Julia Lewis Thomson: Többek által


FÜLSZÖVEG:
Te ​​megérdemelnéd a második esélyt?
Anna mély érzésű lány, aki szeretetre vágyik. Igazán megérdemelné, hogy boldog legyen. A Defektesek dobosa, András megadja neki mindazt, amire szüksége van: szerelmet, nyugalmat és boldogságot. De vajon mindez az övé lehet anélkül, hogy megjárná a poklot? Annának nem adatik meg a könnyebbik út
Az élet tragédiák sorozata. Anna, amikor már mindent elveszített, ráébred, hogy választania kell: hagyja, hogy végleg maga alá temesse az önsajnálat, vagy belekapaszkodik egy halvány napsugárba, és elhiszi, hogy az rá ragyog.
Vajon Anna képes szembe nézni saját félelmeivel, és megleli azt, amiért érdemes küzdenie? Lesz-e elég bátorsága újra szeretni és az új szerelemért áldozatokat hozni? Tud-e küzdeni egy olyan férfi szerelméért, akivel a kapcsolatát mindenki helyteleníti? Vagy engedi, hogy mások irányítsák, azt remélve, hogy így nem érheti több fájdalom?
Julia Lewis Thomson valódi mélységekbe és magasságokba röpíti olvasóját. A szerző hisz abban, hogy kockázatokat kell vállalnunk ahhoz, hogy megtalálhassuk a boldogságot, amihez olykor fel kell égetnünk a hidakat magunk mögött, illetve meg kell bocsátanunk magunknak és a szeretteinknek.

 
Hű… ez után a könyv után egy kicsit össze kell szedni magamat, hogy valami elfogadhatót írjak. Akkor kezdjük is el. A Molyon már rengeteg pozitív értékelést olvastam erről a könyvről, így már nagyon kíváncsi voltam rá. Nos, igaz, hogy már lassan itt a vége az idei évnek és rengeteg jobbnál jobb könyvet olvashattunk idén is, mindenkiben kialakult a kedvencek listája, azonban nálam (és szerintem sok más olvasónál is) Julia Lewis Thomson Többek által című műve több könyvet is maga mögé utasít.
Ez a könyv apró darabokra tör, aztán szépen lassan a cselekmény előre haladásával összeilleszti a széthullott darabokat. Kegyetlenül gyönyörű volt.
Nehéz is róla írni úgy, hogy ne legyen spoileres, de azért ejtsünk róla pár szót.
Történetünk női főszereplője Bodnár Anna, aki végzős gimnazista, és alig várja, hogy a ballagás után minél messzebbre kerülhessen szülőhelyétől. A lány barátja Erdős András (Andris), aki véleményem szerint egy nagyon jó karakter, látszott rajta, hogy mennyire szereti Annát és, hogy mindig a legeslegjobbat akarta neki. Kettejüknek még van egy nagyszerű baráti társasága, akik nagyon a szívemhez nőttek (legfőképpen Maxim, akinek a történetét remélem, hogy megírja az írónő). Anna néhány reakciója a történet során egy kicsit fura volt, de a cselekmény kibontakozásával nagy fejlődésen ment keresztül, igazán kiforrott személyiség lett. Annyi súlyos veszteség érte élete során, mégis képes volt erős maradni. Nem akarok többet erről mondani, ha felkeltette az érdeklődéseteket, akkor mindenképpen megéri elolvasni ezt a komoly mondanivalókkal teli történetet. ♥ Ez az a mű, amelynek az olvasása során az arcodon a mosolyok és könnyek váltogatják egymást, és bizony szüksége lesz minden olvasónak egy nagy csomag zsebkendőre.
Mindent összevetve ez az a könyv, amit mindenkinek el kellene olvasni. Az írónő elképesztően szépen ír, a karakterek, akikkel dolgozik, mind egyéniségek és részletesen kidolgozottak. Remélem, hamarosan újabb regényeket is olvashatunk majd Julia Lewis Thomson-tól.
Ajánlom mindenkinek kortól és nemtől függetlenül. Komolyan, olvassátok!

ÖSSZEGZÉS:
Borító: Tökéletes! ♥
Kedvenc karakter(ek): Anna, Andris, Tamás, Maxim
Kedvenc idézet(ek): Ezt hosszú lenne felsorolni, a következő bejegyzésben ezt majd kifejtem.
Értékelés: Hatalmas kedvenc, jár neki az 5/5.

Megjegyzések

  1. Hogy lehet az,hogy magyar nevek vannak a könyvben,viszont az írónő neve közel sem magyaros? (Remélem érted mit szeretnék kihozni ebből😅)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem, hogy mit akarsz kihozni ebből. 😊 Úgy lehetséges, hogy Julia Lewis Thomson magyar származású írónő. 😊

      Törlés

Megjegyzés küldése