BOTRÁNYOS HÓDÍTÁS AZ 1800-AS ÉVEKBEN

Ez a sorozat harmadik kötete, az előző két részről a véleményem:
A csábítás kilenc szabálya: IDE kattintva elérhető.
A hódítás tíz szabálya: IDE kattintva elérhető.

KÖNYVPROFIL
Eredeti cím: Eleven Scandals to Start to Win a Duke's Heart
Megjelenés ideje: 2016. 05. 24.
Eredeti megjelenés ideje: 2011
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Sorozat: A csábítás kilenc szabálya
A sorozat kötetei: A csábítás kilenc szabálya, A hódítás tíz szabálya, Tizenegy botrány egy herceg meghódításához
Pötty: Arany pöttyös könyvek
Oldalak száma: 416
Kötéstípus: kartonált
Fordító: Hetesy Szilvia
Fülszöveg: „Lehet, ​hogy az írónő még újonc, de így sincs vetélytársa.” – Chicago Tribune
Egy botrány beláthatatlan következményekkel járhat…
Juliana Fiori éltető eleme a szenvedély.
Vakmerő, lobbanékony és csak úgy vonzza a bajt; ő aztán tényleg nem egy affektáló angolkisasszony. Esze ágában sincs megfelelni a társadalmi elvárásoknak: ami a szívén, az a száján, és ráadásul figyelemre méltó pontossággal céloz, amikor behúz valakinek. Botrányos természete miatt kedvelt témája London fő pletykafészkeinek, és pontosan az a fajta nő, akit a jó hírnevét féltve őrző Simon Pearson, Leighton hercege a lehető legtávolabb szeretne tudni magától.
A férfi jól rendezett életébe legkevésbé a botrány hiányzik. Gúnynevén a Hencegő herceg szinte csak azzal van elfoglalva, hogy rangjához méltón feddhetetlen maradjon és a titkai ne kerüljenek nyilvánosságra. Ám amikor egy késő este felfedezi a kocsijában rejtőzködő Julianát, akkor minden, számára kedves dolgot kockára téve megfogadja, hogy leckét ad jólneveltségből a zabolátlan szépségnek.
Julianának azonban más tervei vannak: csak két hetet akar, hogy bebizonyítsa, még egy rendíthetetlen nyugalmú herceg is a mindent elsöprő szenvedély rabjává válhat.
„Botrányosan szórakoztató.” – Adrian, goodreads.com
„Magával ragadott. Vicces. Érzelmes. Szuper. Szeretem.” – Blair, goodreads.com

 

Juliana Fiorit az A csábítás kilenc szabálya során ismerhettük meg. Juliana egy igazán szókimondó, temperamentumos, humoros és rendkívül szórakoztató fiatal hölgy, aki szenvedélyre, de legfőképpen igaz szerelemre vágyik. A körülötte lévő közeli hozzátartozói ezt már megtalálták és jelenleg is boldog házasságban élnek, csak ő maradt ki ebből. Az édesanyja kétes és az angliai arisztokrácia számára elítélendő élete miatt a beilleszkedés számára nehézkessé vált, de a nőt ezt annyira nem zaklatja fel. Annyira nem akar ebbe a társaságba tartozni – ezt már az első kötetben is kifejtette, mivel többször is vissza akart térni szülőhazájába, Olaszországba – , nem tetszik neki ez az egész.
Simon Pearson, azaz Leighton herceg családja előtt egy komoly botrány áll, amire ha fény derül (márpedig ezt elég nehéz lenne titokban tartani), akkor a család jó hírneve megkérdőjeleződik, veszélybe kerül. Simon mindent megtesz, hogy valami mással majd sikeresen elterelje a figyelmet erről, így egy egész életre szóló döntést hoz, ezt azonban csak édesanyja tartja nagyszerűnek és ésszerűnek.
Juliana és Simon már találkoztak az A csábítás kilenc szabályában is, amikor egy könyvesboltban keresett Juliana megfelelő ajándékot a bátyjának, a férfi pedig segítséget nyújtott neki. Már akkor is volt közöttük egy csipetnyi kémia, kíváncsi voltam, hogy milyen szerepet kap Leighton herceg Juliana életében és így Sarah MacLean Tizenegy botrány egy herceg meghódításához című regényének és egyben a sorozat zárókötetének elolvasása után minden kérdésemre választ kaptam. Ezzel a könyvvel – mint minden hasonlóval, ami egy sorozat utolsó része – vegyes érzelmeim vannak, hiszen kíváncsian várom, hogy mi lesz a végén, de viszont nem is akarom, hogy vége legyen, mivel nagyon megszerettem a sorozatot. Nos, ez volt a helyzet ezzel az alkotással is.
Julianat már az első résztől kezdve kedveltem, Simonról is csak hasonlókat tudok mondani. Mint már említettem az első kötetben is felkeltette az érdeklődésemet, ez pedig folytatódott a második részben, ami a harmadik kötetben teljesedett ki. A hercegnek elsősorban a rang és a családjáról alkotott vélemény volt a legfontosabb. Először Julianaról is azt hitte, hogy egy jó hírű, nemesi családból származik, ennek azonban kiderül az ellenkezője. Simon büszke arra, hogy ő egy herceg és amikor tudta, ezt hangoztatta is (ezt elmesélésekből is megtudhatjuk, valamint a történet során is adódik számos ilyen alkalom).
Simont meg lehetett érteni, hogy a családját akarja megóvni, de azt beláthatta volna, hogy valószínűleg nem fog sikerülni teljes mértékben elsimítania az ügyet, ezt húga, a tizenhét esztendős Georgiana is megmondta. Apropó, Georgiana – azt, amit a bátyja vele tett véleményem szerint nem éppen volt a legjobb döntés, de szerencsére ezt Simon is belátta és hamar korrigálta a hibáit.
A történetben az előző részhez képest egy kicsit több hangsúlyt kap a már megismert két pár: Callie és Gabriel, Isabel és Nick, Mariana és Rivington herceg; ennek pedig nagyon örültem. Nem vitte túlzásba az írónő, pont kellő mennyiségű jelenetben kaptak ők is szerepet, aminek során több információt is megtudhattunk róluk és az életükről.
Juliana és Simon tökéletes ellentétei egymásnak, de ahogy a mondás is tartja: az ellentétek vonzzák egymást. Juliana életében elkerülhetetlen a botrány, Simon akkori életébe azonban ez nem fér bele. A nő vakmerő, nem akar megfelelni az elvárt viselkedésformának és mindent kimond, amit gondol. A férfi az angliai úriemberek mintapéldája, kifogástalan a viselkedése, a családi háttere és származása megkérdőjelezhetetlen. De a szenvedély és a szerelem képest felborítani mindent…
Összességében nekem ez a kötet is ugyanolyan fenomenális volt, mint a sorozat többi része. Mind a három hatalmas kedvencem lett, Sarah MacLean pedig azonnal felkerült a kedvenc íróim listájára, mert ő biztos garancia arra, hogy egy jót olvassak. 
És ezennel befejeztem. Sajnálom, hogy véget ért, de nagyon örülök, hogy elolvashattam és egy remek történelmi romantikus könyvsorozatot ismerhettem meg. Hatalmas élmény volt. Garantáltan újraolvasós! ♥
RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS
Borító: Passzol a többi stílusához és a regényhez is, az arany betűk és dekorációk rendkívül jól feldobják és mutatóssá teszik a borítót.
Kedvenc karakter(ek): Juliana, Simon, Gabriel, Callie, Isabel, Nick, Mariana, Georgiana
Nem szimpatikus karakter(ek): Először fordult elő, hogy ebben a sorozatban van ilyen és az nem más, mint Simon édesanyja; és Juliana, Nick és Gabriel édesanyja. Az első egy hárpia, ezt a nőt egyszerűen nem lehetett megkedvelni. A második pedig azért került ebbe a kategóriába, amit tett a gyermekeivel és úgy az egész családjával. Nem akarok nagyon mélyen belemenni, túl spoileres lenne, olvassátok el és mindenre fény derül.
Értékelés: 5/5 Top kedvenc lett mind a három regény, sosem gondoltam volna, hogy valaha egy történelmi romantikust ennyire fogok szeretni.
Ajánlom? Őszintén ajánlom annak, aki már olvasta az előző részeket, mert Juliana és Simon kapcsolata kalandos, szenvedélyes, romantikus és humorral megfűszerezett. Botrányosan jó, nagyon megéri elolvasni. Számomra az egész sorozat tökéletes.
Most pedig következzen néhány idézet:

Szenvedélyre mindenkinek szüksége van. Egy nagy adag szenvedély az élet bármely területén jól jön.

– Amikor azt mondtuk Callie-vel, hogy egy jó férjet szeretnénk neked, akkor nem Leightonra gondoltunk.
Még a bátyja szerint is túl kevés hozzá.
– Azért mert ő herceg? – kérdezte.
– Micsoda? Nem, dehogy! – felelte Ralston, aki őszintén megdöbbent a kérdésén. – Azért, mert egy barom!

– Veled kapcsolatban is hibát követtem el.
– Csak egyet? – Bátyja komor tekintetét látva a lány elvigyorodott. – Melyikre gondolsz éppen?

Csak az angoloknak juthatott ilyen képtelenség az eszébe, hogy illetlenség állni valahol.

Kegyelmes uram, én bármikor elismerem, hogy elvesztettem egy csatát, de egy háborút soha nem adok fel.

– Neked vannak a világon a legszebb szemeid.
– Á, ez lehetetlen! A tieddel összehasonlítva az enyém semmi.

Megjegyzések