TOP 5 WEDNESDAY #10 - 2018 READING RESOLUTION - 2018 OLVASÓS CÉLOK

 

Hello 2018, hello az év első Top 5 bejegyzése!
A napokban felkerültek a januári témák, egy kis betekintőként megmutatom nektek mindegyiket, hogy lássátok, hogyan is fog alakulni az év első hónapjának Top 5 Szerdája:

January 3rd: 2018 Reading Resolutions /  2018 Olvasós célok
– Self explanatory. Let us know 5 of your reading goals for the year. / Írj 5 könyves célt, amelyet mindenképpen meg szeretnél valósítani 2018 során.

January 10th: Books You Didn't Get to In 2017 / Könyvek, amelyek nem fértek bele a 2017-es évbe
– These are books you didn't end up getting to in 2017, but really want to prioritize in 2018. / Ezek azok a könyvek, amelyek nem fértek bele a tavalyi évbe, de 2018-ban mindenképpen sort akarsz keríteni rájuk.

January 17th: Forgettable Books / Felejthető könyvek
– Whether you loved or hated them at the time, these are books that you just don't really remember… / Vagy szeretted őket vagy nem, ezek egyszerűen nem okoztak maradandó élményt.

January 24th: Books You Disliked but Love to Discuss / Nemszeretem könyvek, amelyekről szeretsz beszélni
– Some books we disliked or they were just okay, but they still have a lot of discussion points to sink your teeth into. / Néhány könyv nem igazán nyeri el a tetszésünket, mégis szeretünk róluk beszélni és sok kérdést is felvetnek.

January 31st: Hidden Gems in Your Favorite Genre / Rejtett kincsek kedvenc műfajokban
– What are some of your favorite books in your favorite genre that don't get a lot of hype? / Melyek a kedvenc könyveid a kedvenc műfajodban, amiket nem hypeolnak agyon?

Szóval ma 2018-as célokról fogtok olvasni nálam és a többi bloggernél is. Hozzájuk is nézzetek be, mindig zseniális posztok születnek náluk is (EBBEN a zónában gyűjtjük a bejegyzéseket). 

#5 Régi polclakók előtérbe helyezése
Jócskán van a gyűjteményemben olyan könyv, amelyet még eddig nem olvastam el, ezt mutatja az is, hogy molyon is látható: Saját könyvek olvasottsága: 80%. Ezen mindenképpen változtatni szeretnék.

#4 English
Sok angol nyelvű regényhez volt szerencsém 2017-ben is, ezt viszont szeretném növelni a mostani év során. Nagyon szeretek angolul olvasni, a legtöbb esetben sokkal maradandóbb élményt okoz eredeti nyelven elolvasni egy regényt, mint a fordított változat. Mindenkinek javaslom, aki szeretne ebbe belekezdeni, hogy vágjon bele, próbálkozzon.

#3 Français
Ha már idegen nyelvekről is beszélünk, akkor nálam nem is volt kérdés, hogy a francia is felkerül a listára. Imádom a franciát, és már ideje lenne franciául is elkezdeni olvasni. Idén egyik nagy célom, hogy legalább egy pár rövidebb könyvet elolvassak ezen a nyelven.

#2 Több, több, több
Múlt év során 66 könyvet sikerült elolvasnom, ami a 2016oshoz képest kevés (pont 100-at olvastam el az év végére). A múlt év során elég sok dolog összejött (érettségi, francia nyelvvizsga, felvételi, első egyetemi év megkezdése) és így nem igazán jutott annyi időm az olvasásra mint ezelőtt. Most egy kicsit jobban szeretném beosztani az időmet, és ismét szeretném megcélozni a 100 könyvet egy év alatt. Meglátjuk mi sül ki belőle.

#1 Rendszeresebb könyvvéleményezések
Imádok könyvekről írni a blogon, viszont mostanában ez is háttérbe szorult. Semmiképpen sem akarom ezeket elhanyagolni, nagyon szeretek beszélni, véleményezni és bemutatni már olvasott regényeket, ezeknek a számát pedig növelni is szeretném a 2018-as év során.

Nos, ennyi is lenne az én legfőbb öt célom. Ti milyen olvasásos célokat tűztetek ki magatok elé? :) 


/Képek forrása: Pinterest/ 

Megjegyzések