TIME WILL PASS. WILL YOU? - AVAGY VISSZA AZ ISKOLAPADBA! #FANTASYWORLD2

 
Ó, azok a diákévek!
Bizony, a novemberi téma az iskolával kapcsolatos.
Tudom, szünet van, senki sem akar ezzel a témával foglalkozni, legszívesebben én sem gondolnék a jövőheti ZH-kra, de higgyétek el, hogy ez a tanulnivaló mellett egy kis kikapcsolódást nyújthat és szórakoztató is lehet.
Ugyanúgy, mint az októberinél, itt is a kérdésekre választ adva megszerveződik a saját fantázia iskolátok. A kérdéssor leginkább egy gimnáziumra emlékeztet. Válaszd ki TE a tanáraidat, az osztálytársaidat, tervezz és szervezz. Ebbe a suliba biztos te is szívesen járnál. ;)
A lista végén találhattok plusz egy kérdést, ami kapcsolódik a témához, viszont magának a kérdéssornak nem szerves része, így ha nem szeretnétek, nem kell megválaszolni, csak egy kis plusz lesz. ;)
Mivel ez nem időponthoz kötött – mint a Halloweenes –, ezért arra gondoltam, hogy most ehhez én sem adok meg ’határidőt’, így mindenki akkor készíti el, akkor tölti fel, amikor neki a legmegfelelőbb. Így, hogy most ehhez nincs pontos dátum, kérnék mindenkit, hogy ha elkészült a bejegyzésével, akkor jelezze nekem valamilyen formában.
Még azt szeretném mindenkitől kérni, hogy a bejegyzésetek címe ez legyen: Time will pass. Will you? – Vissza az iskolapadba!. A borítókép nem kell, hogy ugyanaz legyen, mindenki készíthet magának sajátot, de aki szeretné nyugodtan felhasználhatja azt, amit én készítettem.
Fontos tudnivaló! A FantasyWorld posztsorozatban mindenki részt vehet, nem muszáj, hogy legyen hozzá blogod is. Megosztható akármelyik közösségi oldalon a saját összeállításodat (pl.: Moly, Instagram).
Bárkinek bármi kérdése van az egésszel kapcsolatban, nyugodtan írja le.
Bővebben:
FantasyWorld: ITT 
Halloweenes projekt: ITT
Most pedig jöjjenek a kérdések:

1. Kik lennének a tanárok? Ha szeretnéd, tantárgyakat is párosíthatsz hozzájuk.
2. Ki lenne az osztályfőnök?
3. Melyik tantárgy a kedvenced?
4. Melyik az, amelyiket annyira nem szereted? Vagy esetleg utálod?
5. A folyosókon suliboxok találhatóak, mindegyik diák birtokában van egy. Azonban van egy kis baj velük. Kívülről szürkék, belülről egyhangúak. Mivel dekorálnád, hogy személyesebbé tedd?
6. Kik lennének az osztálytársaid?
7. Ki hol ülne a teremben?
8. Kinek melyik tantárgy lenne az erőssége? És melyikben nem teljesítene olyan jól?
9. Ki lenne a legszorgalmasabb?
10. Ki lenne az, akit nem nagyon érdekel a tanulás?
11. Ki lenne az osztály ’mókamestere’?
12. Kivel lenne a legjobb a kapcsolatod?
13. Ki lenne az, aki minden mozdulatáról posztolgatna a közösségi oldalakon?
14. Ki lenne a legszemtelenebb a tanárokkal szemben?
15. Ki érkezne meg rendszeresen késve?
16. Ki az, aki már az óra végét jelző csengő megszólalásakor azonnal elhagyná/el akarná hagyni a termet?
17. A dolgozatok néha kifejezetten bonyolultak tudnak lenni, néhány osztálytársadnak viszont különösen meg kell küzdeni ezekkel. Hogyan segítenél nekik?
18. A diákok másik rémálma: a feleltetés. Ilyenkor van, hogy nem emlékszünk egy-egy szóra, vagy esetleg a tanár belekérdez, azt hiszi, hogy ezzel segíthet, de éppen az ellenkezőjét éri el vele, teljesen lefagy az illető. A tanár néhány másodperc erejéig éppen nem figyel, az illető jegyeit nézegeti a naplóban, ezzel egy kis időt adva a gondolkodásra. Gyorsan! Hogyan próbálnátok meg segíteni neki a többiekkel együtt?
19. Testnevelésre fel! A feladat: kidobós. Két csapat egymás ellen. Ki lenne kivel? És valószínűleg ki nyerne? És a nyertes csapatból ki maradna legutoljára?
20. A büfé sok esetben életmentő és telis-tele van finomságokkal. Ki költené el itt a legtöbb pénzt?
21. Tanórán kívüli program. Járnál rendszeresen valamilyen szakkörre? Ha igen, melyikre?
22. Közeleg az év vége, így egy osztálykirándulás is esedékes már. Hová mennétek?* Hány napra?
+2 FantasyWorld-ös projekten kívül:
Melyik regénybeli iskolába járnál a legszívesebben és miért?
Melyikbe látogatnál el és miért?

*Erre a kérdésre nem muszáj egy konkrét hely megjelölésével válaszolni, elég például az is, hogy "vidék".

Megjegyzések

  1. Ezen sokkal többet kell majd gondolkodnom,de úgy érzem,megéri a hosszú gondolatmenetek lebonyolítása. Ebben a kihívásban is számíthatsz rám. ;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése