AUTUMN VIBES

 
Már jócskán benne vagyunk az őszben, ezért most úgy gondoltam, hogy a mai napon egy ilyen mindenes őszi hangulatú posztot hozok nektek, amelyben leginkább a kedvenceiment mutatom be. A bejegyzés első része könyvekkel kapcsolatos, utána viszont más olyan dolgok kerülnek a középpontba, amelyeket szeretek az évnek ebben az időszakában. Lesz itt minden, remélem szeretni fogjátok ezt a típusú bejegyzést is.

+ Ne feledjétek, hogy egy Halloween-i posztsorozatos eseményt szervezek, amelyben mindenki részt vehet függetlenül attól, hogy van e blogja az illetőnek vagy nincs. Bővebb információt IDE kattintva olvashattok róla.
Facebook-on is tudjátok már követni a blogot, IDE kattintva megtekinthetitek.

#1 ŐSZI ABSZOLÚT AJÁNLOM OLVASMÁNYOK
Természetesen a könyves résszel kezdek. :) A bejegyzésnek ebben a részében mini értékeléseket olvashattok az egyes könyvekről, amelyeket én személy szerint ajánlok az évnek ebben az időszakában.

Leiner Laura: Szent Johanna Gimi
Nos, igen, az örök kedvencem sem maradhat ki ebből a mini ajánlós sorozatból. A Szent Johanna Gimit abszolút ajánlom, akkor is, ha még nem olvastátok, de újraolvasásnak is abszolút. Őszi jelentek is jócskán vannak benne, hiszen egy gimnazista lány életét mutatja be az egész sorozat; maga az egész cselekmény ősszel kezdődik. Nálam az egész sorozat öt csillagos, hatalmas kedvencem, bármikor veszem elő képes mosolyt csalni az arcomra. Egy borongósabb, esősebb napon különösen jó ezeket a regényeket olvasni. 

Tavi Kata: Nyitótánc
Csakúgy, mint az előző, Tavi Kata Sulijegyzetek sorzata egy középiskolás lány életét mutatja be, viszont itt hónapokra vannak lebontva a fejezetek. Szerintem abszolút tökéletes őszi olvasmány, a borítók pedig a piros-sárga-narancssárga színekkel abszolút ezt az évszakot idézik fel nekem.

B. N. Toler: Lélekvesztők
Ősz, október, Halloween. Mivel közeleg ez az esemény is, így úgy gondoltam, hogy különösen ideillő néhány paranormális regény. Az első, amit teljes mértékben tudok mindenkinek ajánlani, az a Lélekvesztők. Először is, a borítója valami eszméletlenül szép, abszolút őszi hangulatot idéz. Nem egy átlagos történet, ugyanis a főhősnőnk képes a holtakkal beszélni, amelynek megvannak a maga árnyoldalai is. Hogy hogyan képes ezzel Charlotte megbírkózni? B. N. Toler szívszorítóan gyönyörű regényéből kiderül.

Michelle Hodkin: Mara Dyer eszmélése
A Mara Dyer eszmélése szerintem az egyik legkiemelkedőbb és legizgalmasabb Vörös pöttyös könyv. Őszintén ajánlom annak, aki még nem olvasta, végig fenntartja az érdeklődést, egy percig nem hagy unatkozni, rendkívül izgalmas. Viszont nem árt, ha kéznél van a folytatás is. Magyarul ez már megjelent (Mara Dyer változása), aminek még ennél is durvább a függővége. Már nagyon várom a folytatást!

Susan Ee: Angyalok bukása
Susan Ee ezen könyvsorozata egy igazán egyedi angyalos történet, amely tele van meglepőbbnél meglepőbb fordulatokkal. Nálam a második kötet most került sorra, és eszméletlenül jó! A borítók pedig mesések!

#2 ŐSZIES BORÍTÓK
Van néhány olyan könyvborító, amely igencsak ennek az évszaknak a hangulatát idézi fel, ez jut róluk az eszünkbe, Itt most még a fentieken kívül mutatok még párat, amelyek szerintem igazán szépségesre sikeredtek. Nektek melyik a legszebb?

 

#3 HANGULATOS HANGOK
Zeneajánló sem maradhat ki, így most mutatok nektek néhány olyan számot, amelyeket idén ősszel előszeretettel hallgatok.







 
#4 ELMARADHATATLAN DEKORÁCIÓK
Az igazán őszi hangulathoz hozzátartozik néhány olyan dolog, amely még inkább hangulatossá teszi a környezetünket. Szerintem ezek igazán jópofák, és nem is olyan nehéz az elkészítésük.

 

 

 

 

#5 RUHATÁR, KÖRÖMFESTÉS
Csizmák, sálak, meleg pulóverek, szoknyák és kalapok. Röviden összefoglalva nálam ezek a befutók ősszel. Körömlakkok terén különösen szeretem a sötétebb árnyalatokat, bár néhány világosabb is rendkívül jól tud mutatni.

 

 

#6 TÁJ
Annyira gyönyörű ilyenkor minden! Szép színekben pompázik a táj, nagyon hangulatos.

 

 

Ti mit szerettek leginkább az őszben?

/Képek forrása: Pinterest/

Megjegyzések