. He’s going to use anything and everything he can to get his revenge. Including me.
As the weather on campus grows cold and the days become dark, revenge becomes the center of someone’s life and the happiness Romeo and I worked so hard for is threatened.
I can’t help but worry that our love is going to be overshadowed by hate.

#Player
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 580
Fülszöveg:
Players gotta play.
Hate is like a poison. It contaminates everything.
So does doubt.
Even though I deny what I overheard, even though I insist it isn’t true, the seed of doubt has been planted. I can’t help but be tormented with the endless what-if’s that have taken over our lives.
Romeo and I were happy in love. The future stretched before us brighter than any star in the darkest sky. Now everything is broken. Literally broken. Romeo’s entire career is at stake, my entire future is threatened… and my past?
It’s coming back to haunt me.
To haunt us.
Romeo says we’re in this together and right now the only sure thing is us. But how far can a love so new be pushed? The lengths we will have to go to save each other puts everything at risk.
Romeo is a #player but how much of the game can one person play?

A SOROZAT KÖTETEI:

 

 

#Nerd
#Hater
#Player
#Selfie
#Poser
#♥
#Bae

Megjegyzések