KÖNYVIMÁDAT FELSŐFOKON - HETI MINIMAGAZIN #2

 
A heti minimagazin második számában ismét összegyűjtöttem nektek a legfrissebb könyvekkel kapcsolatos híreket, így biztosan nem maradok le semmilyen lényeges információról, megjelenésről, borítóleleplezésről, egyszóval semmiről, ami regényekkel kapcsolatos.
 
Az előző heti bejegyzést IDE kattintva tekinthetitek meg.

KÖNYVMOLYKÉPZŐS ÚJDONSÁGOK
A napokban újabb hamarosan megjelenő Könyvmolyképzős könyvek borítóját fedte fel a kiadó és új megjelenések is be lettek jelentve. Néhányhoz nincs pontos dátum, csak annyi biztos, hogy még idén a kezeink között foghatjuk az adott regényeket.
ilona andrews: magic burns – perzselő mágia


Ezzel a kötettel kapcsolatban pluszban még érdekesség, hogy az előző rész (Pusztító mágia) Hard Selection – Sötét Örvény könyvek közé tartozott, viszont a Perzselő mágia kategóriát váltott és a Zafír pöttyös könyvek hadát fogja erősíteni. A kiadó ezt azzal indokolta, hogy sokkal jobban illik a zafír pöttyösök közé.
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
Oldalszám: 360
Várható megjelenés: 2017.11.21.
Sorozat: Kate Daniels
A sorozat kötetei:
Magic Bites – Pusztító mágia
Magic Burns – Perzselő mágia
Pötty: Zafír pöttyös könyvek
Kötéstípus: kartonált
Ár: a Könyvmolyképző webshopjában -21% kedvezménnyel 2606 Ft
Fülszöveg:
Atlantában elszabadulnak az indulatok és felforrósodik a hangulat…
Kate Daniels zsoldosként a balul elsült mágiahasználat romjait takarítja el, ezért ha valaki, ő aztán pontosan tudja, hogy Atlantában úgy változik a paranormális energiahullám, mint az apály és a dagály. Azonban a hétévente egyszer jelentkező hatalmas mágiakitöréskor a mágiának semmi sem szabhat határt. Amikor Kate-et felkérik, hogy szerezze vissza a Falka – az atlantai paranormális katonai alakváltó egység – ellopott térképeit, hamar rá kell jönnie, hogy sokkal több forog kockán, mivel az ellopott térképek csak az első lépést jelentik két, az újjászületésben reménykedő istenség ádáz küzdelmében.
Ha Kate-nek nem sikerül elejét vennie a véres összecsapásnak, az a város pusztulásához vezethet…

böszörményi gyula: nász és téboly


Oldalszám: ???
Várható megjelenés: 2017 ősz
Sorozat: Ambrózy báró esetei
A sorozat kötetei:
Leányrablás Budapesten
A Rudnay-gyilkosságok
Beretva és tőr (2,5)
Ármány és kézfogó
Bitó és borostyán (3,5)
Nász és téboly
Pötty: Vörös pöttyös könyvek
Kötéstípus: kartonált/keménytáblás védőborítóval
Ár: a Könyvmolyképző webshopjában -21% kedvezménnyel
a kartonált: 2922 Ft
a keménytáblás védőborítóval: 3712 Ft
Fülszöveg:
1894 kora tavaszán a fiatal Ambrózy Richárd báró elveszítette bal karját, és vele lelkének azon részét is, mely gyöngéd érzelmekre tette képessé. Ama borzalmas éjszaka hét esztendővel később még mindig sötét árnyat vet az Osztrák-Magyar Monarchia legismertebb magánzó detektívjének életére, és ha ez még nem volna elég, a múlt kísértetei ismét felbukkannak.
1901-ben Ambrózy báró nősülni készül, ám az oltárhoz vezető utat hátborzongató gyilkosságok sora szegélyezi. Vajon képes lesz-e Mili kisasszony, a detektív hű társa és tanítványa egyszerre megküzdeni a régmúlt és a jelen szörnyetegeivel?
Nem kétséges, hogy igen, hisz rafinériája és makacssága végtelen – ám az már közel sem tudható ily biztosan, hogy közben ő maga mit veszít el.
A békebeli bűn- és szívügyek végső titkai, melyek a Leányrablás Budapesten, A Rudnay-gyilkosságok és az Ármány és kézfogó című regényekben nem fedték fel magukat, a sorozat eme záró kötetében végre kilépnek a fényre.

julianne donaldson: heir to edenbrook – edenbrook örököse


Fordító: Molnár Edit
Oldalszám: 72
Várható megjelenés: 2017 ősz
Sorozat: Edenbrook
A sorozat kötetei:
Heir to Edenbrook – Edenbrook örököse (0,5)
Edenbrook
Pötty: Vörös pöttyös könyvek
Kötéstípus: kartonált/keménytáblás védőborítóval
Ár: árazás alatt
Fülszöveg:
Philip Wyndham sohasem irigyelte a bátyját, Edenbrooke leendő örökösét. Inkább lenne a maga szerencséjének a kovácsa, mint hogy a cím és a rang szabta korlátok között éljen. De amikor a bátyja váratlanul meghal, Philip élete is fenekestül felfordul, mivel a körülmények azt követelik tőle, hogy feladja addigi életét. Philip felölti új szerepét, és London legkörülrajongottabb agglegényeként a berzenkedés, az unalom és a düh fogságában vergődik. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, mert egy este a sors egy fogadóba vezeti, ahol hősünk megismeri a páratlan Marianne Daventryt.

j. l. armentrout: stay with me – várj rám


Fordító: Császár László
Oldalszám: 600
Várható megjelenés: 2017 ősz
Sorozat: Várok rád
A sorozat kötetei:
Wait for You – Várok rád
Trust in Me – Bízz bennem
Be with Me – Légy mellettem
Stay with Me – Várj rám
Pötty: Rubin pöttyös könyvek
Kötéstípus: kartonált
Ár: árazás alatt
Fülszöveg: 
A ​New York Times bestsellerszerző, aki korábban olyan könyvekkel jelent meg, mint a Várok rád és a Légy mellettem!, nem mindennapi történetet tár most az olvasó elé… egy fiatal nőről, aki megtanulja, hogy nem menekülhet a múltja elől – teljesen mindegy, milyen messzire szalad.
A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat élt meg, amiket egyetlen gyereknek sem lenne szabad. És még mindig hordozza azokat a testi és érzelmi sebeket, amiket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.
Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a főiskolai tanulmányaira félretett pénzét, ráadásul hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején örökre elhagyott. Amikor megérkezik az anyja kocsmájába, Monát sehol sem találja, megismerkedik viszont a száznyolcvan centis tömény érzékiséggel, Jackson Jamesszel, aki nem csupán a pultban áll, de nyilvánvalóan az egész kocsma lelke is.
A szexi és lehengerlő Jax az első pillanattól részt követel magának Calla életéből, munkát ad neki, és segít felkutatni Monát. És ahogy Callára néz, abból egyértelmű, hogy legszívesebben fekvő helyzetben lenne együtt vele… Mielőtt azonban Calla ennyire közel engedné, még le kell győznie magában a múlt árnyait – és néhány alávaló embert is, akik azzal fenyegetik, hogy rossz vége lesz, ha nem keríti elő nagyon gyorsan az anyját.

penelope ward: jake undone – jake megadja magát


Fordító: Fischer Mónika
Oldalszám: ???
Várható megjelenés: 2017 ősz
Sorozat: Jake
A sorozat kötetei:
Jake Undone – Jake megadja magát
Jake Understood
Pötty: Rubin pöttyös könyvek
Kötéstípus: kartonált
Ár: árazás alatt
Fülszöveg:
Nina ​Kennedy éli az életét… de valójában nem… mindaddig, míg minden meg nem változik.
Repülőgépek, vonatok, magas terek… Nina mindentől fél. Valójában nem lép ki a komfortzónájából, napjait az irracionális félelmei és fóbiái irányítják. Amikor Brooklynba költözik, hogy elkezdhesse ápolói felsőfokú tanulmányait, élete 180 fokos fordulatot vesz, mert akaratlan, de intenzív vonzalmat érez bámulatos lakótársa, egy agyontetovált, agyonpiercingelt pasas iránt, aki egyben az egyik legokosabb ember is, akivel valaha találkozott.
Jake Green durva külseje és ördögi mosolya mögött arany szív rejtőzik. Feladatának érzi, hogy megváltoztassa Nina életfelfogását. Amikor Jake beleegyezik, hogy korrepetálja Ninát, alkut kötnek, de a tétek magasak, hisz arra kényszeríti a lányt, hogy szembenézzen a démonaival. Arra azonban még ő sem nem számított, hogy a tanítás alatt szerelembe esik.
Amit Nina nem vesz észre, az az, hogy Jake a saját poklát járja. Vajon szerelmük túléli-e a bombát, amit Jake rádob?
samantha young: before jamaica lane – jamaica lane


Fordító: Molnár Edit
Oldalszám: 504
Várható megjelenés: 2017 ősz
Sorozat: Dublin Street
A sorozat kötetei:
Dublin Street
London Road
Jamaica Lane
Pötty: Arany pöttyös könyvek
Kötéstípus: kartonált/keménytáblás védőborítóval
Ár: árazás alatt
Fülszöveg:
A ​nagysikerű Dublin Street és London Road folytatása.
Barátkozó természete ellenére Olivia fájdalmasan bátortalan az ellenkező nemmel, még megszólítani sem meri a srácokat, akik bejönnek neki. De amikor Edinburghba költözik, új életet kezdhet, és miután belezúg egy szexi egyetemistába, úgy dönt, ideje legyűrnie a félelmeit és megszerezni, amire vágyik.
Nate Sawyer igazi nagypályás, aki senki mellett nem hajlandó lehorgonyozni, a legjobb barátaihoz azonban a végletekig hűséges. Így amikor Olivia hozzá fordul a párkapcsolati nyűgjeivel, felajánlja, hogy bevezeti a lányt a flörtölés rejtelmeibe, és segít Oliviának, hogy szexuálisan is magabiztosabb legyen.
A csábítás trükkjeit bemutató baráti tanfolyam hamarosan elsöprően szenvedélyes románccá alakul. Nate múltja és elköteleződésre való alkalmatlansága azonban tönkreteszi a kapcsolatot, és Olivia egyedül marad. Nate azonban hamarosan rájön, hogy élete legnagyobb hibáját követte el, és emberfeletti erőfeszítéssel kell visszaédesgetnie a lányt, különben örökre elveszíti…

ÉG VELED
Leiner Laura a héten mutatta meg legújabb sorozatának a borítóját, felfedte a regény valamint a trilógia címét is. Igen, trilógia lesz, az első rész pedig december 5-én fog megjelenni, ami nem más, mint az Ég veled, az Iskolák versenye nyitókötete.


MIA SHERIDAN LEGÚJABB ALKOTÁSA
Mia Sheridan új regényéről a héten hullt le a lepel, és úgy látszik, hogy egy újabb zseniális történetet kapunk az írónő tollából.
Cím: More than Words
Oldalszám: ???
Várható megjelenés: 2018. június 12.
Fülszöveg:
No one lays open the heart and soul quite like New York Times bestselling author Mia Sheridan.
The moment she met Callen Hayes, eleven-year-old Jessica Creswell knew he was a broken prince. Her prince. They became each other's refuge, a safe and magical place far from their troubled lives. Until the day Callen kissed her--Jessica's first real, dreamy kiss--and then disappeared from her life without a word.
Years later, everyone knows who Callen Hayes is. Famous composer. Infamous bad boy. What no one knows is that Callen's music is now locked deep inside, trapped behind his own inner demons. It's only when he withdraws to France to drink his way through the darkness that Callen stumbles into the one person who makes the music return. Jessica. His Jessie. And she still tastes of fresh, sweet innocence . . . even as she sets his blood on fire.
But they don't belong in each other's worlds anymore. There are too many mistakes. Too many secrets. Too many lies. All they have is that instinctive longing, that need--and something that looks dangerously like love.
"5 Star Gold! Inspiring, uplifting, and raw in [its] intensity."- RT Book Reviews on Most of All You

 

SZUPER AKCIÓ A MAXIM KIADÓ KÖNYVEIRE
Október 27-től egészen november 5-ig halloweeni akció van érvényben a Maxim Kiadónál, rengeteg regényt 30-40% kedvezménnyel tudtok megvásárolni. IDE kattintva tudtok válogatni. :)


BOOK A SLOTH CLUB SNEAK PEEK
A Book a Sloth Club csapata egy kis ízelítőt adott az első dobozukból, amelyek hamarosan kiküldésre is kerülnek.
Egy kis előzetes (sneak peek) a novemberi dobozból, csak hogy lássátok, amiket írtok kívánságok, azok eléggé harmóniában állnak a mi elképzeléseinkkel.
A novemberi dobozban tehát mindenképp találtok majd 1db Funko Pop! Harry Potteres kulcstartót (5 féle kulcstartó közül az egyiket, ezek közül: Voldemort, Severus Snake, Dobby, Harry, Dumbledore) és egy lajháros könyvjelzőt, amit Pallagi Virág rajzolt csak a Book A Sloth Club számára.” - Book a Sloth Club Facebook

 

RÉGÓTA VÁRT
A Könyvmolyképző Kiadó számomra két régóta várt kötettel bővíti a kínálatát. Ez a kettő pedig nem más, mint az Empire of Storms – Viharok Birodalma Sarah J. Maas-tól, valamint a Breaking the Rules – Szabályszegők, amely Katie McGarry alkotása. A borítót még nem mutatták meg, a fülszövegek viszont felkerültek a kiadó webshopjára. Mind a két kötetet még idén őszre ígérik.

ERIN WATT ÚJDONSÁGA
Erin Watt új könyvvel jelentkezik, azonban ez csak jövőre, pontosabban június 26-án fog a boltok polcaira felkerülni a Harlequin Teen kiadó jóvoltából. A fülszöveget még nem mutatta meg az írónő, azonban a borítót igen, ami szerintem csodaszép lett.

 

Megjegyzések