EGY CUKORMÁZAS ÖRÖKKÖN ÖRÖKKÉ

KÖNYVPROFIL
Eredeti cím: Futures and Frosting
Elit start: 2015.04.23.
Megjelenés ideje: 2015.05.22.
Eredeti megjelenés ideje: 2012
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Sorozat: Csokoládéimádók
A sorozat kötetei: Csábítások és csemegék, Életek és édességek /+3: Tatoos and TaTas, Troubles and Treats, Hearts and Llamas/
Pötty: Rubin pöttyös könyvek
Oldalak száma: 272
Kötéstípus: puhatáblás
Fordító: Farkas János
Fülszöveg: Carter, Claire és a banda visszatér, és készen állnak, hogy elkezdjék közös életüket. De vajon tényleg készen állnak?
Túl egy pokoli leánybúcsún, pornófüggőségen, zsemle-baseballon és egy elrontott lánykérésen, túl azon, hogy rájönnek, mindkettőjük családja csupa sültbolondból áll, Carter és Claire végül elkezdi megkérdőjelezni a köztük lévő kötelék erősségét.
Vajon a barátaik csak tovább rontják a helyzetet kellemetlen megjegyzéseikkel és kotnyeleskedésükkel, vagy meggyőzik a párt, hogy a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” néha tényleg kezdődhet sörponggal is?

 

Claire legjobb barátnőjével, Lizzel karöltve vezeti lakóhelyük egyik legsikeresebb és legkifizetődőbb vállalkozását, a Csábítások és Csemegéket. Rátalált az igaz szerelem is, Carter és közte egy harmonikus kapcsolat alakult ki (az alvást kivéve); kisfiuk pedig még több színt és boldogságot visz mindennapjaikba. Gavin egy döbbenetesen jó kisfickó, négy éves létére vannak olyan beszólásai, amelyeket egy felnőtt sem igen merne kimondani. Felejthetetlen pillanatai vannak; mondjuk az összes többi karakternek is, de ő egy maradandó élmény. Az biztos, hogy Claire és Carter hétköznapjai egy ilyen kisfiú mellett nem éppen mondhatóak átlagosnak és unalmasnak. Nem mindennap olvashatunk egy ilyen olyan kisfiúról, akinek bizony nincs lakat a száján, és ami a szívén az a száján. Sokat hozzáadott a regényhez, bár egy kicsit többet is szerepelhetett volna.
Carter immár készen áll arra, hogy kapcsolatukat egy újabb, komoly szintre emelje, és elhatározta, megkéri a nő kezét. Azonban még ő sem gondolta, hogy ez a vártnál még bonyolultabb lesz, ugyanis a megfelelő helyszínt és időt kiválasztani nehéz, de ha valami a terv útjába áll, akkor gyorsan kell gondolkozni és még gyorsabban cselekedni. Ebből adódóan a leánykérés során becsúszik néhány váratlanabb cselekedet is (viszont a könyv vége felé a végső eljegyzés nagyon megható, gyönyörű és kifejezetten kreatívra sikeredett)…
A mellékszereplőkről sem szabad megfeledkezni. Drew és Jenny hozták az előző formájukat, nem csalódtam bennük. :D Jim és Liz hozzájuk hasonlóan szórakoztatóak, abszolút egymáshoz passzolnak. Nagy kedvencem ez a három páros, biztosan újra fogom még olvasni a történetüket. George (Claire apja) is ugyancsak egy remek szereplő, nagyon ritkán lehet ennyire szókimondó édesapáról olvasni. Claire édesanyja is feltűnik és annyi biztos, hogy ő sem százas, köszönhetünk neki is néhány érdekes jelenetet és pillanatot. :D Ilyen család mellet biztosan nem unatkozik az ember. Jó volt róluk olvasni, élvezhető és szerethető a Csábítások és Csemegék folytatása, az Életek és Édességek. Ez tényleg egy cukormázas örökkön örökké  története volt.
Nagyon-nagyon-nagyon (és ezt még lehetne tovább fokozni) imádom ezt a sorozatot. Az első kötet fenomenálisra sikeredett, a második rész pedig hozta ugyanezt a szintet. Kedvencem lett az írónő, alig várom, hogy a további köteteit is olvashassam.
RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS
Borító: Cukormázasan szép.
Kedvenc karakter(ek): Mindenki ebbe a kategóriába tartozik.
Nem szimpatikus karakter(ek): Az előző részben csak egyet tudtam említeni, de ő is nagyon felejthető volt. Nos, ebben a regényben egyetlen egy sincs számomra. Na, ilyet lehet csak igazán nagyon ritkán olvasni.
Értékelés: 5*/5 Bizony, a sorozat második része is zseniálisra sikeredett, megérdemli a csillagot is. Az elsőt is imádtam, de ez mindent felülmúlt, amit vártam. Nagyszerű könyv!
Ajánlom? Igen, igen, igen és igen! Az egyik legeslegszórakoztatóbb a Könyvmolyképző Kiadó kínálatában, sőt még annál is több. Ha rossz napod volt, vagy nem vagy valami jó hangulatban bátran ajánlom ezt a könyvet. Az első pár sor után ez garantáltan meg fog változni.
És akkor most jöjjön egy kis ízelítő a legjobb pillanatokból:

– Ki lesz a feleséged, ha nagy leszel?
Ezt a nőt nyílván egy szemernyit sem érdekli, hogy már rég lőttek a Pulitzer-díjnak e miatt az interjú miatt.
Gavin feltérdelt a padon, amin ült, és egy csattanós, nyálas puszit nyomott az arcomra.
– Anyát akarom elvenni. Majd csókolózunk és megházasodunk és elviszem randira és mi leszünk egymás legjobb barátai és sokat telefonálunk egymással.

– Képzeld, anyu! Lenyeltem egy pennyt! – jelentette be kiabálva. (…)
– Minden rendben, Claire. Megvizsgáltam a fiút egy fémkeresővel, és nincs benne a penny – szólalt meg George.
– Ti most szívattok, igaz? Tudjátok, hogy van egy ilyen szép, elegáns épület, amit kórháznak neveznek? Oda is el lehet ám menni! – felelte Claire.

– Te tudsz zongorázni, Carter? – kérdezte Jim, ahogy lassan visszatalált a kanapéra, és szétterült a párnákon, miközben jó párszor sikeresen belém rúgott.
– Igen! Tudok zongorázni! – feleltem kiabálva. Miért kiabálok?
– Nem arról beszélek, hogy tudsz-e pötyögni a kis Casio szintiden, amin nem kell mást csinálni, mint lenyomni a „demo" gombot és úgy tenni, mintha őstehetség lennél – felelte Jim a szemét forgatva.

– Néha nagyon utálom, hogy éjszaka is kell dolgoznod – mondtam neki lágyan, és a dereka köré fontam a karomat. (…)
– Nem kell hazudnod. Tudom, hogy szereted, ha csönd és nyugalom van hét közben, és ha tiéd lehet a távirányító.

Apám már kétszer volt házas, mielőtt elvette anyámat, és az első feleségének, Lindának a neve a karjára volt tetoválva. Amikor kicsi voltam, egy hegyes filctollal át akartam írni Linda nevét anyám nevére, Rachelre, miközben apa aludt. Sajnos azonban felébredt, mielőtt befejezhettem volna. Három napjába tellett, hogy lemossa Rindát a karjáról.

Megjegyzések