TOP 5 WEDNESDAY #14 - REJTETT KINCSEK KEDVENC MŰFAJOKBAN

 

Őszintén, nekem az összes januári téma között ez volt egyszerre a legkönnyebb és a legnehezebb.
Először is, a ma erről lesz szó:

January 31st: Hidden Gems in Your Favorite Genre / Rejtett kincsek kedvenc műfajokban
– What are some of your favorite books in your favorite genre that don't get a lot of hype? / Melyek a kedvenc könyveid a kedvenc műfajodban, amiket nem hypeolnak agyon?

Nekem az olvasmánylistámon szinte csak romantikus könyvek szerepelnek, ezeket kedvelem a legjobban, és így egyértelmű, hogy ilyeneket is fogok felsorakoztatni. Tehát: rejtett kincsek a romantikában.
És hogy miért volt egyszerre nehéz és könnyű?
Könnyű: nagy a választék. Nehéz: hát, végül is pont ez jelentette a problémát. Elkezdtem összeírni, hogy melyek is fognak szerepelni a listán, és a végén már túl sok is lett. Szóval most azokat fogom ma felsorolni, amelyek nagy kedvenceim voltak, viszont itthon még nem annyira ismertek (például olyan okok miatt, hogy nincs lefordítva):

#5 Toni Aleo: Bellevue Bullies
Jégkorongos-romantikus trilógia, engem kilóra meg lehet venni ezekkel. A trilógia három fiútestvért helyez a középpontba, mindegyik kötetben más és más Sinclair fiú történetét ismerhetjük meg. Humoros, romantikus, jégkorongos. Mi kellhet még?

„As long as there are stars in the sky, I am yours. Forever and always.”
„Some nights it's cloudy, though,” she points out.
I nod. „You're right, but the stars are still there. And that means I may be mad or upset with you, but I'll always love you. I mean, come on, Claire, it's taken me twenty years to find the person I'm meant to love. That doesn't ever stop.”

#4 Karina Halle: Wild Card
Karina Halle munkásságát ezzel a regénnyel szerettem meg igazán. Gyönyörűséges second-chance, számomra a tavalyi év egyik hatalmas kedvence lett. 

„Let me ask you something.” she says, taking my hand into hers. „What feeds your soul?”
„What feeds my soul?”
„You heard me. What feeds it? What gets you up in the mornings? What makes you want to be a better version of yourself, to keep on growning? What makes you feel alive? More than that, what makes you want to be alive forever, finding the lust and the joy for it day by day?” She pauses. „Now, change that around. Not what, but who. Who feeds your soul?”

#3 Jay McLean: Kick Push
Az egyik legszebb könyv, amihez 2016 során volt szerencsém. Varázslatos, feledhetetlen élményt nyújtott. Remélem, hogy egyszer itthon is megjelenik és sokan megismerhetik Josh és Becca történetét. 

I don’t want to live in a world that you’re not part of. I don’t know how to live without you.

#2 Cambria Hebert: Hashtag sorozat
Ez a sorozat már az én blogomon van túlhypeolva, mert már több bejegyzésben is szerepelt. :D
Nincs mit tenni, tényleg nagyon szeretem Cambria Hebert írásait. A Hashtag összes kötete zseniálisra sikeredett, egy amúgy klisésnek számító témát nagyszerűen és egyedi módon dolgoz fel, egyszerűen nem lehet nem szeretni. A karakterei nagyszerűek (persze vannak kivételek), a dialógusok több mint jók, a cselekmény pedig fordulatos és kiszámíthatatlan. 

The azure shade of his eyes caressed me to my soul. I swear he looked at me like no one else ever could. It was like there was nothing else in existence except me. It was like he wasn’t just looking at me, but in me, and I was the most precious thing he’d ever seen.

#1 S.D. Hendrickson: My Lucky Days
Az egyik legeslegnagyobb kedvencemmé nőtte ki magát 2016-ban, és az is maradt. Azóta már számos alkalommal újra is olvastam, egyszerűen nem lehet betelni vele. Ez az a regény, amely képes egyszerre mosolyt csalni az arcomra és amitől könnyek keletkeznek a szemembe. Vagy a boldogságtól vagy a szomorúságtól. Egyszerűen imádom. ♥

A glimpse of your smile.
Won’t ever be enough.
’Cause my heart keeps tellin’ me.
I’ve fallen in love.

Kiegészítés + tippek: Csak, hogy ne ismételjem magam annyiszor: a fent felsorolt könyvek mindegyikét mindenkinek ajánlom, aki kedveli a romantikus regényeket, és ilyenekkel szeretne belemerülni az idegen nyelven való olvasásba. Egy erős középszintű tudással szerintem semmi probléma nem lehet (Amazonon van lehetőség beleolvasásra is, ott is le tudjátok tesztelni, hogy megfelel-e nektek. :) ). Ne szótárazzátok ki az összes ismeretlen kifejezést, csak azokat, amiket tényleg nagyon nem értetek. Elég például az első, mondjuk 30 oldalt kiszótárazni, utána már ismétlődni fognak a szavak. Érdemes az elején olyan regény olvasásával próbálkozni, amit már olvastatok magyarul, mert így nem lesz idegen a történet.

Szerintetek melyek azok a könyvek, amelyek igazi rejtett kincsek? :)

Folytatás jövőhéten. Téma: még nem jelentek meg a februári témák.

/Képek forrása: Pinterest/ 

Megjegyzések