MUSIC & LOVE - JAY CROWNOVER - JET ★ ÉRTÉKELÉS ★

 
 
KÖNYVPROFIL
Eredeti cím: Jet
Eredeti megjelenésének éve: 2014
Eredeti kiadója: HarperCollins
Elit start: 2017.12.15.
Országos megjelenés: 2017.12.15.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Sorozat: Marked Men
A sorozat kötetei:
Rule
Jet
/+4: Rome, Nash, Rowdy, Asa/
Oldalszám: 368
Pötty: Rubin pöttyös könyvek
Címkék: new adult, romantikus, zene
Fordító: Komáromy Rudolf
Fülszöveg:
Jet Keller feszes bőrnadrágjával és vészjósló érdességével minden lány fantáziáját lángra lobbantja. Ayden Cross azonban már maga mögött hagyta a rosszfiús korszakát. Nem akarja megadni magát az izzásnak, amit Jet nyugtalanítóan sötét szemében lát. Fél, hogy öngyulladásuk szikrái megégetik, hiszen már a fiú érintése is feltüzeli.
Jet képtelen ellenállni a hosszú combú, veszkócsizmás délvidéki szépségnek, aki minden várakozására rácáfol. Ám minél közelebb érzi magát Aydenhez, mintha annál kevésbé ismerné. Bármennyire szeretné megfejteni a lány titkait, minden lehetséges szempontból kifürkészni őt, a saját bőrén tapasztalhatta, hová vezet, ha két embernek egészen eltérő elképzelései vannak egy párkapcsolatról.
Válhat-e a szalmalángból tartós szerelem… vagy elemészti álmaikat, és elhamvasztja őket?

 

A legjobb dolgok soha nem a járt úton találhatók.

Jay Crownover Marked Men című sorozatát néhány évvel ezelőtt volt szerencsém megismerni, amikor is a sorozat nyitókötetét – Rule – olvastam. Azonnal megszerettem ezt a regényt, kikapcsolódásnak teljes mértékben megfelelt. Persze, nem volt tökéletes, megvoltak ennek is a maga hibái, de akkor nekem tetszett, és a mai napig úgy gondolom, hogy Shaw és Rule története egészen jóra sikeredett. Sajnáltam, hogy akkor nem került sor a folytatásra, mert a többi fiúban is láttam lehetőséget, meglehetősen érdekelt, hogy hogyan alakul az ő jövőjük. Így, amikor a Könyvmolyképző bejelentette, hogy átvesznek és folytatnak Ulpiusos könyveket, akkor nagyon bíztam benne, hogy a Marked Men is közte lesz. És így is lett, ugyanis a 2017-es év végén megjelent a második kötet is, amelyben (mint már a könyv címe is sugallja) Jet és Ayden kap főszerepet.
A Rule utolsó néhány oldalán olvashattunk arról, hogy Shaw barátnői, Ayden és Cora új lakótársat kapnak, de ez a lakótárs nem lány lesz. Nem bizony, hanem maga Jet. Már akkor is sejthető volt, hogy ebből érdekes és nem mindennapi szituációk keveredhetnek ki, hiszen Aydennek és Jetnek van egy közös kis „múltja”, már ha azt, ami történt köztük (vagy éppen nem) lehet ennek nevezni.

Ayden Cross olyan volt, mint valami rejtélyes kirakós játék; valahányszor azt hittem, mindjárt összeáll a kép, előkerült még öt darabka, ami sehová se illett.

Főhősnőnk, Ayden Cross, a nem éppen egyszerűnek és problémamentesnek mondható családja elől menekülve elköltözik és elkezdi az egyetemet. Nehezebb sorsú családból származik, az édesanyja nem törődik megfelelően a gyermekeivel, bátyja, Asa, pedig bajt bajra halmoz. Amikor pedig ez még súlyosabbá válik, akkor a húgára bízza, hogy oldja meg helyette. Ayden ezt nem bírja tovább, nem akar erre a sorsra jutni, ezért is folytatja tanulmányait. Természetesen ezektől függetlenül tiszta szívből szereti a családját, csak maradtak benne olyan sérelmek, amik nem egy könnyen felejthetőek.
Vele szemben Jet Keller élvezi az életet és ennek meg is adja a módját. A város legismertebb zenekarának a frontembere, szerencsére rengeteg koncertjük van, ezekre pedig mindig rengeteg ember kíváncsi. A lányok rajonganak érte, ebből következik, hogy egyéjszakás kalandjai is szép számmal vannak.
Apropó, egyéjszakás kalandok: miután az átmulatott éjszaka után a kiválasztott hölgy elhagyja Jet szobáját, szembe kell néznie két szemfüles lakótárssal is, Aydennel és Corával. Ugyanis ők már akkor nagyon éberek, és rendszeresen pontozzák a lányokat. Cora ezzel nem elégszik meg, szinte minden alkalommal beszólogat nekik. Ez kifejezetten szórakoztató a két lánynak, viszont annak, aki elhagyja a házat, hát…nem éppen.

A saját bőrömön tanultam meg, hogy ha elégszer hallunk magunkról valamiféle minősítést, óhatatlanul hinni kezdünk benne.

A zenekar mellett Jet egy saját stúdióval is rendelkezik, és feltörekvő tehetségeknek nyújt segítséget. Kegyetlenül őszinte minden téren, és ez nekem nagyon tetszett benne. Ha valami nem stimmel a bandában, akkor ő megmondta a magáét, tanácsokat adott, amelyek alapján egyre jobbá és jobbá válhattak. Jet nem vágyott arra, hogy más országokba, esetleg más kontinensekre menjenek koncertezni, és ennek egy nagyon nyomós oka is volt: féltette az édesanyját. Édesapja egyáltalán nem bánt vele megfelelő módon, nem tisztelte, ennek ellenére az asszony vakon szerette, mindent megbocsájtott neki. Jet ezt természetesen nem nézte jó szemmel, mindig próbált beszélni az anyjával, hogy térjen észhez, és hagyja el, amíg nem túl késő, de a nő mindig csak hárított, ezeken a pontokon le is akarta zárni a beszélgetést és valami más témát akart felhozni.
A kémia rendesen jelen van a két főszereplő között, ezt le sem lehetne tagadni. Azonban ők ennek egy ideig nem akarnak engedni, de aztán megtörik a jég. 

Ha az ember rátalál valakire, aki megfogja, aki megérti őt, azért érdemes harcolnia. A legkevésbé sem hiányzik, hogy öt év múlva visszatekintsen, és azon töprengjen, mi minden történhetett volna. Hidd el, ez a fajta megbánás, ez a fajta „mi lett volna, ha?” gondolkodás addig rágja az ember lelkét, amíg semmit sem hagy belőle.

Kialakul közöttük egy párkapcsolatnak nem mondható „kapcsolat”. Az egyikük azt szeretné, ha ez átalakulna valami sokkal többé, valami sokkal komolyabbá. A másik azt mutatja, hogy nem igazén van ínyére ez a dolog, de a lelke mélyén nagyon is ugyanerre vágyik. Vajon mi lesz ennek a vége?
Legeslegjobban nekem az este, elalvás előtti éneklős részek tetszettek a legjobban. Annyira jó volt látni, hogy egy olyan kemény és erős karakternek, mint Jet, van egy érzékenyebb oldala is. Imádtam ezeket. ♥ Emellett még Jet elkötelezettsége a zene iránt nyűgözött le. Látszott, hogy tényleg ez az, amit igazán szeret csinálni, és ezt hatalmas odaadással és alázattal is tette.
Őszintén, nekem ebben a könyvben a legnagyobb mélyzuhanás Ayden volt, pontosabban a viselkedésével volt bajom. Volt, amikor meg tudtam érteni, hogy miért cselekszik úgy, ahogy, de nagyon sok esetben nem értettem egyet a döntéseivel. Egy egyszerű és őszinte beszélgetéssel minden problémát meg lehetett volna oldani, és nem szenvedett volna akkor ennyit egyik fél sem. Összességében nem volt semmi más, amit negatívumként tudnék felsorolni, ez okozta a legnagyobb problémát nekem.
Ayden testvére, Asa, még egy hatalmas nagy rejtély a számomra. Eleinte nekem nem igazán volt szimpatikus, de valami megváltozott benne. Kíváncsi vagyok az ő történetére is, benne még rengeteg lehetőség lapul.
Azt szeretem legjobban az olyan sorozatokban, amelyeknek minden kötete más és más párt helyez a középpontba, hogy a következő kötetekben általában ők is kapnak egy kisebb szerepet, és láthatjuk, hogyan is alakul az ő életük. És igen, ez volt a helyzet itt is, ugyanis kaphattunk egy kicsit Ruleból és Shawból is. Az ő életük sem egy sétagalopp, megvannak a problémáik, de jó volt látni, hogy együtt képesek ezeket megoldani. Shaw még mindig segítőkész, harcias és nagyon határozott, ez egy nagyon nagy pozitívum benne. 
Mindent egybevéve, a Jet nem egy rossz regény, de az tény, hogy az előzőhöz képest gyengébbre sikeredett. Ettől függetlenül szerethető volt, és folytatni fogom a sorozatot. A következő részben Rome Asher jut főszerephez, aki Rule idősebb testvére. A Jet végén volt egy jelenet, amiben Rome volt a középpontban, és ez rengeteg kérdést felvetett bennem, így örülök, hogy a harmadik regényben az ő történetét ismerhetjük meg. Kíváncsian várom! :)

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS
Borító: A magyar szerintem sokkal jobb lett, mint az eredeti. Az eredeti borító valahogy sosem tetszett nekem, így nagyon örültem, hogy a Könyvmolyképző ezt lecserélte. Szerintem jó döntés volt.
Kedvenc karakter(ek): Jet, Cora, Nash, Rowdy, Rule, Shaw
Nem szimpatikus karakter(ek): Jet apja. Bár a „nem szimpatikus” szerintem nagyon gyenge kifejezés. Undorító volt minden, amit tett.
Ajánlom? Ha szerettétek a Marked Men első kötetét, akkor a Jet is tetszeni fog. Főleg azoknak ajánlanám, akik odavannak a romantikus történetekért. De nekik is csak akkor, ha már elmúltak 18 évesek. A könyv tartalmaz erotikus jeleneteket is, van, ahol részletesebb leírásokkal is szolgál az írónő, szóval tényleg csak azoknak ajánlom igazán, akik már betöltötték a néhány sorral fentebb említett kort.
Értékelés: Nem mondanám, hogy rossz volt, mert nem volt az. Viszont Jay Crownover a Rule című regényével nagyon magasra tette a mércét, és ezt a Jet már nem tudta megugrani. A skálán egy „Tetszett”-et kap, ami négy csillagnak felel meg.

 

Kedvenc idézet(ek):

Senki sem tökéletes, Jet. Mindnyájunkkal történt egy s más, és még fog is történni, ettől válunk azzá, akivé, és talán ideje, hogy ne a sok felszínes marhaságra figyelj, amit eddig láttál ezen a csajon, hanem azt nézd, ami belül van.

Az ember egy szép napon ráébred, hogy ha a helyzet mindig is egyvalamilyen volt, abból még nem következik, hogy örökre olyannak kell maradnia.

Azt hiszem, mindketten eléggé elfuserált fazonok vagyunk, de együtt mégis működünk, és jobbá tesszük egymást.

Olykor változtatni kell a dolgokon, mert egyszerűen semmi szín alatt nem maradhatnak olyanok, mint addig.

Tökéletes? Ilyen a világon nincs, kislány. A végén csalódni fogsz.

A tökéletes nem létező fogalom, Cora.

A szerelem nem tökéletes. Kemény munkát igényel, olykor még több erőfeszítést, mint a szimpla megfutamodás. Ha tovább keresed a tökéleteset, el fogod szalasztani az igazit.

Megjegyzések