CHOICES - A TE KEZEDBEN A KARAKTEREK SORSA

 

KÖNYVES ALKALMAZÁSMUSTRA

Volt már olyan veled, hogy egy könyv olvasása során úgy érezted, hogy te ezt máshogy csináltad volna a karakterek helyében, másképpen döntöttél volna? Gondolkoztál már rajta, hogy mi lett volna, ha úgy döntöttek volna a szereplők ahogy te? Hogyan folytatódott volna a történet?
Nos, ezen többé már nem is kell gondolkodnod, ugyanis a Pixelberry kifejlesztett egy olyan alkalmazást, amelyben teljesen új szintre emelték az olvasás élményét. Ez pedig nem más, mint a Choices – Stories You Play, amely lehetőséget biztosít az olvasóknak, hogy ők maguk döntsenek mindennel kapcsolatban a cselekmény során. Maga az alkalmazás mindenki számára ingyenesen letölthető.
A Choices rengeteg történetet tartalmaz, így van miből választani. Nagyon széles a választék, romantikustól kezdve egészen a horrorig itt minden van.
Mint már említettem, a Choices lehetőséget ad, hogy mi, az olvasók döntsünk a szereplők sorsáról az adott történet során, tehát olyan, mintha mi írnánk meg az egész könyvet. Ezen kívül még megváltoztathatjuk a karakterek külsejét is.
Az előnyök mellett természetesen a Choices-nek is megvan a „sötét oldala”. Például ha már szebb ruhákat szeretnél, akkor azért természetesen fizetni kell, de nem a játékban, hanem ténylegesen ki kell fizetni bankkártyával az összeget. Személy szerint én úgy gondolom, hogy ez nem éri meg, elhanyagolható, ezek nélkül is ugyanúgy szórakoztató a játék.
Mint ahogy már a képeken is láthattátok, az alkalmazás angol nyelven működik, így szükséges hozzá ennek a nyelvnek az ismerete.
Mindent egybevéve tehát én úgy gondolom, hogy a Choices egy remek, szórakoztató játék, amely képes lekötni, tud újat mutatni, de nekem a könyvolvasás marad az igazi.
Nektek mi a véleményetek?

Megjegyzések