NEM MINDENNAPI AJÁNLÁSOK + KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁSOK #3

 

Újabb Nem mindennapi ajánlások + köszönetnyilvánítások rész! :)
Elég régen jelentkeztem már ilyen poszttal, azóta viszont csak gyűlnek és gyűlnek az anyagok a bejegyzéshez, így arra gondoltam, hogy ideje ezt a sorozatot is egy új résszel bővítenem. 
Ha esetleg nem láttátok volna az előző kettőt:
Nem mindennapi ajánlások: ITT
Nem mindennapi ajánlások + köszönetnyilvánítások: ITT
Kommentbe jöhetnek, hogy nektek ezek közül melyik a kedvencetek. Emellett még arra is kíváncsi lennék, hogy ti el szoktátok olvasni a könyv köszönetnyilvánításos részeit is?
Jó szórakozást és böngészést mindenkinek! :)


#1 Tad Williams: Otherland
This Book is dedicated to my father Joseph Hill Evans with love.
Actually Dad doesn’t read fiction, so if someone doesn’t tell him about this, he’ll never know.
/ Ezt a könyvet szeretettel ajánlom édesapámnak, Joseph Hill Evans-nek. Valójában apa egyáltalán nem olvas fantasyt, szóval, ha valaki nem szól erről az ajánláról neki, soha nem is fog tudni róla.

This Book is dedicated to my father Joseph Hill Evans with love.
As I said before, Dad doesn’t read fiction. He still hasn’t noticed that this thing is dedicated to him. This is Volume Two – let’s see how many more until he catches on.
/ Ezt a könyvet szeretettel ajánlom édesapámnak, Joseph Hill Evans-nek. Ahogy már említettem, apa nem olvas fantasyt. Még mindig nem vette észre, hogy ezt neki ajánlom. Ez már a második rész, nézzük, hány kell még ahhoz, hogy észrevegye. 

This is still dedicated to you-know-who, even if he doesn’t.
Maybe we can keep this a secret all the way to the final volume.
/ Ezt még mindig tudjuk-hogy-kinek ajánlom, még akkor is, ha neki fogalma sincs róla. Talán mostmár titokban is tudjuk tartani egészen az utolsó kötetig.

My father still hasn’t actually cracked any of the books – so, no, he still hasn’t noticed. I think I’m just going to have to tell him. / Még mindig nem került egyik könyvem sem édesapám kezébe, szóval még mindig nem tud az ajánlásról. Szerintem el kellene mondanom neki. 

#2 Lemony Snicket: The Reptile Room
It is very unnerving to be proven wrong, particularly when you are really right and the person who is really wrong is the one who is proving you wrong and proving himself, wrongly, right. Right? / Nagyon nyugtalanító, ha bebizonyítják, hogy az állításod rossz, miközben neked teljesen igazad van és a személy, aki azt bizonygatja, hogy márpedig neked nincs igazad, közben csak azt bizonyítja, rosszul, hogy neki van igaza. Igaz?

#3 Kiera Cass: The Heir – A koronahercegnő
Callaway-nek mindenért, legfőképpen viszont azért, mert elmosogat és matekozik, hogy nekem ne kelljen.

#4 Robb Hobb: Ship of Magic
To caffeine and sugar, my companions through many a long night of writing. / A koffeinnek és a cukornak, akik társaságul szolgáltak azokon a hosszú írással telt éjszakákon. 

#5 ???
Dedicated to red wine (Mmmmmmmmmmmmmmmmm)
Oh, and to Emma (who only drinks Malibu and Coke) / Ajánlom a vörösbornak (Mmmmmmmmmmmmmmmmm) Oh, és Emmának (aki csak Malibut és kólát iszik)

#6 Cynthia Hand – Bordi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane
For everyone who knows there was enough room for Leonardo DiCaprio on that door. / Mindenkinek, aki tudja, hogy bőven volt elég hely azon az ajtón Leonardo DiCaprionak.

#7 ???
I normally dedicte my books to Katherine, Jake and Julia.
Not this time.
For Julia, Jake and Katherine.
Because Julia is tired of always being named last just because she’s the youngest. / Rendszerint a könyveimet Katherine-nek, Jake-nek és Julia-nak ajánlom.
De most nem.
Ajánlom Julia-nak, Jake-nek és Katherine-nek.
Ugyanis Julia-nak már elege lett abból, hogy csak azért, mert ő a legfiatalabb, mindig őt nevezem meg legutoljára.

#8 Jay Crownover: Jet
Magamról
Kezdjük azzal, hogy csaj vagyok.
Korábban azt hittem, nem szükséges ezen a helyen kitérnem erre, de kaptam e-maileket, amiktől ráeszméltem, hogy nem árt, ha tudatom a jónéppel, miszerint a Jay a Jennifer rövidítése.

#9 ???
For my wife,
who somehow managed to be
nothing but supportive of a book about
all the women I slept with before I met her. / A feleségemnek, akinek valahogy sikerült teljes mértékben a könyv támogatójának maradnia, ami azokról a nőkről szól, akikkel lefeküdtem őelőtte.

#10 E. E. Cummings: No Thanks
Ennek az ajánlásnak is megvan a saját története, azonban ez egy kicsit más, mint az eddigiek. E. E. Cummings több kiadónál is megpróbálkozott kiadatni az alkotását, azonban mind a 14 visszadobta. Végül sikerült megjelentetnie a könyvét édesanyja segítségével, amit azoknak a kiadóknak ajánl, akik visszautasították őt. A verseskötet címét is megváltoztatta, ugyanis az eredeti 70 Poems (70 költemény) helyett No Thanks (Nincs köszönet) címmel jelentette meg.
TO
Farrar & Rinehart
Simon & Schuster
Coward – McCann
Limited Editions
Harcourt, Brace
Random House
Equinox Press
Smith & Haas
Viking Press
Knopf
Dutton
Harper’s
Scribner’s
Covici, Friede

#11 ???
Dedicated to my fictional characters.
I’m so, so sorry. / A kitalált karaktereimnek ajánlom. Annyira, de annyira sajnálom.

/Képek forrása: Pinterest/

Megjegyzések