HETI MINIMAGAZIN #23

 

Az előző heti minimagazint a hazai könyves meglepetésdobozok uralták, azonban ez erre a hétre is érvényes lett. Rengeteg információt osztottak meg velünk, valamint játékokra is sor került. Ezeken kívül természetesen egyéb könyves hírek sem maradtak el: egy közkedvelt könyvből filmet készítenek, számos újdonság is leleplezésre került. Minderről olvashattok a heti minimagazin 23. számában.
Jó böngészést és kellemes hetet kívánok mindenkinek! :)

A HÉT LEGOLVASOTTABBJAI
1. Dan Brown: Origin – Eredet
2. Leisa Rayven: Bad Romeo – Hitvány Rómeó
3. Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
4. Böszörményi Gyula: Nász és téboly
5. André Aciman: Call Me by Your Name – Szólíts a neveden
6. Leiner Laura: Ég veled
7. Colleen Hoover: It Ends With Us – Velünk véget ér
8. Leisa Rayven: Broken Juliet – Megtört Júlia
9. Sarah Pinborough: 13 minutes – 13 perc
10. J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher’s Stone – Harry Potter és a bölcsek köve

TÜSKÉK ÉS RÓZSÁK UDVARA FILM
A Tüskék és rózsák udvarának filmes jogait megvette a Constantin Film, így ők fogják elkészíteni nekünk az adaptációt. Egyenlőre a színészekről még semmi hír sincs, azonban azt már tudjuk, hogy ki írja a forgatókönyvet, ő pedig nem más, mint Rachel Hirons.

BOOK A SLOTH CLUB – FELNŐTT DOBOZOK
A Book a Sloth Club folyamatosan megújul. Nemrég beharangozták a felnőtt dobozukat, ezzel kapcsolatban pedig rengeteg kérdést kaptak, amelyeket a mai nap folyamán meg is válaszoltak:

FELNŐTT DOBOZRÓL BŐVEBBEN
Sok kérdés érkezett be a felnőtt dobozzal kapcsolatban, hogy akkor az most pontosan mi is lesz. Korábban már utaltunk rá, de most akkor pontosítunk.
Úgy gondoltuk, hogy a YA dobozon kívül van igény olyan műfajokra, könyvekre is, amelyek nem férnének be a YA kategóriába, legalábbis a klasszikusba nem. Ilyen a krimi, thriller, disztópia és még sorolhatnánk, hisz a YA dobozaink főleg Fantasy és Romantikus műfajokat fednek le.
Ezeket a felnőtt műfajokat a Felnőtt dobozunkban találjátok meg innentől kezdve.
Ezen kívül a vevőink egy része minden bizonnyal úgynevezett kényszer YA dobozos, ami azt jelenti, hogy olvasnak is YA könyveket, szeretik is a dobozainkat, de mióta csak bejelentettük, hogy elindul a Felnőtt doboz, arra várnak, hogy azokból vehessenek.
Viszont a YA dobozzal ellentétben itt nem lesznek témák megadva!
Műfaji segítséget viszont kaptok természetesen, hisz lehet, hogy nem szereted a krimit, de szereted a thrillert, vagy, ahogy most pl. a májusi Felnőtt dobozunk műfaja Disztópia, azaz egy olyan műfaj, aminek sajátossága, hogy sokszor egy aktuális problémára ad ellenutópisztikus megoldást. Ilyen az 1984, vagy épp a Szép Új Világ, de magyarok közül említhetjük az Ember Tragédiáját Madáchtól, vagy pl a filmek közül az Éhezők viadalát is ide sorolhatjuk.
A dobozba kerülő tárgyak továbbra is a könyv élményt fokozzák, hasznos, használható tárgyakat rakunk be a dobozba, aminek egy felnőtt is tud örülni, de egy fiatalabb is megtalálja a számításait ezekben a meglepetésekben. Bár nem mondunk témát, de az ajándékok többsége így is kötődni fog valamelyest a könyvhöz, vagy a műfajhoz. Ez már nagyban fog különbözni a külföldi dobozoktól, hisz ott főleg YA kategóriákat találhatunk, de ahogy eddig sem akartunk tükörképeik lenni a külföldi dobozoknak, így ez sem jelent majd problémát. A külföldi dobozok jó inspirációk, de ahogy a környezet, úgy a ti igényetek is sokban más, mint amit ott látni. Igyekszünk ehhez igazodni :)
Bárkinek kérdése van a Felnőtt dobozzal kapcsolatban, nyugodtan keressen minket.
És persze, ahogy YA dobozos játék van, úgy jövő héten lesz Felnőtt dobozos játék is :) Az általános csevegés csoportunkon belül :)
További szép hétvégét!

BOOK A SLOTH CLUB – REP SEARCH 2
A Book a Sloth Club csapata ismét meghirdeti a Rep Search pályázatát három dobozukra. Bővebb információ:
2. REPSEARCH // #bookaslothclubrepsearch2
Sziasztok,
mint tudjátok, a korábbi "repsearch" lejár a mostani dobozzal, így májussal kezdődően új (vagy akár régi) bookstagrammerekkel szeretnénk együtt dolgozni.
A feladat és a nyeremény is azonos.
Rakjál fel egy fotómontázst az instagram oldaladra a legjobb képeidből, taggeld be @bookaslothclub, #bookaslothclub és #bookaslothclubrepsearch2 -vel (fontos a 2-es a végén) és mi kiválasztunk 3-3-3 nyertest, akik a magyar YA, az angol YA és a felnőtt dobozunk hirdetői, promotálói lesznek 3 hónapon keresztül (május, június, július).
A posztodba írd bele azt is, hogy melyik dobozt szeretnéd promotálni!
Kérjük olyan jelentkezzen csak, aki tényleg szereti a dobozainkat, és szívesen segítene nekünk, hogy minél többen megismerhessenek minket.
A játék mostantól jövő hét szombat reggel 6:30-ig tart. (akkor születtem:) ) Tehát március 31, 6:30 :) Eredményt szombaton hirdetünk.

BUBBLEBOOK – MÁJUSI TÉMÁK
A BubbleBook csapata májusban két dobozt is indít. A jó hír, hogy már mind a kettőnek kihirdették a témáját, amelyek elég izgalmasnak ígérkeznek. 

Itt az ideje, hogy a májusi csomagjainkról lehulljon a lepel.
lightBubble csomag: "Összetörve"
darkBubble csomag: "Halott Megoldás"
A témákkal kapcsolatban hamarosan további részletekkel jövünk.

BOOK A SLOTH CLUB – MÁJUSI TÉMÁK
Nemsokára indul a májusi BASC dobozok rendelési időszaka, így a csapat már ki is hirdette a következő hónap témáit:

MÁJUSI TÉMA BEJELENTÉS, SZOKÁSOS JÁTÉK
Sziasztok,
itt az idő, hogy kihirdessük a májusi témáinkat. Azt ugye korábban jeleztük már, hogy a Felnőtt doboznak nem lesz témája, ott csak a műfajt határozzuk meg. Persze semmi sem zárja ki, hogy a könyvhöz kötődő dolgok legyenek a dobozban, de nem lesz ez kötelezően jellemző.
A szokásos játék is ennek a posztnak a kommentjében indulhat, a nyeremény 1-1 YA doboz lesz, egyiket sorsoljuk, másikat mi döntjük el, ki kapja.
A játék lényege, hogy "Te mit tennél ezzel a címmel a dobozba". És most is a YA magyar doboz tartalmára kell javaslatokat tenni.
ÚJRA!! CSAK A MAGYAR YA doboz tartalmára írjatok tippeket :)
Azokat a válaszokat szeretnénk értékelni, amelyek képeket, konkrét ötleteket tartalmaznak, a "gyertya, sál, sapka" nem ér :)
Íme a 3 dobozunk:
YA magyar (műfaj: Dark Fantasy) Téma: "Kalandos utazások"
Magyar Felnőtt (műfaj: Disztópia)
YA angol (műfaj: Fantasy), Téma: "Sin City Nights"
A játék vasárnap éjfélig tart (25-e), eredmény 26-án :)
HAJRÁ!
BASC csapata

ELŐRENDELHETŐVÉ VÁLT – JULIE KAGAWA: THE IRON KNIGHT – VASLOVAG
Elit start: 2018.04.10.
Országos megjelenés: 2018.05.11.
Sorozat: Vastündérek
A sorozat kötetei:
Vaskirály
Vashercegnő
Vaskirálynő
Vaslovag
Pötty: Vörös pöttyös könyvek
Oldalak száma: 392
Fordító: Miks-Rédai Viktória
Fülszöveg:
Ash, a tündér jégherceg a szerelmet a halandók és a bolondok gyengeségének tartotta.
Az ő szíve szörnyű halált halt, és vele halt minden érzelme is. Legalábbis azt hitte...
Ekkor azonban Meghan Chase, a félig ember, félig tündér lány áttörte a védelmi vonalait, és visszavonhatatlan esküvel, lovagjaként kötötte magához a herceget.
Meghan immár Vaskirálynő, egy olyan birodalom uralkodója, ahol sem a Nyár-, sem a Téltündéreknek nincs esélyük a túlélésre.
Ash most – kéretlen riválisa, Puck, és a bosszantó Grimalkin kíséretében – küldetésre indul, hogy beteljesítse a Meghannak tett lovagi esküjét. Hogy életben maradhasson a Vasbirodalomban, lélekre és halandó testre van szüksége. A próbák azonban, amelyeket ki kell állnia, jóformán teljesíthetetlenek.
Ash az út során megtud valamit, ami mindent megváltoztat – valamit, ami megingatja a legsötétebb hitét, és bebizonyítja, hogy néha az áldozathozatalhoz nem elég pusztán a bátorság.
Kövesd nyomon rég várt történetét!

 

ELŐKÉSZÜLETBEN – TARA SIVEC: TROUBLES AND TREATS – NYŰGÖK ÉS NYALÁNKSÁGOK
Várható megjelenés: 2018 tavasz
Sorozat: Csokoládéimádók
A sorozat kötetei:
Csábítások és csemegék
Életek és édességek
Nyűgök és nyalánkságok
Pötty: Rubin pöttyös könyvek
Oldalak száma: ???
Fülszöveg:
„Örökkön-örökké”-bonbon!
Drew-t és Jennyt éveken át irigyelték a barátaik zabolátlan szexuális életük miatt… illetve, dehogyis! Leginkább hányni tudtak volna miattuk.
Két gyerek mellett, túlhajszolt életük során most először, Drew és Jenny nem találja a közös hangot a hálószobában. Drew semmitől sem riad vissza, hogy egykor szenvedélyes feleségét újra becserkéssze, Jenny pedig bármit megtenne, hogy végre átaludhassa az éjszakát.
Carter és Claire, Jim és Liz minduntalan (és hasztalanul) a tanácsaikkal bombázzák a sorsával elégedetlen párt, mert szeretnék, ha rendbe jönne a régebben boldog Drew és Jenny élete.
Vajon a Csokoládéimádók harmadik, befejező részében megtalálják a kiveszni látszó tüzet a házasságukból, vagy a helyzetük még annál is kényesebb, mint amikor Jenny mézzel öntötte le Drew-t, aki egy fára ragasztotta
Kövesd a történetüket és dobd fel a napod!

BORÍTÓLELEPLEZÉS – KRISTA LAKES: AMERICAN PRINCESS
Várható megjelenés: 2018. május 1.
Kiadó: Zirconia Publishing Inc.
Sorozat: -
A sorozat kötetei: -
Oldalak száma: 250
Fülszöveg:
“I'd give up my whole kingdom to be with you. I want to be your Prince Charming.”
Aria has a big heart but bigger problems. Her whole life is a mess thanks to her controlling stepmother. But when she's knocked over- literally- by the hottest man she's ever had the pleasure of tangling up her body with, everything changes.
Henry Prescott, second-string rugby player for the Paradisa Royals, is funny, sweet, charming, and oh-so-sexy. He's got a rock hard body and tackles her in bed as fiercely as he tackled her in the park. Knowing nothing about rugby, but absolutely intoxicated by his accent, she finds herself falling for him.
There's only one problem: Henry Prescott doesn't exist.
The man she thinks she loves is actually Prince Henry, second in line for the throne of the nation of Paradisa. He's the man who Aria's entire department has to impress for trade relations. And that makes Aria's stepmother's plans even more dangerous.
He's the man who could destroy her world or make all her dreams come true.
He lied about being a prince... did he also lie about being in love?
NYT Bestseller Krista Lakes brings you this brand new sweet-and-sexy royal romance. This standalone novel will have you cheering for an American princess's happily ever after.

 

EZEN A HÉTEN JELENTEK MEG
Santonio Hassel & Piper Vaughn: Bishop’s Move – 2018. március 19.
Jodi Ellen Malpas: With This Man – 2018. március 20.
Lauren Blakely: Wanderlust – 2018. március 20.
Emily X. R. Pan: The Astonishing Color of After – 2018. március 20.
Jennifer L. Armentrout: The Prophecy – 2018. március 20.
Budai Lotti: Shirzan bosszúja – 2018. március 20.
Colleen Houck: Tiger’s Dream – 2018. március 20.
Samantha Young: On Hart’s Broadwalk – 2018. március 20.
Kendall Ryan: Tempting Little Tease – 2018. március 20.

 

 

JÖVŐHÉTEN ÉRKEZNEK
Lana Millan: Raziel – 2018. március 26.
Kresley Cole: Elfolytott üvöltés – 2018. március 26.
Meghan March: Savage Prince – 2018. március 27.
Jay Crownover: Recovered – 2018. március 27.
Elizabeth Hailey: Misadventures with My Roommate – 2018. március 27.
JA Huss & Jonathan McClain: Angels Fall – 2018. március 27.
Alexa Riley: Claimed – 2018. március 27.
Sarah Andersen: Herding Cats – 2018. március 27.
J. Kenner: In Your Eyes – 2018. március 27.
Kim Karr: Come A Little Closer – 2018. március 28.
Heidi McLaughlin & Amy Briggs: Roman – 2018. március 29.
Leslie Potter: Ösztön – 2018. március 30.

 

 

 

/Címlapkép forrása: myclockworkbooks/

Megjegyzések