EGY MINDENT ELSÖPRŐ SZERELEM TÖRTÉNETE

 
NINA LANE – AROUSE – ALLURE – AWAKEN

Mivel ebben a bejegyzésben egyszerre több könyvről is mondok vélemény, ezért a három regényről a bejegyzés végén találhattok plusz információkat. Igyekszem kerülni a spoilereket, hogy ha valaki el szeretné olvasni, akkor ne fusson itt bele semmi fontos részletbe, mert higgyétek el, van belőlük rendesen.

Nina Lane egyik legnagyobb sikernek örvendő könyvsorozata – Spiral of Bliss – 2013 májusában indult el, ugyanis ebben az évben januárban jelent meg az első kötet, az Arouse. A folytatásra nem kellett sokat várni annak, aki megkedvelte a történetet, ugyanis az első könyv után néhány hónappal később meg is jelent a következő rész, ezeket a harmadik 2014-ben követte.
A Spiral of Bliss külföldön nagy népszerűségnek örvend, Goodreads-en mindegyik kötet magasan a 4 egészes csillagozás felett van, tehát igen közkedvelt regényekkel van dolgunk.
A sorozat 6 részt foglal magában, ezekhez még hozzáadódik két novella (1,5 és 3,5), valamint egy felnőtt színező is.

Nobody has ever measured, not even poets, how much the heart can hold. – Zelda  Fitzgerald

A történet két fő karaktere Liv (Olivia) és Dean West, akik egy házaspárt alkotnak. Maga a cselekmény már a házasság után kezdi el bemutatni az ő életüket, de vannak visszaemlékezős részek is, amelyekkel végigkövethetjük a szerelmük kialakulását is.
Liv és Dean az egyetemen ismerkedtek meg, azonban nem ugyanazt a szerepkört töltötték be, ugyanis míg Liv diák volt, addig Dean egy igen sikeres és népszerű professzor. És ugyebár a tanár-diák kapcsolatot az egyetem sem tolerálja, de még a törvény is tiltja. Azonban Dean egy kisebb kutatómunkát végzett, és talált egy kiskaput, amely lehetővé tette a szerelmüket.

„ Why are you waiting for me? ” I asked.
„ Because you’re worth it. ”
„ You don’t know that. ”
„ Yes, I do. ”
„ How? ”
„ I’ve been around. I know when something’s good. "
My throat tightened a little. „ What if you’re wrong? ”
„ I’m not wrong. ”

De a nyugalmuk nem sokáig marad meg, néhány akadály megnehezíti boldog éveiket…
Amíg Dean-nek a karriere terén is minden rendben van, addig Liv-nek meg kell küzdeni pár dologgal. Nemrég rúgták ki addigi munkahelyéről, és állást sem könnyű találnia; végül egy helyi könyvesboltban szerencséje lesz, és nem csak munkalehetőséget kap, de egy nagyszerű barát is jár vele. Emellett Liv egy főzőtanfolyamba is belekezd, amely először jó ötletnek tűnik, de később rengeteg bonyodalmat vonz…
A második könyv (Allure) leginkább a házasságra fókuszál, annak derűsebb és kevésbé problémamentes részeire. Ugyanúgy mint az előző, ez a kötet is tele van érzelmekkel, igazán könnycsalogató, de ugyanakkor képes mosolyt is csalni az arcodra. Nina Lane írói képessége egyszerűen zseniális. Elképesztően gyönyörű mondatokat varázsol a lapokra, szinte magába szippantott az egész történet. Ez a rész különösen a kedvencem lett, hiszen itt még jobban láthatjuk, hogy Liv és Dean milyen jól oldják meg problémáikat, hogyan küzdenek meg démonaikkal, és, hogy valójában milyen erős és mindent elsöprő is az ő szerelmük.

„ I want to wake up cold because you’ve hogged all the blankets. I want to feel your leg between mine, your hair in my face, your arm flung across my chest. I want to find myself on the edge of the bed in the morning because you’ve sprawled all over the mattress. I want to sleep with you. ”

Teljesen levett a lábamról, amikor egymásnak hagytak egy kis üzenetet, amit egy apróbb illusztrációval is megspékeltek. Annyira aranyosak!

„ … but why did you draw a picture of a smiling butt? ”
„ A what? ”
„ A smiling butt. ” I hold out the note.
„ That's a coffee bean. ”
„ Oh. ” squint at the picture. „ Well, I guess I finally found something you can’t do very well. ”


A harmadik regényben (Awaken) a párosnak a távolság adta nehézségekkel kell megbirkózni, ugyanis Dean elutazott Olaszországba egy kutatás miatt. Mindketten hiányolják a másikat, azonban a szerelmük egyre csak erősebb és erősebb lesz. És ezt annyira jó volt látni!

„ You and me, professor. ”
„ You and me, beauty. ”

Azonban vannak dolgok, amelyek úgy látszik, hogy a férfi professzori karrierét elég komolyan fenyegetik, nagyon durva vádat hoznak fel ellene. Liv természetesen végig szerelme mellett áll, segíti és támogatja ahogy csak tudja. Ez a kötet is (mint az előző kettő) tartogatott olyan pillanatokat, amelyek mosolycsalogatóak vagy éppen könnyfacsaróak voltak.

Love the one who proves to you that happily ever after is only the beginning. ”

Az tetszik a legeslegjobban ezekben a regényekben, hogy annyira igaziak, annyira valósak. Nem problémamentes az élet, egyáltalán nem az, de Liv és Dean képesek voltak legyőzni ezeket az akadályokat együtt, megbeszélték a dolgokat és úristen…Elmondhatatlanul gyönyörű, szívbemarkoló, szívszorító, varázslatos ez a történet! Nagyon szép történet, bátran és őszintén ajánlom minden romantikakedvelő olvasónak.


RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS
Borító: Nekem azok tetszenek a legjobban, amikor nem maga a pár látható a borítón, hanem pillangók, virágok stb. Elképesztően szépek. Nem kell ezt tovább ragozni.
Kedvenc karakter(ek): Liv, Dean, Archer, Kelsey
Nem szimpatikus karakter(ek): Maggie. Már akkor, amikor először megjelent, akkor sem volt szimpatikus, de ezt csak fokozta az, ami később történt.
Értékelés: 5/5 Nagyon imádom! ♥
Ajánlom? Ez nem is kérdés! Még szép, hogy ajánlom! Romantikarajongóknak kötelező.  Nagyon remélem, hogy egyszer magyarul is lesz szerencsém elolvasni ezt a szépséges történetet.
Kedvenc idézet(ek): Bár már fentebb kiemeltem néhány idézetet, azonban az még csak a kezdet volt, maradt még pár:

„ My husband and I will always be two people living one life of perfect imperfection.”

„ Loved. I hadn't even realized how desperetly I'd wanted love.How much we both needed to know that in a world of dark corners and sharp needles, there really is a place where kisses taste like apple pie and where stars spill like suger across the sky. A place where unknown roads no longer scare you because you have another hand to hold. A place where butterflies always flutter whenever you see each other, and a single touch tells you that you are not alone. A place where every kiss still feels like the first. In that place of us, Liv and Dean, love has its own poetry and language. ”

„ It’s so easy to be with her, my lusty fairy, my beautiful wife. Wanting her is like breathing. Needing her is in my blood. And loving her will always be the beat of my heart.”

„ So what are we, then? ” I asked. „ When someone asks who I am, what am I supposed to say? ”
„ You say, ‘Hi, I’m Liv, Dean’s very hot and sexy lady.’ ”
I couldn’t smother a giggle. „ Seriously. ”
„ Paramour? ”
„ No. ”
„ Cuddle bunny? ”
„ God, no. ”
„ Valentine? Sweetheart? Girlfriend? ”
„ Girlfriend. ” I rested my forehead against his chest. „ I guess. ”
„ Not the best word, but it’ll do in public. ” He kissed my temple. „ In private, you can just be my beauty. ”

„ The allure, huh? ”
„ I’ve learned a few things about castle architecture over the years. ” Liv wraps one arm around my waist. „ The allure is a passage behind the parapet of a castle wall. Great for defense when the enemy is approaching. You know you’re safe on the allure. ” She tucks her head beneath my chin, twining her hand with mine. „ Like we’re safe with each other. ”
„ No doubt about it, beauty. ” I press my face against her sweet-smelling hair. „ You’ll always be my allure. ”

„ What’s your key, Olivia? ”
„ My key?”
„ An old friend once told me that everyone has a key to unlocking their secrets. What’s yours? ”
„ Um… I’m pretty sure I don’t have a key. ”
„ I’m pretty sure you do. ”
„ Well, if everyone has one, ” I said, „ what’s yours? ”
„ Ah. ” A twinkle flashed in his eyes. „ You have to discover that yourself. ”
„ Then you have to do the same with me. ”
„ Challenge accepted.

KÖNYVPROFIL(OK)

AROUSE
Megjelenés ideje: 2013
Oldalszám: 404
Fülszöveg: „One day I'm going to touch you in a thousand different ways and show you how to touch me,” he said. And he did. Struggling with a tormented past, undergraduate Olivia Winter once led a practical but isolated life. Then she met Professor Dean West, a brilliant scholar of medieval history who melted Liv's inhibitions and taught her the meaning of both love and erotic pleasure. But after three years of a blissful, lusty marriage, Liv and Dean now face a crisis that threatens everything they believe about each other as dark secrets and temptations rise to the surface.

ALLURE
Megjelenés ideje: 2013
Oldalszám: 396
Fülszöveg: After lies and betrayal almost destroy their marriage, Dean and Olivia West reignite their blissful passion. The medieval history professor and his cherished wife are determined to fix their mistakes and fall madly in love all over again.
Then a family crisis forces Dean back into a feud with his parents and siblings, dredging up guilt over a painful family secret. Liv and Dean have battled obstacles together before, but with bitter family conflicts now endangering their fragile intimacy, they soon must struggle with events that could damage them in ways they had never imagined.

AWAKEN
Megjelenés ideje: 2014
Oldalszám: 428
Fülszöveg: Since their intense, passionate beginning, Professor Dean West and his wife Olivia have fought dark secrets and betrayal in order to save their marriage. Now reeling in the aftermath of a personal tragedy, Liv and Dean are driven further apart by a vindictive threat to Dean's career.
The tumultuous journey that began in AROUSE and continued in ALLURE now comes to a breathtaking conclusion as Liv and Dean battle to protect each other and their love.

A SOROZAT TOVÁBBI KÖTETEI
Advent (1,5)
Arrive (3,5)
Break the Sky (4) – Archer és Kelsey története
Adore (5)
Always (6)

Megjegyzések