MEGSZERETTETI VELED A TÖRTÉNELMI ROMANTIKUSOKAT

KÖNYVPROFIL
Eredeti cím: Nine Rules to Break When Romancing a Rake
Megjelenés ideje: 2013.12.17.
Eredeti megjelenés ideje: 2010
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Sorozat: A csábítás kilenc szabálya
A sorozat kötetei: A csábítás kilenc szabálya, A hódítás tíz szabálya, Tizenegy botrány egy herceg meghódításához
Pötty: Arany pöttyös könyvek
Oldalak száma: 496
Kötéstípus: puhatáblás
Fordító: Hetesy Szilvia
Fülszöveg: Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfi módra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél, és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kellene egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk…

 

Eddig egyáltalán nem olvastam történelmi romantikus regényeket, valamiért annyira nem keltették fel a figyelmemet. Azonban felfigyeltem a Könyvmolyképző Kiadó által megjelentetett A csábítás kilenc szabályára és a fülszöveg alapján jónak tűnt, így úgy döntöttem, hogy adok neki egy esélyt és majd meglátom mi sül ki belőle. Nos, jelentem: új kedvenc műfajt és sorozatot avattam Sarah MacLean ezen alkotásának elolvasása után, így nem sokkal később meg is rendeltem a sorozat további két kötetét.
Allendale grófjának idősebbik lánya, Lady Calpurnia Hartwell (Callie) egészen idáig minden egyes szabályt betartott, tökéletes úri hölgyként viselkedett, ahogy azt el is várták tőle. Most azonban úgy látszik, hogy ennek semmi értelme nem volt. Jelenleg 28 esztendős és még nem akadt olyan kérője, aki a számára is megfelelt volna, hiszen Callie legnagyobb álma, hogy ne érdekeken alapuló házasságot kössön, hanem szerelemből házasodjon össze egy olyan férfival, aki ugyancsak viszont szereti őt. Ennek a szabályokkal teli életnek véget akar vetni, nem akar többé egy olyan hölgy lenni, aki csak a báltermek szélén álldogál vénkisasszonyként, szürke kisegérként, akit maximum csak a nagyon sokat ígérő hozománya miatt akarnak megkérni. Ezzel a lendülettel összeír egy kilenc pontból álló listát, amely azokat a dolgokat tartalmazza, amelyeket egy 1800-as évek Angliájában élő jó hírű nőnek egyáltalán nem szabadna megcsinálni.

A csábítás kilenc szabálya
1. Szenvedélyesen megcsókolni valakit
2. Szivarozni és whiskyt inni
3. Férfinyeregben lovagolni
4. Vívni
5. Elmenni egy párbajra
6. Pisztollyal lőni
7. Kártyázni (férfiklubban)
8. Végigtáncolni az éjszakát egy bálon
9. Úgy öltözni, hogy szépnek tartsanak, csak egyetlenegyszer

El is kezdi megvalósítani ezeket, az első pont kihúzásához viszont elengedhetetlen egy partner is, aki nem más lesz, mint Gabriel St. John. A nő váratlanul érkezik meg a férfi lakására, először Gabriel abban a hitben van, hogy ő az egyik volt szeretője, így rögtön el is utasítja a lányt. A Szenvedélyesen megcsókolni valakit pont teljesül, Gabriel pedig a későbbiek során meggyőzi Calliet, hogy hagy legyen a segítségére a továbbiakban, a segítségből pedig hamarosan egy gyönyörű románc kezd kialakulni.
Sarah Maclean A csábítás kilenc szabálya című regényével megszerettette velem ezt a műfajt. Ezen kívül megírt egy olyan nagyszerű karaktert aki tökéletlenül tökéletes, nagyon jó volt róla olvasni. Ott van még az Olaszországból érkezett Juliana Fiori is, akinek a történetére kiváltképp kíváncsi vagyok, főleg a Simon Pearsonnal való kapcsolatára. Juliana határozott és temperamentumos, kíváncsi vagyok, Simon hogyan fog ezzel megbirkózni.
Callie húga, Mariana Hartwell elbűvölő, mindig a dolgok jó oldalát látó, rendkívül segítőkész leányzó, akire bizony rátalált az a fajta szerelem, amelyre nővére vágyik. Callien látszik, hogy nagyon örül testvére boldogságának, de a szerelmeseket nézve a szíve egy kicsit sajog, mert ő is pontosan erre vágyik.
Lady Calpurnia rajtuk kívül még rengeteg csodálatos emberekkel van körülvéve, mint például bátyja, Benedick. Ő nekem az első bemutatkozása során szimpatikus volt, jó lenne róla is egy külön kötetben olvasni. És ha már belementünk a férfi szereplőkbe, akkor: az egyik legeslegjobb ikerpár, akiről valaha olvastam, ebben a könyvben található meg: Gabriel St. John (Raltson márki) és mindössze néhány perccel fiatalabb öccse, Nicholas St. John. Nem is kell mondanom, hogy mindkettejük tipikusan nőcsábász, minden hölgy őket akarja, olvasás közben az olvasó is, és lelkesen szurkol, hogy végre a két főhős egymásra találjon. Velem is ez történt. Nagyon szerettem Callie és Gabriel összes közös pillanatát, nagyon összeillenek, tökéletesek egymásnak. Jó volt róluk olvasni, kedvencem lett ez a kötet. Izgatottan kezdtem bele a sorozat következő részébe.
RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS
Borító: Nagyon szép! Annyira gyönyörűek az arany betűk és a dekorációk a borítón. *.* Élőben még szebb. Szerintem szebb a magyar, mint az eredeti borító.
Kedvenc karakter(ek): Callie, Gabriel, Nick, Benedick, Juliana, Mariana
Nem szimpatikus karakter(ek): Ebben nem voltak ilyenek. Ritkán lehet ilyet mondani, ezért jár a plusz pont neki.
Értékelés: 5/5 Nagyon-nagyon megkedveltem ezt a könyvet.  Minden jóság megvan benne: humor, romantika, egy olyan női karakter, akivel nagyon egyszerűen és gyorsan azonosulni lehet, egy olyan ikerpár, akik egyből a könyves álompasi lista élére ugranak és az 1800-as évek Angliája. Kell ennél több?
Ajánlom? A történelmi romantikus rajongóinak abszolút ajánlom, szerintem kiemelkedően jóra sikeredett, szeretni fogjátok. Akik még nem olvastak ebben a témába, azoknak is őszintén ajánlom, garantálom, hogy ezután imádni fogjátok és alig fogjátok várni, hogy még több ilyesfajta könyvet olvashassatok, valamint, hogy folytathassátok a sorozatot.
Elmaradhatatlan idézetek:

A szerelem sosem egyoldalú vagy önző. A szerelem nagyvonalú, és jó irányba változtatja az életet. A szerelem nem rombol, Gabriel, a szerelem épít.

– Nem fogadok látogatókat.
– Érdekes – mondta Ralston lassan. – Valahogy úgy tűnik, hogy
engem mégis fogadtál.
– Nem. Te egyszerűen hívatlanul betörtél a könyvtáramba.

Szerintem az emberek csak azt látják, amit látni szeretnének, és nem azt, ami a valóság.

– A nők odavannak a romantikus történetekért, pedig nem vagyok kalóz, akinek meg kell javulnia.
– Nem? De kár! Azt hallottam, hogy éveket a Földközi-tengeren töltött, hajókat fosztott ki és ártatlanokat ejtett foglyul.
– Az igazság kevésbé izgalmas.
Callie megjátszott ijedelemmel nézett rá:
– Ne mondja el! Nekem jobban tetszik a saját változatom!

Büszkén és erősen kell szembeszállnod; légy egyszerűen önmagad.

Megjegyzések