Tényleg csupán színlelés az egész vagy valóságos?


Manapság egyre több regény központi témájává kezd válni az, hogy a két fő karakter között létrejön egy egyezség, amely után látszólagosan párkapcsolatban élnek. Ennek több indoka is lehet, mint például szülők megnyugtatása, média megtévesztése, rossz hírnév kiküszöbölése, és döntő többségben a férfi a kezdeményező fél. De, hogy ezek közül melyik is a legjobbak, leghitelesebbek, legjobban megírtak? Nos, ebben a posztban összeszedtem négy kötetet, amelyek ezt a témát állítják a középpontba.

KYLIE SCOTT: PLAY – FUTAM
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Megjelenés ideje: 2016.07.08. (Elit start: 2016.06.09.)
Sorozat: Stage Dive – Lick - Taktus, Play - Futam, Lead - Szóló (+1: Deep; ez még nem jelent meg magyar fordításban)
Pötty: Rubin pöttyös
Oldalak száma: 376
Fordító: Császár László
Fülszöveg: Csak arról volt szó, hogy úgy tesz, mintha egy rocksztár barátnője lenne. Arról nem, hogy bele is szeret…
Mal Ericson, a világhírű Stage Dive rockbanda dobosa villámgyorsan rendbe akarja tenni az életét – egy rövid időre legalábbis. Úgy gondolja, a látszathoz az is éppen elég lesz, ha egy igazi jókislánnyal kezd mutatkozni. Nem úgy tervezte, hogy ez az átmeneti helyzet állandóvá válik, és nem sejthette, hogy éppen így találja meg az igazit.
Anne Rollins álmában sem gondolta volna, hogy megismerkedik majd a rock egyik istenével, akinek a posztereivel tinédzserkorában ki volt plakátolva a szobája – és különösen nem ilyen körülmények között. Anne ugyanis anyagilag nem áll valami jól. Illetve nagyon nem. Ugyanakkor érzi, hogy ha pénzért cserébe úgy tesz, mintha a vad partiarc dobos csaja lenne, annak semmiképpen nem lehet jó vége. És teljesen mindegy, hogy mennyire szexis pasi Mal. Vagy mégsem?
Rövid vélemény: Garantálom, hogy, aki olvasta a sorozat első kötetét (Lick – Taktus) már tűkön ülve várta, hogy Mal története is megjelenjen az országban. És volt is miért várni, ugyanis ez a könyv is hozta az előző szintjét, Mal és Anne imádnivaló páros, tökéletesek egymásnak. A romantika mellet megjelenik természetesen a humor is, amit nem sajnált az írónő a Taktusból sem, itt ez azonban mindez megkétszereződik.
A Play a Stage Dive második része, az elsőtől független, hiszen egy másik párról szól, így ez az előző olvasása nélkül is teljesen érthető, de azért érdemes elolvasni, hiszen abból kiderül, hogy milyen érzés egy alkoholmámoros éjszaka után feleségként ébredni. Az biztos, hogy felejthetetlen és rendkívül szórakoztató olvasmány Kylie Scott ezen sorozata. Olvassátok!

MONICA MURPHY: ONE WEEK GIRLFRIEND – HETI CSAJ
Kiadó: Ulpius-ház
Megjelenés ideje: 2013
Sorozat: Drew+Fable – Heti csaj, Második esély pasi, Három megszegett ígéret
Oldalak száma: 284
Fordító: Szabó Olimpia
Fülszöveg: Átmenetiség. Ezzel a szóval jellemezhetném az életemet az utóbbi néhány évben. Átmenetileg dolgozom, amíg meg nem szabadulok innen. Átmenetileg a kisöcsém anyukája vagyok, mivel anyánk szart sem törődik velünk. És átmeneti csajszi vagyok, mert könnyen megkaphat bárki. Legalábbis a pletyka szerint.
Most éppen Drew Callahan átmeneti csaja vagyok. Ő az egyetemi futballcsapat sztárja, és körülrajongják. Gyönyörű és édes srác - és rejtőzködőbb, mint én. Ő vezetett be engem ebbe a hamis világba, ahol láthatóan ki nem állhatnak engem. És ahol mindenki akar tőle valamit. Bár az egyetlen dolog, amit, úgy tűnik, ő akar, az…
Én vagyok.
Már nem tudom, mit higgyek. Csak azt tudom, hogy Drew-nak szüksége van rám. És én mellette akarok lenni.
Mindörökké.
Rövid értékelés: Monica Murphy neve a Drew+Fable sorozatának köszönhetően lett ismert hazánkban is. Én nagyon imádtam a Heti csaj, majd a Második esély pasi minden egyes percét. Drew tipikusan book boyfriend, lehetetlen őt nem imádni, az első részben is teljesen képes elcsavarni a fejed, és ez csak fokozódik a másodikban.
Egy alku, mely kezdi elveszíteni jelentőségét, és bimbózó szerelem kezd kialakulni belőle. De ez vajon tényleg valós? Elég erősek ehhez mindketten?

LAURELIN PAIGE: FIXED ON YOU – MEGTALÁLLAK MÉG
Kiadó: Libri
Megjelenés ideje: 2015
Sorozat: Fixed – Megtalállak még, Sehol se talállak, Rád találtam, Hudson
Oldalak száma: 348
Fordító: Horváth M. Zsanett
Fülszöveg: New York szívében, egy toronyház elegáns irodájából nyíló titkos szobában veszélyes egyezség születik. A lány szemtelenül fiatal, intelligens és rámenős. Nappal egyetemista, éjjel felszolgáló egy bárban. A férfi sármos, makacs és célratörő, csak a mások feletti korlátlan hatalom hozza lázba. A lánynak sürgősen pénzre van szüksége, a férfi tisztességtelen ajánlatot tesz neki. A férfi látszólag mindent tud a lányról, a hatalmában tartja, rendelkezik a teste felett. Alayna Wither az a nő, akit talán még szeretni is tudna. A lány azonban sötét titkot őriz; megszállottjává tud válni annak, akit megszeret. Hudson Pierce, a bár új tulajdonosa, multimilliomos szépfiú úgy hat rá, akár a legkeményebb drog. És a testet-lelket felőrlő hajsza megkezdődik...
Rövid értékelés: A sorozat első részéről az értékelésemet itt olvashatjátok: http://konyvimadatfelsofokon.blogspot.hu/2017/05/egy-szenvedelyes-szerelem-kezdete.html

CORA CARMACK: FAKING IT – SZÍNJÁTÉK
Kiadó: Content 2 Connect
Megjelenés ideje: 2013
Sorozat: Szakítópróba – Szakítópróba, Összpróba, Színjáték, Szerepváltás
Oldalak száma: 336
Fordító: Lukács Andrea
Fülszöveg: A New York Times és a USA Today bestseller, Szakítópróba szerzőjének, Cora Carmack-nak új kötete!
Mackenzie "Max" Millernek van egy problémája. A szülei meglepetésként váratlanul meglátogatják, és ha meglátják festett haját, a tetoválásait és a piercingjeit, talán még ki is tagadják a lányukat. És ami ennél is rosszabb, arra számítanak, hogy a barátja egy rendes, kedves fiú, nem pedig egy Mace nevű, tetovált nyakú srác, aki egy bandában zenél. A hazugságok hálója kis híján megfojtja Maxet, ám ekkor találkozik Cade-del. Cade azért költözött Philadelphiába, hogy színész legyen, és maga mögött hagyja a problémáit Texasban. Eddig azonban a problémáktól nem sikerült megszabadulnia, a színpadra pedig nem sok alkalommal jutott fel. Amikor Max megszólítja egy kávézóban, és azzal az őrült ötlettel áll elő, hogy játssza el a barátja szerepét... Cade beleegyezik. Az alakítása azonban túl jól sikerül, ezért arra kényszerülnek, hogy tovább folytassák a játékot. Minél hosszabb ideig színlelik a kapcsolatot, annál valóságosabbá válik. Cora Carmack egy huszonegynehány éves író, aki huszonegynehány évesekről ír. Sok mindennel foglalkozott már életében. Volt unalmas munkája (pl. egy hipermarketben), izgalmas munkája (pl. színházban), stresszes állása (pl. tanárként) és álommunkája (pl. az írás). Imádja a színházat, az utazást és bármit, ami megnevetteti. Szereti a szereplőit a lehető legképtelenebb helyzetekbe hozni, és miközben segít rajtuk, megpróbálja őket összeboronálni valakivel. Hiszen a kétbalkezes embereknek is szükségük van szerelemre...
Rövid értékelés: Cora Carmack Szakítópróba című sorozatával lett sikeres külföldön és Magyarországon is. A Színjáték a könyvsorozat második része, önállóként olvasható, viszont itt is ajánlom, hogy olvassátok el a Szakítópróbát és az Összpróbát (1,5 rész), hiszen a regény rejthet spoilereket . A kötet két főszereplője Mackenzie és Cade nem mindennapiak, szerelmünk a fentebb említett könyvek karaktereihez hasonlóan egy álkapcsolatból alakul ki, azonban a vonzalmukat ők sem tudják sokáig titkolni. A Színjáték (az összes többivel együtt) szórakoztató, romantikus és rendkívül remek kikapcsolódást nyújt. Ajánlom!

Tehát, összességében eddigi olvasásaim alapján ezeket a regényeket ajánlanám, ha egy jó kis álpasis – álbarátnős regénnyel szeretnétek megismerkedni. Ezek mind egyediek, más és más helyzetekkel, a karakterek zseniálisak, a történetek jól megírtak és nagyon megéri őket elolvasni!
Ha érdemesnek találjátok rá és ha tetszik a blogom, akkor nyugodtan iratkozzatok fel. Ezt a főoldalon, a fekete sávban, a blog címe mellett lévő három kis vonalra kattintva, a Könyvmolyok résznél tehetitek meg. 
Mi a véleményetek ezekről a könyvekről? Szerintetek melyek a legjobb álkapcsolatos könyvek?

Megjegyzések