EGY IGAZÁN CSÁBÍTÓ CSEMEGE

KÖNYVPROFIL
Eredeti cím: Seduction and Snacks
Elit start: 2014.12.02.
Megjelenés ideje: 2014.12.12.
Eredeti megjelenés ideje: 2012
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Sorozat: Csokoládéimádók
A sorozat kötetei: Csábítások és csemegék, Életek és édességek /+3: Tatoos and TaTas, Troubles and Treats, Hearts and Llamas/
Pötty: Rubin pöttyös könyvek
Oldalak száma: 376
Kötéstípus: puhatáblás
Fordító: Farkas János
Fülszöveg: Claire, ​a húszas éveiben járó, egyedülálló anyuka szeretne annyi pénzt összeszedni, hogy elindíthassa a saját vállalkozását, hogy a mocskos szájú, de (amikor alszik) imádnivaló kisfiának jobb életet biztosíthasson. Ezért kelletlenül beáll a legjobb barátnőjéhez, hogy segítsen szexuális játékszereket eladni.
Egyszer csak felbukkan a városban Carter, Claire hajdani egyéjszakás kalandja, aki örökre megváltoztatta az életét. És bár egyedülálló csokoládéillatán kívül semmire nem emlékszik Claire-ből, a lány gondoskodik róla, hogy ezúttal mély nyomot hagyjon a fiúban.
Carter leplezetlen döbbenettel veszi tudomásul, hogy van egy négyéves kisfia, Claire pedig attól pánikol, hogy álmai férfija rögtön menekülőre fogja majd, látva a terhességről árulkodó jeleket a bőrén és a nullához közelítő hálószobai tapasztalatát. Ám semmi ilyen nem történik. Ketten együtt mindent megtesznek, hogy eljöjjön számukra az „örökkön örökké”.
Az élet olyan, amilyenné teszed. Ha a tiéd vodkából, csokiból és vibrátorokból áll… hát legyen!

 

Claire Morgan egy alaposan átbulizott éjszaka után nem csak egy másnaposság biztos tudatánál egy kicsit többel tért haza. Na, jó, mit kicsivel, ennél jóval többel, aminek az eredményét kilenc hónapon belül már a kezében is tarthatta.
Claire most, négy évvel később egyedülálló anyukaként próbál meg megfelelő megélhetést biztosítani olykor nagyszájú, de egyben nagyon szerethető kisfiának, Gavinnek. Barátnőjével együtt elindítják közös vállalkozásukat, de nem ez az egyetlen fordulópont a nő életében, ugyanis amikor egyáltalán nem számít rá, betoppan az életébe egykori egyéjszakás partnere, akinek kisfiát is köszönheti. De a férfinak erről fogalma sincs…
Carter Ellisben is csakugyan mély nyomot hagyott az a bizonyos este, nem tudja elfelejteni a nőt, akivel egy mámoros éjszakát együtt töltött és mindenáron meg akarja találni. Csak van egy kis baj: azon kívül, hogy bódító csokoládéillata volt semmit sem tud akkori partneréről. Hát, így egy kicsit nehéz, ugye? ;) :D
De egy szép napon mindenre fény derül és Carter is megtapasztalhatja az apasággal járó örömöket (és egyéb dolgokat is).
Ha valaha lenne egy olyan verseny, amelyben a legőrültebb karaktereket mérettetnék össze, szinte 100 %-ig biztos vagyok benne, hogy Tara Sivec Csábítások és Csemegék című alkotásának összes szereplője versenybe szállhatna és jó eséllyel nyerhetne is. Pozitív értelemben értve!
Az írónő rendkívül egyedit alkotott, esküszöm, még sosem nevettem ennyit egy könyv elolvasása során. Ha már ez szóba került…
Tuti tipp az olvasáshoz: semmiféleképpen, de tényleg, ha megfogadtok egy jó tanácsot SEMMIFÉLEKÉPPEN ne olvassátok ezt a regényt (és a folytatását sem) semmilyen tömegközlekedési eszközön,vagy valahol, ahol lehetnek körülöttetek emberek, akik esetleg nem ismernek, mert garantálom, hogy egy-két (vagy több) furcsa pillantást be fogtok gyűjteni. Hogy miért? Pár sorral már feljebb említettem, de most egy kicsit jobban kifejtem: Annyit fogtok röhögni, hogy a könnyetek is kicsordul. Nem hisztek nekem? Olvassátok el! :)
A karakterek egytől-egyig elképesztő humorérzékkel vannak megáldva, amint nem is titkolnak el; a bejegyzés végén lévő idézetes résznél ebből majd kaphattok egy kis ízelítőt is.
A mellékszereplők felejthetetlenek. Szerintem ez az egyik könyv, aminél ezt úgy nyíltan ki lehet jelenteni. Bőven szóhoz jutnak és azok a jelenetek beleégnek a memóriádba.  
Maga a történet nagyon jól meg van írva, képtelenség letenni, úgyhogy ha van valami fontos dolgotok olvasás előtt, inkább először azt intézzétek el és csak utána vessétek bele magatokat.
Remélem, hogy hamarosan a sorozat többi kötetét is olvashatjuk, mert ezek alapján azok is zseniálisnak ígérkeznek. Különösen bízom benne, hogy a spin-off is megjelenik majd magyarul, nekem már volt szerencsém elolvasni a Chocolics nyitókötetét és csak úgy megsúgom: fenomenális volt. Plusz infó: főszerepben Gavin, de erről majd hamarosan egy külön posztban is olvashattok, igyekszem majd kerülni a spoilereket. :)
Egy igazán csábító csemege volt.
RÖVID ÖSSZEGZÉS
Borító: A történethez teljes mértékben illik, nekem elnyerte a tetszésemet.
Kedvenc karakter(ek): Gavin, Carter, Claire, Liz, Jim, Drew, Jenny, George
Nem szimpatikus karakter(ek): Van ilyen ebben a könyvben? Most, hogy jobban belegondolok volt egy: Carter exe felbukkant egy rövid ideig és hát…Na, ha az exek feltűnnek, abból általában sok jó nem sül ki. Szóval ő volt az egyetlen unszimpatikus szereplő, de ő is nagyon felejthető volt, bár Carter beszólása a távozása után nem éppen ebbe a kategóriába sorolható. :D
Értékelés: 5*/5 Bizony, csillaggal. Az első oldalnál már megfogott magának, amikor először olvastam. Nos, azóta már több alkalommal is a kezem ügyébe került és még mindig ugyanúgy imádom. Ilyen egy jó regény! Elcsábít, miközben olyan gyorsan felfalod az egészet, akár egy jó kis csemegét. ;)
Ajánlom? Kérdőjellel? Ez nem kérdés. AJÁNLOM! Ha még nem olvastátok, akkor mindenképpen megéri. Ebben a nagy hőségben tökéletes kikapcsolódást fog nyújtani, bár egyes jelenetek eléggé izzóak, ezek majd egy kicsit még jobban felfűtik a hangulatot. De lesznek ám az ilyen szenvedélyesebb pillanatok közben is váratlan meglepetések. :D Olvassátok!
Figyelem! A könyv nem szenved hiányt káromkodásokban, alaposan meg van tömve vele. Aki nem szereti ezeket, vagy kizáró ok neki, az inkább ne kezdje el, vagy ennek a tudatában vágjon bele az olvasásba.
És akkor jöjjenek az idézetek, amelyek garantáltan mosolyt csalnak bárkinek az arcára:

A kiegyensúlyozott diéta azt jelenti, hogy mindkét kezedben tartasz egy sütit.

Ha hozzáérsz a lányom melléhez, miközben én itt állok mellettetek, töltött cukorkával tömöm tele a torkodat, és végignézem, ahogy megfulladsz.

– Anyu, bulit fogsz tartani?
– Nem, nem fogunk bulit tartani. Miért kérdezed? – tettem fel neki a kérdést (…)
– Mert takarítasz. Csak akkor takarítasz, ha vendégek jönnek – felelte Gavin (…)

Egyszerűen csak feldühített, hogy ez mind kimaradt az életemből. Nem láthattam, ahogy növekszik a hasa, nem tehettem a kezem a pocakjára, és nem érezhettem, ahogy Gavin rugdos.
– Aúú! – kiáltottam fel, mert valaki a sípcsontomba rúgott.
Lenéztem, és láttam, hogy Gavin engem figyel. Ennyit arról, hogy kimaradt az életemből Gavin rugdosása.

Na, mi a helyzet? Minden rendben?
— Claire —
(…)
Minden rendben van, anya, ahogyan öt perccel ezelőtt is rendben volt, amikor
utoljára kérdezted :)
— Carter —
Jaj, vegyél már vissza!
Én nem Gavin miatt aggódom.
Attól féltem, hogy hozzá szikszalagozott egy székhez, és leborotválta a fejedet
mostanra.
— Claire —

Megjegyzések