HA A KEDVENCED LETT EZ, AKKOR EZ IS HAMAR ELNYERHETI A TETSZÉSED


Ezzel a bejegyzéssel egy új típusú „sorozatot” szeretnék elindítani a blogon, aminek – mint ahogy már a cím is sejteti – az a lényege, hogy mutatok egy könyvet és ha az elnyerte a tetszésedet az utána lévő is akár a következő hatalmas kedvenced lehet. Ha tetszik nektek ez a sorozat, tudassátok velem egy komment vagy akár egy molyos kedvencelés formájában. Ha érdemesnek látjátok rá a blogom és mindig értesülni akartok a legújabb  posztokról, akkor pedig iratkozzatok fel. :)
Akkor vágjunk is bele!

Ha tetszett…

a CSITT CSITT SOROZAT Becca Fitzpatrick írónő tollából…
akkor hamar meg fogjátok szeretni…

Susan Ee Angyalok bukása című sorozatát.

Csitt csitt – Angyalos történet? Pipa
Angyalok bukása – Angyalos történet? Pipa
Ezt már magáról a borítóról is le lehet szűrni, hogy mindkettőnek ez az egyik központi témája, így aki szereti, ha az angyalok vannak a középpontban, akkor azoknak a könyvmolyoknak ez már egy jó kezdet. De nézzük is tovább!
Pörgős cselekmény, amely nem hagy unatkozni? – Itt is hatalmas pipa mindkét könyvnek. Mind a két történet izgalmas, szórakoztató és tökéletes kikapcsolódást nyújt, és egy kötet befejezése után már nagyon akarod a következőt és a következőt…
A férfi karakter elképesztő, gyakorlatilag azonnal belopja magát a szívedbe? – Mindkettőnél hatalmas pipa. Igen Folt és Rafi is sokaknál előkelő helyen helyezkedik el a könyves álompasi ranglétrán, de nem ok nélkül. Védelmező típusok, szókimondóak, jó humorérzékkel rendelkeznek és habár lehet néha tagadják van nekik is érzékeny oldaluk.
A női főszereplők is elég jól kidolgozottak, bátrak, bár nekem Peryn egy kicsit erősebbnek, összetettebbnek tűnik.
Összességében tehát ha már olvastátok a Csitt csittet, akkor mindenképpen megéri egy esélyt adni az Angyalok bukásának, mert az egyik legjobb angyalokkal foglalkozó könyvsorozat.

Ha szeretted…

 
Julie Kagawa Vastündérek sorozatát…
akkor egyenesen imádni fogod…

 
Sarah J. Maas Tüskék és rózsák udvarát.

Elképesztően megalkotott világ, amelybe az olvasók is szívesen belépnének? Hát hogyne! A Vastündérek egy rendkívül meseszerű és varázslatos világban játszódik, csakúgy mint a Tüskék és rózsák udvara (ennek a világfelépítése a következő kötetekben még jobban megmutatkozik, rengeteg új helyszínnel bővül) Ki ne szeretne például Velarisba ellátogatni? ;)
Szereplők, akiket nem tudsz nem szeretni? Óóó…igen! Készüljetek fel, hogy rengeteg új kedvenc karakterrel fogtok bővülni, a női főszereplők rendkívül jól kidolgozottak, céltudatosak, segítőkészek, nem mindennap olvashatunk ilyen kiemelkedően jó karakterekről. Hát, a férfi karaktereket már ne is említsük, mert még ők nagyon zseniálisak. És Kacor … legjobb. :D Ennyit nevetni egy macskán, haláli figura volt.
Rengeteg az egyben? Az író által elképzelt és megalkotott világ szuperül fel van építve, összetett karakterek; eseménydús cselekmény, amely egy percig sem hagy unatkozni, szinte lehetetlen. Tündérek, fantasy, mágia, izgalom, rejtélyek, titkok és egy kis romantika. Úgyhogy ha valamilyen dolgozat vagy vizsga van a közelben azt tudnám tanácsolni, hogy csak akkor kezdjétek el bármelyiket ezek közül, ha már túl vagytok rajtuk, vagy ha már úgy éritek, hogy megfelelően felkészültetek rájuk, ugyanis mint ahogy már említettem képes vagy szinte egy nap alatt ezeket elolvasni vagy akár késő estig (esetleg hajnalig) ébren maradni, csakhogy még többet olvashass belőle. Itt a „csak még egy fejezetet” nem működik, mert biztosan több lesz belőle. Talán az egész regény. ;) És a legrosszabb az, amikor durva függővéggel ér véget, és nincs kéznél a folytatás…

Amikor egy könyv függővéggel ér véget - én
 
Mindent egybevéve tehát Julie Kagawa és Sarah J. Maas regényei is kiemelkedően jók. Ha olvastad a Vastündéreket és nagyon megszeretted, akkor mindenképpen adj esélyt a Tüskék és rózsák udvarának is, teljesen a bűvkörébe fog vonni. És ez fordítva is igaz.

Megjegyzések