TOP 5 WEDNESDAY #9 - 2018 WISHLIST - 2018 KÍVÁNSÁGLISTA

 
Elérkeztünk december és egyben a 2017-es év utolsó Top 5 Szerdájához. Ez a második hónap, hogy csinálom ezt az egészet, és be kell vallanom, hogy nagyon imádom és izgatottan várom a januári témákat is. De na haladjunk annyira előre, mutatom is, hogy mi köré fog épülni a mai bejegyzés:
 
December 27th: 2018 Wishlist / 2018 Kívánságlista
– Looking forward into the new year, this is a list of the types of books you'd like to see more of in 2018! Try to avoid actual titles, and discuss themes, genres, or tropes you'd like to see more of in the new year! / Már nagyon várjuk az újévet, ez egy olyan lista legyen, ahol könyvfajtákról beszélsz, amikből többet szeretnél látni 2018-ban. Próbáld meg elkerülni, hogy konkrét címeket írj, és beszélgess témákról, műfajokról, vagy jellemzőkről, amikből többet szeretnél látni az újévben!

Én egy kicsit most csalok, változtatok rajta, ugyanis nem csak műfajokról és témákról fogok írni, hanem úgy általánosságban minden könyves dologról, amiből többet szeretnék látni a következő év folyamán.

#5 Egységben az erő, avagy írók együttműködése
Ha két nagyszerű író együtt dolgozik és alkotnak egy regényt, akkor abból általában valami igazán zseniális születik, amit nem könnyen felejtesz el. Egyre többet látom, hogy több író is együttműködik egy-egy regény vagy kár egy egész könyvsorozat erejéig és ez szerintem egy nagyszerű dolog. Ilyen „csapatmunkából” született alkotásokból szívesen olvasnék még többet az újévben.

#4 Légy pontos! avagy ne csússzanak hónapokat a megjelenések
Please. 
Ehhez nem akarnék sokat fűzni, a pont címe mindent elmond. A lényeg az, hogy azt szeretném, ha csúsznak is a megjelenések, akkor ne hónapokról legyen szó…

#3 Girlpower, avagy erős női karakterek
Annyira sokat tud dobni egy regényen az, ha a főhősnő határozott, erős, képes megoldani a saját problémáit és nem egy állandóan nyafogós csaj, akinek az a legnagyobb problémája, hogy letört a körme. Szóval: minél többet az elsőként említettből, és minél kevesebbet (lehetőleg még annál is kevesebbet) a második fajtából.

#2 Retelling, avagy mesék egy kicsit másképpen
Kiskorunk kedvenc meséinek átdolgozása igazán népszerű lett az elmúlt néhány évben. Nemrég óta egyre több ilyesmi témájú könyv jelent meg itthon és külföldön is. Nekem ezek nagy kedvenceim lettek, szívesen olvasnák több ilyet is.

#1 More, more and more, avagy ezektől az íróktól szeretnék többet olvasni
Hát, a témában eredetileg az van, hogy próbáljuk meg elkerülni a konkrét címeket. Nos, így én olyan írókat fogok felsorolni, akiktől több könyvet szeretnék olvasni angolul és magyarul is:

Leiner Laura ~ Nem meglepő szerintem, hogy ő itt szerepel, elképesztően várom az Ég veled folytatásait.
Sarah J. Maas ~ Hatalmas kedvencem, jövőre több regényei is érkezik, amik miatt elképesztően izgatott vagyok, alig várom, hogy olvashassam őket.
R. S. Grey ~ Tőle még csak két könyvet olvastam, de az maga volt a tökéletes kikapcsolódás. Az írónőnek elképesztően jó humorérzéke van, végig mosolyogtam az egészet, szóval alig várom, hogy újra elkezdhessek valamit tőle.
Elle Kennedy ~ Akarom. A. The Goal-t. Ennyi a mondanivalóm. 😃
Erin Watt ~ Kell. A. Folytatás. A Twisted Palace után alig várom, hogy elkezdhessem a Fallen Heir-t és megismerhessem jobban Easton történetét. Pluszban még szívesen olvasnék Elle Kennedy és Jen Frederick együttesétől úgy regényeket.
Jodi Ellen Malpas ~ Jövőre érkezik a With This Man (Jesse szemszögéből 😍 ), amit ahogy megláttam, azonnal repült is a kívánságlistámra. Remélem, hogy ezen kívül még kapunk egy új könyvet is az írónőtől.
P. C. Harris ~ Az ő munkásságával ebben az évben ismerkedtem meg, amikor elolvastam az Újrajátszást. Nagyon szeretem ezt a könyvet, remélem, hogy 2018-ban lesz valami újdonsága az írónőnek.
Nicole Williams ~ Tőle még csak egy könyv jelent meg Magyarországon, de remélem, hogy hamarosan ez megváltozik, és többet is olvashatunk Nicole Williamstől.
És…jobb lesz ha ezt itt most befejezem, mert még sorolhatnám, de az már nagyon hosszú lenne. Dióhéjban ennyi, kíváncsi vagyok, hogy mit tartogat a 2018-as év.

Ti miből szeretnétek többet látni a következő évben? :)

Nézzetek be a többi Top 5 Szerdás bloggerhez is, a bejegyzéseket EBBEN a zónában gyűjtjük Molyon. Ha van kedvetek ti is csatlakozhattok.

Megjegyzések