HOGYAN HÓDÍTS MEG EGY LORDOT?

KÖNYVPROFIL
Eredeti cím: Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord
Elit start: 2014. 12. 16.
Megjelenés ideje: 2014. 12. 19.
Eredeti megjelenés ideje: 2010
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Sorozat: A csábítás kilenc szabálya
A sorozat kötetei: A csábítás kilenc szabálya, A hódítás tíz szabálya, Tizenegy notrány egy herceg meghódításához
Pötty: Arany pöttyös könyvek
Oldalak száma: 448
Kötéstípus: puhatáblás/keménytáblás
Fordító: Hentesy Szilvia
Fülszöveg: „Lord ​Nicholas maga az eszményi férfi! És a szemei, drága Olvasóink, a szemei! Olyan gyönyörű kékek!” – Gyöngyök és pelerinek, 1823. június
Amióta a népszerű női magazinban megjelent a hír, hogy Lord Nicholas St. John még a facér férfiak táborát gyarapítja, azóta folyamatosan üldözi őt az összes előkelő hajadon hölgy.
Egy időre elutazik, hogy megszabaduljon tőlük, ám ekkor nagy igyekezetében éppen kinek az útjába keveredik? Egy önálló és határozott nő elé, aki ugyanakkor a leggyönyörűbb is, akit valaha látott.
Lady Isabel Townsend egy léhűtő szerencsejátékos nemes lánya. Túl sok titkot őriz, a pénznek viszont valójában nagyon is híján van. Bár már hozzászokott ahhoz, hogy gondot viseljen magára, apja halála miatt ezúttal segítségre szorul: meg kell védenie a kisöccsét megillető jogokat. A jóképű és tájékozott Lord Nicholas megoldást jelenthetne minden problémájára.
Ám a ladynek roppant elővigyázatosnak kell lennie, kerülnie kell minden meggondolatlanságot – például, hogy piszkosul, szenvedélyesen beleszeressen valakibe.
„Vigyázat! Anyukáink ezt már nem romantikának hívnák!” USA Today
„Sarah MacLean olvasását a csokievéshez hasonlítanám. Nagyon élvezetes és iszonyú gyorsan elfogy.” – Maria, amazon.com

 

A csábítás kilenc szabálya hatalmas kedvencem lett, mint ahogy azt már említettem a sorozatnyitó kötetet véleményező bejegyzésemben ennek a regénynek köszönhetem, hogy megszerettem a történelmi romantikus regényeket (erről az értékelésemet IDE kattintva elolvashatjátok). Imádtam Callie és Gabriel történetét, mondanom sem kell, hogy Ralston márki mellett teljes mértékben elbűvölt az ikertestvére, Nick és mikor megtudtam, hogy a következő rész az ő történetét dolgozza fel izgatottan kezdtem bele az olvasásba. A napokban a végére értem és jelentem: újabb zseniális történetet ismerhettem meg Sarah MacLean A hódítás tíz szabálya című alkotásában.
A történet egyik központi karaktere Isabel Townsend, akihez épp most érkezett meg egy fiatalember azzal a céllal, hogy feleségül vegye. Csak egy baj van: nem szerelemből akarja elvenni (szó sincs erről), ugyanis az édesapja egy szerencsejáték során őt rakta fel tétnek és veszített. Azt már ne is említsük, hogy ez nem az első eset volt…
Isabel és fiatalabb testvére – James – „szolgálóival” élik nem éppen gondmentesnek mondható mindennapjaikat. Azonban ők nem férfiak, ahogyan normális esetben lennie kellene, hanem egytől egyig hölgyek, akik menedéket kerestek és Isabel be is fogadta őket, így biztonságot nyújtott nekik. Egy nap Leighton herceg húga, Georgiana is menekülni kényszerül és ő is itt talál menedéket, James nevelőnője lesz. Simon Pearson nem nyugszik bele abba, hogy nem találja a testvérét és Nicket kéri fel, hogy találja meg.
A Gyöngyök és pelerinek egy nagy népszerűségnek örvendő magazin, legfőképpen a hölgyek körében és főleg akkor, ha olyan cikkek vannak benne, mint például amelyeknek a középpontjában az egészen idáig facér Lord Nicolas. Amióta napvilágot látott ez az újság nők sokasága árasztja el a férfit remélve, hogy valamelyikük lesz az a bizonyos „nagy ő” Nick számára. Ő azonban cseppet sem örül ennek, kifejezetten frusztrálja és minél messzebb akar kerülni ettől a helytől. Segíteni akar Simonnak, de a múltja egy sötét darabkája miatt hezitál, viszont végül beleegyezik.
Isabel és Lord Nicolas útjai keresztezik egymást. A nő felkéri Nicket, hogy azonosítsa be a szoborgyűjteményét és értéküket. Isabelnek komoly pénzügyi problémái keletkeztek, így mindent megtesz, hogy kikeveredjenek belőle: eladásra akarja kínálni a már említett szoborgyűjteményt, ami különösen fontos neki; maga próbálja megjavítani a tetőt, ami beázást okoz stb, egyszóval minden olyan dolgot ő végez el a birtok körül, amit normális esetben egy férfinak kell megoldani. Az anyagi gondok kiküszöbölése és a Minerva-ház megmentésére Nick segítséget ajánl fel Isabelnek, amiből a későbbiekben bonyodalmak és egy gyönyörű szerelem is kialakul.
Egyszerűen nem lehet nem szeretni ezt a regényt. Telis tele van jobbnál jobb karakterekkel, akik cseppet sem gondmentesek, nem tökéletesek, nemesi körökből származnak, mégis rendkívül emberségesek. Ahogy az előző, úgy A hódítás tíz szabálya is hatalmas kedvencem lett.
A könyv másik fénypontja James, aki igen hamar vált kisgyermekből Reddich grófjává. Annyira aranyos volt, hogy ennyire fiatal és mégis mennyire aggódik a nővére és a többi lány sorsa miatt. Egy kötetben róla is szívesen olvasnék, kíváncsi vagyok, mi lesz vele a továbbiakban, milyen ember lesz belőle (bár az eddigiek alapján biztos, hogy nem okozna csalódást, és rendkívül rendes emberré fog válni).
Egyedül azt sajnáltam, hogy Callie és Gabriel nem kapott sok szerepet. Az igaz, hogy ez most nem róluk szólt, de egy hangyányival kicsit több jelenetben is szerepelhettek volna. Valamint Lara és Rock kapcsolatáról sem tudhattunk meg részleteket, de az utolsó fejezet kárpótol mindenért és megtudhatjuk, hogy ők is megkapták a jól megérdemelt happy endet.
Mindent egybevetve: A hódítás tíz szabálya hozta az előző kötet szintjét, nagyon megszerettem és élveztem Isabel és Nick történetét. Tökéletesek egymásnak, rendesen ott van köztük a kémia. Egy remek történelmi romantikus, ami tele van humorral, romantikával, szenvedéllyel és egy kis rejtéllyel is meg van fűszerezve. Számomra tökéletes volt, nagyon tetszett!
RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS
Borító: A Könyvmolyképző borítói mindig különlegesen szépek, ez alól ez sem kivétel, imádom az arany díszítéseket.
Kedvenc karakter(ek): Ez a lista ennek a könyvnek az esetében is elég hosszú. Jelen voltak az előző rész szereplői is néhány rövidebb ideig, ők itt is nagy kedvencek a számomra. Viszont ez a felsorolás kibővül Isabellel, Rockkal, Jamesszel és a Minerva-ház lakóival.
Nem szimpatikus karakter(ek): Bár Isabel és James szüleivel nem „találkozhattunk” a regényben, csupán elmondásokból ismerhettük meg őket, nekem nem voltak szimpatikusak. Még az elején bíztam benne, hogy valamelyest javulhat a kapcsolat az apa és a gyermekei között, de ennek a lehetősége néhány oldallal később megsemmisült.
Értékelés: Mint ahogy azt már fentebb is kifejtettem, nekem Sarah MacLean ezen alkotása is nagyon elnyerte a tetszésemet, így abszolút megérdemli az 5/5-t.
Ajánlom? Őszintén ajánlom azoknak, akik megszerették Gabriel és Callie történetét, hiszen ez a kötet is ugyanolyan elbűvölő. Ha A csábítás kilenc szabálya során nektek is felkeltette az érdeklődéseteket Gabriel ikertestvére, Nick, és kíváncsiak vagytok rá, hogyan alakul az ő sorsa, akkor ez a regény nektek való. Olvassátok!
Idézetek, amelyek meghozhatják a kedveteket az olvasáshoz:

– Bocsássa meg kíváncsiságomat, Lady Isabel, de ön miért javít tetőt?
– Mert ereszt.
Ehhez a nőhöz egy szent türelmére van szükség. Tényleg.

– Utálom, ha igazad van – dünnyögte.
Ralston vigyorgott.
– Mivel ritkán tévedek, el tudom képzelni, hogy ez nagyon zavar téged.

– Az ördögbe is azzal a nővel, aki feltalálta a fűzőt – dünnyögte.
Isabel nevetve nézett vissza a válla felett.
– Miért gondolod, hogy egy nő találta fel?
– Egy férfi soha nem nehezítené meg a saját dolgát.

– Senki nem tanított meg arra, hogy nem illik belopózni a vendégek szobájába?
James röviden eltöprengett.
– Azt hittem, hogy ez csak a lányok szobájára vonatkozik.
– Oda aztán végképp tilos – felelte Nick mosolyogva.

Csak bíznia kellene benne, hogy az álmai megvalósulnak.

Megjegyzések