KÖNYVIMÁDAT FELSŐFOKON - HETI MINIMAGAZIN

Ahogy már a bejegyzés címéből is láthatjátok, a blog nevével megegyező heti minimagazint indítok, amelyben az adott hét legfontosabb híreit, eseményeit mutatom be nektek, így biztos nem maradtok le semmilyen lényeges információról. Ezek a posztok minden vasárnap kerülnek majd feltöltésre. Mindig lesz egy „címlap” is, akárcsak egy valós magazinnak, amelyen láthattok egy kis ízelítőt, néhány címszót, de ennél sokkal, de sokkal többet olvashattok majd.
Az első szám borítója:

 

Most pedig jöjjenek a hírek!

MEGOLDÓDOTT A NAGY KÖNYVMOLYKÉPZŐ REJTÉLY
A Könyvmolyképző Kiadó néhány nappal ezelőtt közzétett a Vörös pöttyös?Szeretem. Facebook oldalán egy képet, amelyen egy doboz látható, amelynek oldalán egy „Reader Surpirse” felirat látható. A nagy találgatás elindult, a kiadó pedig a héten eloszlatta a kételyeket: hamarosan az ő saját könyves meglepetés dobozuk is útjára indul. Egyenlőre több hír nincs erről, csak annyi, hogy nekik is biztosan lesz.

DC ICONS
A Random House Books for Young Readers DC Icons névvel új sorozatot indít. A sorozat köteteinek megírására felkértek négy ismert írót, akik megalkotják a szuperhősök történeteit. Az első kötet – Wonder Womanről szól – már szeptember végén megjelent, a következő január elején esedékes. Erről IDE kattintva bővebben is olvashattok.

FOLYTATÓDIK SARAH J. MAAS NAGYSIKERŰ SOROZATA
A Tüskék és rózsák udvara itthon is hatalmas sikert aratott, és jó hír a rajongóknak: érkezik a folytatás, amely magyarul a Köd és harag udvara nevet viseli. A kiadó honlapján őszre van kiírva a várható megjelenés, de a Könyvmolyképző egy olvasói kérdésre válaszolva azt írta, hogy még folynak a munkálatok, és valószínű, hogy ez átcsúszik decemberre. Lényeg a lényeg: érkezik magyarul is az A Court of Mist and Fury.

DECEMBERI BOOK A SLOTH CLUB DOBOZ
A Book a Sloth Club csapata néhány napja leleplezte a decemberi dobozuk témáját, ami nem más, mint a „Téli romantika”. Ebben kivételesen két könyv lesz, az egyiket ajándékként adják. A limitet megemelték, így nagyobb az esély arra, hogy beszerezhessük a második könyves meglepetésdobozt. November 15.-én reggel 8 órakor kezdődik a rendelés. Elvileg addigra már láthatunk a novemberi dobozokról is képeket, láthatjuk a tartalmát, így eldönthetjük, hogy akarunk e rendelni egy ilyen dobozt.

ÚJ KÖNYVEK A KÖNYVMOLYKÉPZŐNÉL
A Könyvmolyképző idén eláraszt minket jobbnál jobb regényekkel, ezt a listát a héten csak még jobban bővítették, és meg kell, hogy mondjam, kivételesen jó könyvek fognak érkezni, ugyanis Alessandra Torre és Penelope Ward alkotásaival erősít a kiadó. Erről bővebben ITT olvashattok.

KRISTEN ASHLEY BORÍTÓLELEPLEZÉS
Kristen Ashley neve itthon az Álomférfi című sorozat miatt lehet ismerős. Az írónő legújabb könyvsorozatának első kötetének borítójára a napokban fény derült. Ezzel a külsővel fog megjelenni a Moonlight and Motor Oil első része: 

 

A The Hookup december 19-én fog megjelenni külföldön.
Fülszöveg: 
When the new girl in town, Eliza “Izzy” Forrester decides to hit the local drinking hole, she’s not ready to meet the town’s good, solid guy. She’s definitely not prepared to engage in her very first hookup with him.
Then Izzy wakes up the next morning in Johnny Gamble’s bed and good girl Izzy finds she likes being bad for Johnny.
Even so, Izzy feels Johnny holding her at arm’s length. But Johnny makes it clear he wants more and Izzy already knows she wants as much of hot-in-bed, sweet-out-of-it Johnny Gamble.
Floating on air thinking this is going somewhere, Izzy quickly learns why Johnny holds distant.
He’s in love with someone else. Someone who left him and did it leaving him broken. Whoever was up next would be runner up, second best. Knowing the stakes, Izzy will take what she can get from the gentleman that’s Johnny Gamble. And even knowing his heart might never mend, Johnny can’t seem to stay away from Izzy.
Until out of nowhere, his lost love comes back to town. He’s not going back, but Johnny still knows the right thing to do is let Izzy go.
And Izzy knew the stakes, so she makes it easy and slips though his fingers.
But that’s before Johnny realizes Eliza moved to town to escape danger that’s been swirling around her.
And that’s why Johnny decides to wade in.
That and the fact Eliza Forrester makes breakfast with a canary singing on her shoulder and fills out tight dresses in a way Johnny Gamble cannot get out of his head.

TARA SIVEC LEGÚJABB ALKOTÁSA
Tara Sivec regényei a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából már itthon is megjelentek, bár még csak kettő. Az írónő jövő februárban egy újdonsággal érkezik, amely az At the Stroke of Midnight nevet viseli. A borítót még nem mutatták meg, de a fülszöveget már igen:
Meet the Naughty Princess Club: a brand new series from USA Today bestselling author Tara Sivec that introduces readers to Fairytale Lane and the hilarity—and romance—that ensue when three women start a new business to make it rain.
Once upon a time Cynthia was the perfect housewife. Between being the President of the PTA and keeping her home spotless without a hair (or her pearls) out of place, her life was a dream come true. Her husband was once her knight in shining armor, but now he’s run off with all their money…and the babysitter.
Dressed as a princess at the annual Halloween block party on Fairytale Lane, she meets two other “princesses” also facing money troubles: antique store owner Ariel and librarian Isabelle. When the women are invited to wear their costumes to a party where they’re mistaken for strippers, Cindy, Ariel, and Belle realize that a career change could be the best way to make their money problems go bippity-boppity-boo.
But can structured Cindy approach a stripper pole without sanitizing wipes? And could the blue-eyed anti-prince that has been crossing her path become Cindy’s happily ever after? At the Stroke of Midnight is a hilarious, empowering story where princesses can save themselves while slaying in stilettos.

ELŐRENDELHETŐ
Rengeteg könyv vált előrendelhetővé a napokban, többek között például ezek:
Richelle Mead: The Glittering Court – A ragyogó udvar
Elle Kennedy: The Score – A pont
Kylie Scott: Deep – Tónus
Colleen Hoover: Confess – Vallomás
Colleen Hoover: It Ends With Us  -Velünk ér véget
Cassandra Clare: Lord of Shadows – Árnyak ura
L. A. Casey: Until Harry – Gyere Haza!
Erin Watt: Broken Prince – Megtört Herceg
Rick Riordan: The Throne of Fire – Tűztrónus
Emily Bleeker: When I’m Gone – Miután meghaltam

UTÁNNYOMÁS VÁRHATÓ
A Könyvmolyképző regényeit viszik, mint a cukrot, így gyakran sokan lemaradnak egy várt kötetről. A kiadó viszont most újranyomatta az alábbi könyveket:
Susan Ee: End of Days – A vég napjai
Diana Gabaldon: Drums of Autumn – Őszi dobszó I-II kötet
Helena Silence: Enigma
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never, never – Soha, de soha (1.)

HALLOWEEN PARTY – AVAGY A REGÉNYES RETTEGÉS ÉJSZAKÁJA
Ez a rész egy kicsit személyes, hiszen én szervezem ezt az „eseményt”, de ha szeretnétek, akkor nyugodtan csatlakozhattok hozzá. Egyáltalán nem számít, hogy rendelkeztek e bloggal vagy nem. Erről bővebben IDE kattintva olvashattok.

Köszönöm szépen, hogy végigolvastátok. Remélem, hogy tetszett és tudtam nektek újdonságokat is mutatni! :)
Folytatás vasárnap…

Megjegyzések