HETI MINIMAGAZIN #5

 
Eljött egy újabb vasárnap, így újra összegyűjtöttem nektek a hét legfontosabb könyves és írókkal kapcsolatos híreit egy bejegyzésben. Tehát most érkezzen a Heti minimagazin ötödik kiadása.

Jó böngészést mindenkinek! :)

A HÉT LEGOLVASOTTABBJAI
Új rovat a minimagazinon belül!
Ebben a részben fel fogom sorolni, hogy az adott héten éppen hogy áll a rangsor, melyek a legolvasottabb és legnépszerűbb könyvek itthon. Lássuk is, hogy melyek jutottak be a Top 10-be:

1. Erin Watt: Papír hercegnő
2. Erin Watt: Megtört herceg
3. Agatha Cristie: Gyilkosság az Orient expresszen
4. Stephen King: AZ
5. Nicola Yoon: Minden, minden
6. Jo Nesbo: Hóember
7. Beth Flynn: Kilenc perc
8. Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
9. Colleen Hoover: Egy nap talán
10. Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Soha, de soha

AMY HARMON ÚJDONSÁG
Az írónő legújabb regénye várhatóan 2018. február 13-án fog megjelenni The Smallest Part címmel, egyenlőre több információ még nincs róla. Amy Harmon így jellemezte: Szívszorító. Szívmelengető. Egy új romantikus történet, amelyben a barátság szerelemmé alakul.

KARINA HALLE ÚJ REGÉNYE
Karina Halle az Álomgyár Kiadónál mutatkozott be a magyar olvasóközönségnek Túl közel hozzád nevezetű kötetével, amely október 30-án került fel a könyvesboltok polcaira. November 14-én jelent meg külföldön az írónő legújabb regénye Bad at Love címmel.

 

 

 

 

ELKÉPESZTŐEN CUKI R. S. GREY KISLÁNYA
R. S. Grey neve Magyarországon a Testcsel miatt lehet ismerős, ugyanis itthon ez az első regény, amely megjelent az írónőtől. R. S. Grey néhány napja a kislányáról posztolt egy képet Instagramra, amiből megtudhatjuk, hogy a kis Hallie már húsz hetes lett. Hát nem édes?

 

VI KEELAND ÚJ ALKOTÁSA
Vi Keeland Sex, not Love című regénye 2018. január 15-én fog megjelenni, a napokban pedig az írónő megmutatta a teljes külsőt is:

 

 

SZASZKÓ GABRIELLA – BESZÉLJ HOZZÁM BORÍTÓMUSTRA
A Pennington-testvérek második részének külsejére a napokban derült fény. A Beszélj hozzám megjelenése december 6-án esedékes. Mikulásajándék
Engem már az első kötet – Maradj velem – borítója is lenyűgözött a maga egyszerűségével és letisztultságával. És ez most a második regénynél is ugyanígy van. Gyönyörű színek, egyszerű koncepció, nagyszerű kivitelezés. Tipikusan az az eset, amikor a borító megfog, a fülszöveg felkelti az érdeklődésed, a történet pedig beszippant.

 

KÖNYVMOLYKÉPZŐS HÍRESŐ
A Könyvmolyképző minden héten lenyűgözi az olvasókat valamivel. Van, amikor borítókkal, van, hogy új megjelenésekkel, de van olyan helyzet is, amikor mindkettővel. Nos, ez a hét az utolsó kategóriába esik, ugyanis:
BORÍTÓLELELLEZÉS:

A.MEREDITH WALTERS – FÉNY AZ ÉJSZAKÁBAN

 

Eredeti cím: Light in the Shadows
Eredeti kiadója: Gallery Books
Eredeti megjelenésének éve: 2014
Hazai várható megjelenés: 2017
Sorozat: Utánad a sötétbe
A sorozat kötetei:
Find You in the Dark – Utánad a sötétbe
Light in the Shadows – Fény az éjszakában
/+2: Cloud walking; Warmth in Ice/
Oldalszám: ???
Pötty: Rubin pöttyös könyvek
Kötéstípus: puhatáblás/keménytáblás védőborítóval
Ár: árazás alatt
Fordító: Somogyi Eszter
Fülszöveg:
Hogyan ​tovább, amikor úgy érzed, vége az életednek?
Maggie sosem hitte, hogy újra látja Clayt. Ezért inkább igyekszik újra összerakni régi életének darabjait, még ha úgy is érzi, nem bízhat meg senkiben. Megpróbál továbblépni, előre, ahogy Clay kívánta.
Clay nem képes elfelejteni Maggie-t, bár erőszakkal elszakította magát tőle, hogy megkaphassa a segítséget, amire mindennél jobban szüksége van. És most gyógyul… apránként. De a szíve még mindig a lányé, akinek az életét köszönheti.
Amikor egy váratlan tragédia újra egymás mellé sodorja a fiatalokat, többé semmi nem olyan, mint azelőtt. Csakhogy vannak dolgok, amik sosem változnak. Lehetséges átformálni a sötétséget, ami kis híján elnyelte őket, és elérni végre, amire mindketten vágynak? Létezik vajon a boldogság két ember számára, akik ennyit küzdöttek már, csak hogy együtt legyenek? Vagy a félelem és a démonaik örökre elszakítják őket egymástól?
A szerelem attól különleges, hogy ha szinte bele is halna az ember, mégis képes begyógyítani a sebeket. És az éjszaka mélyén mindig ott ragyog a fény.

TAVI KATA: SZÍVKERINGŐ

 
 
Elit start: 2017.12.01.
Országos megjelenés: 2017.12.08.
Sorozat: Sulijegyzetek
A sorozat kötetei:
Nyitótánc
Ballépések
Táncvarázs
Szívkeringő
Oldalszám: 456
Pötty: Vörös pöttyös könyvek
Kötéstípus: puhatáblás
Ár: a Könyvmolyképző webshopján -21% kedvezménnyel 2685 Ft
Fülszöveg:
Lilla és Krisztián végzősök lettek a Duna-parti Gimnáziumban. Az tanévben egymást érik az izgalmas események: szalagavató, pályaválasztás, és vár rájuk a mumus,a rettegett érettségi vizsga is. A pár kapcsolata egyre komolyabbra fordul, de képesek lesznek kezelni a szerelem komolyabb kihívásait? Lilla válaszokat keres arra, ki ő, merre induljon a középiskola után, és hol a helye Krisztián életében.
A barátok mindennapjai sem könnyebbek. Vajon Márk elég erős, hogy szembenézzen az évek óta eltitkolt igazsággal? Gréta és Ákos meg tud birkózni azzal, hogy eltérnek a jövőbeli terveik? Jázmin és Kristóf feláldozná-e a szerelmet a tanulásért? Vajon Flóra örök magányra van ítélve?
Senkinek sem könnyű kiegyensúlyozottnak maradni, amikor ilyen nehéz döntéseket kell meghozni. Megvalósulhatnak az álmok, vágyak, szerelmek, amiket eddig kergettek? Egyáltalán ugyanarra vágynak még, amire régebben?

ELŐRENDELHETŐVÉ VÁLT:

KÖNYVMOLYKÉPZŐS MEGLEPETÉSDOBOZ INFORMÁCIÓK
A Könyvmolyképző doboza iránt elképesztően nagy az érdeklődés, a Molyon több olvasó is rákérdezett erre, a kiadó pedig ezeket a válaszokat adta:

„Olyan dobozokat igyekszünk összeállítani, ami örömet szerez a számotokra. Ehhez valamennyire követni kell a külföldi tapasztalatokat.
De mi mindig mindenben törekszünk az egyediségre, ill. arra, hogy mindenben nyújtsunk valami újat, innovatívat.:)
Itt is így lesz, és reméljük, tetszeni fog nektek.”

„Sziasztok!
Gőzerővel dolgozunk a Reader's Surprise dobozunkon :)
Azt már tudjuk, hogy mely könyv kerül bele, és a meglepetések is előkészület alatt állnak. Magát a dobozt, a küllemét is most tökéletesítjük.
Ha minden jól megy, akkor már novemberben elstartol a Reader's Surprise doboz, de legkésőbb decemberben mindenképpen szeretnénk elindítani.
Figyeljetek minket molyon és Facebookon, amint be lehet szerezni a dobozokat, azonnal jelezni fogjuk :)
Üdvözlettel,
A Könyvmolyképző csapata”

„Nincsenek még végleges, nyilvános információink például az árról :(
Utánvét megoldható, Pick Pack Pontos átvétel is, de utóbbinál rá kell számolni +2 napot, a GLS futárszolgálat hamarabb házhoz szállítja.”

 /Forrás: moly.hu, Könyvmolyképző zóna/

VÖRÖS PÖTTYÖS SZERETETCSOMAG
Újra elindult a kiadó egyik legnépszerűbb akciója, a Vörös pöttyös szeretetcsomag, amelynek lényege, hogy ha a Könyvmolyképző webshopjából vásároltok akkor ajándékba kaptok egy Vörös pöttyös könyvet, könyvjelzőt és egy kis extra meglepetést. Ehhez mindössze egy kupon kell, amelyet INNEN tudjátok igényelni november 30-ig.

SARAH J. MAAS – CÍMKITALÁLÓSDI
Sarah J. Maas – ahogy már megszokhattuk – minden  megjelenés előtt posztol egy képet, és esélyt ad az olvasóinak, hogy megpróbálják kitalálni, milyen nevet fog viselni a következő regény. 2018 májusában érkezik a Tüskék és rózsák udvara negyedik kötete, amely ezt a címet kapta:

 

CAMBRIA HEBERT BUTTERFLY CÍMŰ KÖNYVÉHEZ DAL KÉSZÜL
Hétfőn, azaz 20-án fog megjelenni a teljes dal, amelyből már egy kis részletet meg is hallgathattunk, mivel néhány másodpercet megosztott az írónő az Instagramon. IDE kattintva belehallgathattok. 


CSÚSZIK A VÁGYAKRA HANGOLVA MEGJELENÉSE
A webáruházak már megváltoztatták Pam Godwin Vágyakra hangolva című könyvének megjelenését. Eredetileg úgy volt, hogy november 20-án esedékes a megjelenése, de a napokban ez eltolódott, és 2018. január 15. lett belőle.

 

IDÉN MÁR NEM FOG MEGJELENNI A THE RETURN – VISSZATÉRÉS
Mínusz egy Jennifer L. Armentrout regény idén, ugyanis a Titan sorozat nyitókötete átcsúszik jövőre.

„sajnos idén nem fog tudni megjelenni a The Return – Visszatérés című könyvünk.
Akadt némi probléma a szöveget illetően, amit tisztáznunk kell. Konkrétan dűlőre kell jutnunk a nevek használatát illetően, és ez idén, ebben a szoros megjelenési időszakban nem fog sajnos menni.
A könyv megjelenése így jövőre várható. De ne csüggedj, az írónőtől már megjelent a Perzselő csók, és december elején érkezik a Várok rád harmadik kötete, a Stay With Me – Maradj velem.
Üdvözlettel,
A Könyvmolyképző csapata”

/Forrás: moly.hu, Könyvmolyképző zóna/

 

Nézzük a jó oldalát: a Maradj velem biztosan érkezik. ;)

A. L. JACKSON MEGMUTATJA A HUNT ME DOWN BORÍTÓJÁT
A Figh For Me kiegészítő kötete várhatóan december 1-jén fog megjelenni, a könyv pedig a Hunt Me Down címet viseli.

 

 

Never underestimate a man who knows what he wants . . .
Broderick Wolfe is a man accustomed to getting what he wants. He will hunt it, fight for it, and make it his own.
Lillith Redd is a straight-laced attorney who’s dedicated her life to serving the people of her hometown of Gingham Lakes.
When Wolfe Industries sets its sights on leveling the old part of town and building a high-rise hotel in its place, Lillith steps up to go toe-to-toe to with its owner.
Little do either of them know, they’ve just met their match.
Hunt Me Down is a modern-day reboot of Little Red Riding Hood set in the world of A.L. Jackson’s bestselling FIGHT FOR ME series, originally a part of the Glamour Anthology and previously titled Red Hot Pursuit. This novella is a fun, flirty, uber sexy contemporary romance. The only fantasy happening here is in the bedroom. So hold on—you’re getting ready to sink your teeth into something hot and sweet.
Disclaimer: This book was originally titled Red Hot Pursuit in the Glamour anthology. It has not been changed or added to in any way. This novella does not need to be read before Show Me the Way and does not give away any spoilers for other Fight for Me novels.

ÉG VELED INFORMÁCIÓK
Leiner Laura a héten töltött fel egy posztot, amiben több kérdésre is választ kapunk az Ég veleddel kapcsolatban. IDE kattintva megtekinthetitek.
 
JÖVŐHÉTEN ÉRKEZNEK
  
BEST BOOKS IN 2017
Elstartolt a Goodreads-en a Goodreads Choice Awards - Best Books In 2017 utolsó szavazásának fordulója. Aki szeretne, még november 27-ig tudja támogatni a kedvencét (ITT), hogy minél előkelőbb helyen végezzen. A nyerteseket december 5-én hirdetik ki.

Folytatás egy hét múlva...

Megjegyzések