HETI MINIMAGAZIN #4

 
Már negyedik hete fut a blog saját minimagazinja. Ilyenkor, mikor az állandó rovatokat írom, jövök rá, hogy milyen gyorsan telik az idő.
De, most térjünk rá arra, ami igazán fontos, ugyanis ez a hét is tele volt hírekkel. Borítóleleplezések, várva-várt könyvmegjelenések, írónőkkel kapcsolatos információk, Magyarország első könyves doboza, szebbnél-szebb olvasói alkotások és télre hangolódás. Ezekről bővebben is olvashattok a heti minimagazin negyededik számában.
Jó böngészést mindenkinek! :)

BORÍTÓLELEPLEZÉS
Lylia Bloom: Ne mondd, hogy szeretsz

 

Zora szeret láthatatlan lenni. Nem akar barátokat, nem akar senkit közel engedni magához, nem akar újból csalódni. Hosszú ujjú ruhák, erős smink és elutasító tekintet mögé rejtőzik, nehogy újra bízni kezdjen, aztán felfedezzék a múltját, és megint megbántsák. Dominik arra vágyik, hogy valaki végre őt lássa. Otthon csak az eredményeire figyelnek, míg az osztálytársai azt nézik, mennyire menő cuccai vannak, de egyetlen barátjának sem árulhatja el, milyen sokat jelent neki a rajzolás. Azonban mindkettejük számára van egy hely, ahol lazíthatnak, ahol önmaguk lehetnek, ahol talán végre találhatnak igazi barátokat: a tetoválószalon. Zora ősz óta recepciós ott, Dominik pedig felbukkan, mint reménybeli tetováló. Muszáj szóba állniuk egymással, kénytelenek meglátni a másik valódi arcát, és lassan közeledni kezdenek. Izgalmas regény az őszinteségről, az útkeresésről, és egy finoman kialakuló szerelemről.

Sarah J. Maas: Viharok birodalma

 

A világot az álmodók mentik meg és építik újjá.
Alig kezdődött meg Aelin Galathynius hosszú útja a trónjáig, máris háború fenyeget. Útja során elveszített, de szerzett is szövetségeseket, barátságok köttettek és szakadtak meg, miközben a mágikus erőt birtoklók és azt nélkülözők is konfliktusba kerülnek.
Aelin szíve az oldalán harcoló hercegé, hűsége pedig a védelmére szorulóké, akikért mágiája utolsó cseppjét is kész odaadni. Ám a múlt borzalmas bugyraiból szörnyetegek bukkannak fel, és a sötét erők felsorakoznak, hogy leigázzák a birodalmát. Egyetlen esélye marad, egy kétségbeesett küldetés végrehajtása, ami a végét jelentheti mindannak, ami Aelin számára drága.
A kirobbanó sikerű Üvegtrón sorozat lélegzetelállító ötödik kötetében Aelin válaszút elé kerül: mit és kit áldozzon fel azért, hogy megakadályozza Erilea széthullását.

Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

 

New ​York Times bestseller szerző!
"Én nem vagyok jó. Semmi vagyok és a lelkem, halhatatlan lelkem el van átkozva… Mintha a tüdőm is cserbenhagyott volna, de próbáltam levegőt venni, hogy ki tudjam mondani, hogy nem. Nem.
De nem kellett kimondanom, mert mögöttem akkorát dörgött, mintha két hegy ütközött volna egymásnak. Az emberek kiabáltak, hátráltak, néhányan eltűntek a hirtelen sötétségben. Megpördültem, mire az éjszakai sötét úgy úszott tova, akár a füst a szélben. Rhysandet pillantottam meg, aki a fekete zakója hajtókáját igazgatta.
– Szerbusz, drága Feyre! – dorombolta."
Miután Feyre kiszabadította szerelmét, Tamlint a gonosz tündérkirálynő karmai közül, már halhatatlanként, tündérmágiája birtokában tér vissza a Tavasz udvarába. De nem feledheti sem a szörnyűségeket, melyek révén megmentette Tamlin népét, sem az alkut, amit Rhysanddel, a rettegett Éjszaka udvarának főurával kötött.
Egyre jobban bevonódik Rhys ügyeibe és fellángoló érzelmei hálójába, ám háború közeleg: egy minden eddiginél hatalmasabb gonosz erő fenyeget azzal, hogy mindent elpusztít, amiért Feyre valaha küzdött.
Szembe kell néznie a múltjával, elfogadnia különleges adottságait és döntenie kell a sorsáról.
Oda kell adnia a szívét, hogy meggyógyítsa a kettéhasadt világot.
Sarah J. Maas New York Times bestseller szerző lélegzetelállító fantasy sorozatának második kötete.
A szerelemért még a halált is átverte.
A világ megmentésért maga lesz az élő fegyver.

Tavi Kata: Szívkeringő

 

Lilla és Krisztián végzősök lettek a Duna-parti Gimnáziumban. Az tanévben egymást érik az izgalmas események: szalagavató, pályaválasztás, és vár rájuk a mumus,a rettegett érettségi vizsga is. A pár kapcsolata egyre komolyabbra fordul, de képesek lesznek kezelni a szerelem komolyabb kihívásait? Lilla válaszokat keres arra, ki ő, merre induljon a középiskola után, és hol a helye Krisztián életében.
A barátok mindennapjai sem könnyebbek. Vajon Márk elég erős, hogy szembenézzen az évek óta eltitkolt igazsággal? Gréta és Ákos meg tud birkózni azzal, hogy eltérnek a jövőbeli terveik? Jázmin és Kristóf feláldozná-e a szerelmet a tanulásért? Vajon Flóra örök magányra van ítélve?
Senkinek sem könnyű kiegyensúlyozottnak maradni, amikor ilyen nehéz döntéseket kell meghozni. Megvalósulhatnak az álmok, vágyak, szerelmek, amiket eddig kergettek? Egyáltalán ugyanarra vágynak még, amire régebben?

Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness


Egyenlőre bővebb információ nincs róla, a regény várhatóan 2018. december 4.-én fog megjelenni.

JODI ELLEN MALPAS TESZTELI, HOGY MILYEN JESSE WARD-DAL ALUDNI
Vagyis, hogy milyen egy Jesse Ward ihlette pizsamában aludni. Az írónő webshopján ez egy teljesen új termék lesz, amelyet először az Instagram oldalán mutatott meg olvasóinak. A posztban azt írta, hogy nemsokára megvásárolható lesz, de először ő teszteli, hogy milyen is Jesse-vel „aludni”.

 

JENNIFER L. ARMENTROUT MEGMUTATJA A SAJÁT „KIS” KÖNYVTÁRÁT
A Luxen-sorozat írónőjét már többen és többször is kérték, hogy mutasson képet a könyveiről. A napokban egy montázst posztolt az Instagram oldalára, amelyen keresztül betekintést nyerhetünk Jennifer L. Armentrout magánkönyvtárába. Szép gyűjteménye van, ugye?

 

TÉLI HANGULAT AZ L&L KÖNYVESBOLTBAN
Az L&L Könyvesbolt már ezerrel készülődik a téli időszakra, az ünnepekre, így nem maradhat el a dekoráció sem. A végeredmény elképesztő és nagyon hangulatos lett. 

 

 

 

 

/Forrás: Leiner Laura Facebook oldala/

MEGJELENT JESSICA SORENSEN LEGÚJABB ALKOTÁSA
E-book formátumban jelent meg (de elvileg a jövőhét folyamán papír alapon is elérhető lesz) a 93 oldalas The Evermore of Callie&Kayden november 10.-én. A könyv több novellát foglal magában.

 

A novella series
Now in her last year of college, Callie feels like she wants to do something amazing with her life. When she gets a job offer to write for at an unconventional newspaper, she wonders if it’s the change she’s looking for. But her first assignment hits close to home, and she has to decide if she’s strong enough to handle it.
Kayden’s life has been going great. He’s about to graduate, the draft is coming up, and his relationship with Callie is stronger than ever. But when a secret from his family’s past is revealed, he realizes not everything about his life is what it seems.
Please note that The Coincidence Diaries series is an ongoing novella series that follows the characters from the Coincidence Series and the Unbeautiful Series as they navigate through their last year of college. Since I know not everyone has read all the books in the Coincidence Series and the Unbeautiful Series, I separated the characters stories into individual novellas, which are approximately 25,000-30,000 words each. However, for those who aren’t fans of novellas, I will also be releasing novel-length, combined sets of the characters stories, so you can pick and choose which way you want to go.

MODERNKORI ÜVEGTRÓN KARAKTEREK
Hogyan néznének ki Sarah J. Maas egyik legsikeresebb könyvsorozatának szereplői, ha ebben a világban élnének? Nos, egy olvasó erre a kérdésre igazán szép alkotásokkal válaszolt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Forrás: Pinterest/

ELKÉPESZTŐEN SZÉP DORIAN FANART
A hét folyamán egy csodaszép festmény készült el, amely az Üvegtrón széria egyik fő karakterét, Dorian-t, ábrázolja.

 

/Forrás: morgana0anagrom Instagram/

BOOK A SLOTH CLUB INFORMÁCIÓK
Már nagyon a célegyenesben vannak a novemberi dobozok, a Book a Sloth Club csapata izgatottan várja a pillanatot, amikor a kezeitek közé foghatjátok Magyarország első könyves dobozát. Két képet is megosztottak az elkészült dobozokról:

 

 

Valamint új tervek is formálódnak, jelenleg egy Baba-mama témájú van kidolgozás alatt.

 

ÉG VELED TELJES BORÍTÓ, FÜLSZÖVEG ÉS ELŐRENDELHETŐSÉGI LEHETŐSÉG
Még a hét elején megismerhettük a legújabb Leiner Laura könyv fülszövegét és a teljes borítót is megtekinthettük. Valamint az L&L Könyvesbolt előrendelési információkat is megosztott. Ha ettől a könyvesbolttól rendelitek meg, akkor a könyv mellé kaptok extra ajándékot is.

 

Újvári Hanna a tinik megszokott életét élte egészen egy évvel ezelőttig, egy családi tragédia azonban mindent megváltoztatott. Most apukájával kettesben tölti a hétköznapokat, és rég nem a korosztályának átlagos problémái foglalkoztatják. Miután átveszi a tizenegyedikes bizonyítványát, az évzáró után váratlan felkérést kap az igazgatótól: részt vehet egy iskolai versenyen, ahol kiváló matekosként főleg a logikai feladatok megoldásában számítanak rá. Hanna környezete ragaszkodik hozzá, hogy elmenjen a megmérettetésre, így a Szirtes Gimnázium négyfős csapata elindul az Iskolák Országos Versenyére.
Az Ég Veled az Iskolák versenye trilógia első része.

Kedves Vásárlóink!
Leiner Laura - Ég veled (Iskolák versenye trilógia 1.) című kötetét az alábbi módon lehet előrendelni üzletünktől:
1. Kérjük, hogy küldje el előrendelését november 30-ig az llkonyvesbolt@upcmail.hu e-mail címre, TELJES NÉVVEL, CÍMMEL, TELEFONSZÁMMAL. Előrendelést kizárólag emailben tudunk felvenni.
2. A kötet ára 3499 Ft.
3. Fontos, hogy az előrendelések november 30-ig megérkezzenek, hogy átadhassuk a futárnak a csomagokat.
4. Az előrendelés várhatóan december 5-én meg is érkezik.
5. A rendeléseket a GLS futárszolgálat teljesíti, melynek költsége 1440 Ft.
6. A kötet/termék árát, valamint a szállítási költséget a futárnak kell fizetni a csomag átvételekor.
7. A kötet csak abban az esetben kerül kiszállításra, ha Ön kapott tőlünk egy visszaigazolt e-mailt. Amennyiben nem kap visszaigazolást egy-két napon belül, kérjük, hogy küldje el újra előrendelését.
8. Amennyiben terméket is szeretnének vásárolni, kérjük, hogy a könyvrendeléssel együtt küldjék el nekünk, hogy egy csomagként tudjuk feladni (egy szállítási költséggel). Termékeink az llkonyvesbolt.hu oldalon tekinthetők meg.
9. Sajnos csak Magyarországra tudunk rendelést teljesíteni.
10. Dedikált kötetet nem áll módunkban küldeni.
11. Könyvesboltunkban a hivatalos megjelenés előtt, december 5-én már megvásárolható lesz a kötet. Minden kedves Vásárló dedikált kártyát, karszalagot és csak erre az alkalomra készített ajándékot kap. Amennyiben ellátogatnak a üzletünkbe, NEM szükséges előrendelni a kötetet.
12. A kötet hivatalos megjelenése: 2017. december 6.
Üdvözlettel
L&L könyvesbolt
/Forrás: L&L Könyvesbolt Facebook oldala/

ELŐRENDELHETŐ KÖNYVEK ÁRADATA
Mia Sheridan: Archer’s Voice – Archer hangja (ITT előrendelhető)
Katy Evans: Mine – Enyém (ITT előrendelhető)
Rebbeca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok (ITT előrendelhető)
Greff Magdi: Húzós szerelem (ITT előrendelhető)
Jeaniene Frost: Once Burned – Első lobbanás (ITT előrendelhető)
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem (ITT előrendelhető)
Nathalie Somers: Lányok regénye 6. (ITT előrendelhető)
Penelope Ward:  Jake Undone – Jake megadja magát (ITT előrendelhető)
Samantha Young: Before Jamaica Lane – Jamaica Lane (ITT előrendelhető)
Sara Shepard: Flawless – Hibátlanok  (ITT előrendelhető)
Katie McGarry: Breaking the Rules – Szabályszegők (ITT előrendelhető)

MEGJELENÉSI DÁTUMOKKAL KAPCSOLATOS HÍREK
A Könyvmolyképző Kiadó igyekszik minden olvasó által feltett kérdésre válaszolni, a napokban pedig többen is érdeklődtek az őszi–téli megjelenésekkel kapcsolatban:

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
„Sziasztok,
minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy 2017 karácsonyára megjelenhessen. Igyekszünk nagyon, de azért ezer százalékra nem ígérnénk meg a 2017 karácsonyi megjelenést.
Üdvözlettel,
A Könyvmolyképző csapata”

Cassandra Clare: Lord of Shadows – Árnyak ura
„Sziasztok!
A könyv december elején fog megjelenni, hamarosan közzétesszük a pontos dátumot is :)
Üdvözlettel,
A Könyvmolyképző csapata”

A.Meredith Walters: Light in the Shadows – Fény az éjszakában
„Szeretnénk még idén kiadni a könyvet, de sok múlik a tördelői és a nyomdai kapacitáson is. Megtesszük a tőlünk telhetőt :)
Üdvözlettel,
A Könyvmolyképző csapata”

Julie Kagawa: Éden-trilógia
„Sajnos még nem tudunk pontos megjelenési dátummal szolgálni, de szeretnénk folytatni a sorozatot.
Üdvözlettel,
A Könyvmolyképző csapata”

/Forrás: moly.hu, Könyvmolyképző zóna/

Megjegyzések