TOP 5 WEDNESDAY #11 - KIMARADT KÖNYVEK

 

2018 második Top 5 Szerdája az előzőhöz hasonlóan az idei év céljaival kapcsolatos, ugyanis a mai téma:
January 10th: Books You Didn't Get to In 2017 / Könyvek, amelyek nem fértek bele a 2017-es évbe
– These are books you didn't end up getting to in 2017, but really want to prioritize in 2018. / Ezek azok a könyvek, amelyek nem fértek bele a tavalyi évbe, de 2018-ban mindenképpen sort akarsz keríteni rájuk.
Nekem leginkább ezt a listát a karácsonyi ajándékként kapott könyveim fogják felépíteni, mert leginkább ezek nem fértek bele a 2017-es évbe.

#5 J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké
Mindörökké tart majd, vagy pedig belepusztulnak?
Haven Antonelli és Carmine DeMarco igencsak eltérő körülmények között nevelkedett. Haven második generációs rabszolgaként elszigetelten élt a sivatag kellős közepén. Napjai kemény munkával teltek szörnyű bántalmazások között. Carmine gazdag maffiózó családba született, életét kiváltságok és kicsapongások határozták meg. Egy sorsfordulat mégis egymás közelébe sodorta őket. Titkok és hazugságok hálójában kell rájönniük, hogy noha látszólag különböznek, mégis több közös vonásuk van, mint bárki is hinné. A kaotikus, pénz és hatalom uralta világból Haven és Carmine is szabadulni szeretne, ám a születésük előtti események miatt a megsemmisülés fenyegeti őket.
A csalás és a gyilkosság egy létforma része, amiben semmit sem adnak ingyen. Főleg a szabadságot nem. De vajon milyen áldozatot kell hozniuk érte? Elmenekülhetnek a múltjuk elől? És főleg mit jelent szabadnak lenni?
Ezt mondjuk nem az ünnepek alatt kaptam, már egy jó ideje megszereztem, de valahogy még eddig nem jutottam el odáig, hogy el is olvassam. Pedig kifejezetten jónak ígérkezik. 

 

#4 Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát
Nina ​Kennedy éli az életét… de valójában nem… mindaddig, míg minden meg nem változik.
Repülőgépek, vonatok, magas terek… Nina mindentől fél. Valójában nem lép ki a komfortzónájából, napjait az irracionális félelmei és fóbiái irányítják. Amikor Brooklynba költözik, hogy elkezdhesse ápolói felsőfokú tanulmányait, élete 180 fokos fordulatot vesz, mert akaratlan, de intenzív vonzalmat érez bámulatos lakótársa, egy agyontetovált, agyonpiercingelt pasas iránt, aki egyben az egyik legokosabb ember is, akivel valaha találkozott.
Jake Green durva külseje és ördögi mosolya mögött arany szív rejtőzik. Feladatának érzi, hogy megváltoztassa Nina életfelfogását. Amikor Jake beleegyezik, hogy korrepetálja Ninát, alkut kötnek, de a tétek magasak, hisz arra kényszeríti a lányt, hogy szembenézzen a démonaival. Arra azonban még ő sem nem számított, hogy a tanítás alatt szerelembe esik.
Amit Nina nem vesz észre, az az, hogy Jake a saját poklát járja. Vajon szerelmük túléli-e a bombát, amit Jake rádob?
Penelope Wardtól 2017-ben olvastam először, a Stepbrother dearest – Legdrágább mostohabátyám című regénye pedig teljesen megvett magának. Izgatottan vártam, hogy mikor olvashatunk tőle magyarul megint. És akkor jött a Jake megadja magát. Ami még mindig olvasatlan. De nem sokáig!

 

#3 Mia Sheridan: Archer’s Voice – Archer hangja
Amikor Bree Prescott megérkezik Pelionba, az álmos tóparti kisvárosba, szívből reméli, hogy végre megtalálta azt a helyet, ahol rálelhet a hőn áhított nyugalomra. Már az első nap belebotlik Archer Hale-be, a saját tragédiáját remeteként őrizgető srácba. Egy emberbe, akit addig senki sem vett észre.
Ez a könyv egy olyan nőről szól, akinek az életét egyetlen szörnyű éjszaka eseményei határozzák meg, és egy olyan férfiról, aki szerelmével elhozza a nő számára a szabadulást. Egy szótlan férfi története, aki tátongó sebbel él, és egy olyan nőé, aki segít neki megtalálni a hangját. Egy regény a szenvedésről, a sorsról és a szerelem mindent elsöprő erejéről.
Ha valami igazán gyönyörűt, igazán szívszorító, de egyben szívmelengető történetre vágysz, akkor ne keress tovább, Mia Sheridan alkotásai lesznek a tökéletesek számodra. Archer hangja az A szerelem csillagjegyében című sorozat negyedik kötete, az előtte lévőeket is imádtam, biztos vagyok benne, hogy ez is el fog varázsolni.

 

#2 Cassandra Clare: Midnight Lady – Éjfél kisasszony
Öt év telt el a Mennyei tűz városa eseményei óta, amikor az árnyvadászok a kihalás szélére sodródtak. Emma Carstairs már nem gyászoló kislány, hanem egy fiatal nő, aki elszántan keresi szülei gyilkosát, hogy megbosszulhassa szeretteit és az őt ért veszteségeket.
Oldalán a parabataiával, Julian Blackthornnal egy démoni cselszövést próbál felderíteni Los Angelesben, a Sunset sugárúttól egészen a Santa Monica partjait mosó, igéző tengerig követve a nyomokat. Emmának meg kell tanulnia bízni a szívében és az eszében. A szíve azonban veszélyes irányba húzza…
A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Julian bátyja, Mark – akit a tündérek öt évvel ezelőtt elraboltak – egy alku részeként váratlanul hazatérhet. A tündérek mindenre hajlandók, hogy kiderítsék, ki gyilkolja a fajtájukat… és ehhez szükségük van az árnyvadászok segítségére. Ám a tündérek földjén másként telik az idő, így Mark alig öregedett, és nem ismeri meg a családját. Vajon valóban sikerülhet visszatérnie közéjük? Tényleg elengedik a tündérek?
Alig várom, hogy végre elkezdhessem, rettentően érdekel ez a sorozat, nagyon sok jót olvastam róla. Bízom benne, hogy ez is úgy fog tetszeni, mint a Végzet ereklyéi.Szóval én nagyon pozitívan állok az Éjfél kisasszonyhoz, izgalmasnak hangzik.

 

#1 Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
A világot az álmodók mentik meg és építik újjá.
Alig kezdődött meg Aelin Galathynius hosszú útja a trónjáig, máris háború fenyeget. Útja során elveszített, de szerzett is szövetségeseket, barátságok köttettek és szakadtak meg, miközben a mágikus erőt birtoklók és azt nélkülözők is konfliktusba kerülnek.
Aelin szíve az oldalán harcoló hercegé, hűsége pedig a védelmére szorulóké, akikért mágiája utolsó cseppjét is kész odaadni. Ám a múlt borzalmas bugyraiból szörnyetegek bukkannak fel, és a sötét erők felsorakoznak, hogy leigázzák a birodalmát. Egyetlen esélye marad, egy kétségbeesett küldetés végrehajtása, ami a végét jelentheti mindannak, ami Aelin számára drága.
A kirobbanó sikerű Üvegtrón sorozat lélegzetelállító ötödik kötetében Aelin válaszút elé kerül: mit és kit áldozzon fel azért, hogy megakadályozza Erilea széthullását.
Na, a 2017-es év legjobban várt regénye és több mint valószínű, hogy az én következő olvasmányom. Az Árnyak királynője óta várok erre a pillanatra, annyi jót hallottam már róla, alig várom, hogy én is folytathassam az Üvegtrón szériát.

 

Ti melyik tavalyról maradt könyveiteket akarjátok mindenképpen elolvasni 2018-ban?
Ha szeretnétek még több ilyen listát olvasni, akkor nézzetek be a többi Top 5 Szerdás bloggerhez is, mindig mindenki nagyon kreatív és egyedi poszttal jelentkezik. IDE kattintva megtaláljátok azt a zónát, ahová gyűjtjük a bejegyzéseket. Ha van kedvetek. ti is csatlakozhattok. :)

Folytatás jövőhéten. Téma: Felejthető könyvek

/Képek forrása: alicerachelwrites, bookis.hangover,
books.cats.hikes, booknator, mrs.readerr, Pinterst/   

Megjegyzések