Könyvhírek, avagy mire számíthatunk az elkövetkezendő pár hétben

Az utóbbi pár hónapban egy kicsit elhanyagolódott az oldal, ami a közelgő érettséginek tudható be. Az összes tanárunk elképesztő mennyiségű házival bombázta az osztályt a több oldalas tételek mellett, így sajnálatos módon nemigen maradt időm a blogomra. DE! Szerencsére most már túl vagyok a nehezén és ezért a J’adore des livres avagy Könvimádat felsőfokon visszatér a rendes kerékvágásba.

És most pedig rövid könyves hírek következnek!

KÖZELEG AZ ÉV EGYIK LEGJOBBAN VÁRT FESZTIVÁLJA
Mármint a könyvmolyok számára… :) Bizony, bizony már nem sokat kell aludni és elérkezik a várva várt Könyvfesztivál, ami számos jobbnál jobb könyvet hoz el a számunkra. Elérkezett tehát ez az időszak is, április 20.-án kezdetét veszi a 24. alkalommal megrendezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Ez nekünk egyenesen szuper, a pénztárcánk lehet másképp vélekedne róla, de hát van ilyen!
Csakhogy párat megemlítse a megjelenésekről:

MAXIM KIADÓ
Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat
Jamie McGuire eddigi regényeiben megismerhettük a Maddox fiúk történetét. Azonban maradhatott  egy „üres folt” az olvasóban, ugyanis mi a helyzet Shepley-vel és America-val? Nekem személy szerint ők hatalmas kedvenceim úgyhogy mindenképpen be fogom szerezni a Gyönyörű pillanatot, mivel… dobpergés… ez a regény a fentebb említett két fiatal történetét fogja bemutatni. Úgyhogy hölgyeim és uraim készüljetek fel egy újabb lélegzetelállító olvasmányra a Maxim kiadó jóvoltából, mivel a Könyvfesztiválra megjelenik az írónő ezen alkotása is.

KÖNYVMOLYKÉPZŐ
Újabb szépségek érkeznek a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából, amik között elég nehéz a választás. Na, de szemezgessünk belőlük is:

Penelope Ward: Stepbrother dearest – Legdrágább mostohabátyám
Április 20-a után a magyar olvasóközönség is megismerheti a külföldön már igen nagy sikernek örvendő Penelope Ward nevét ugyanis a Könyvmolyképző elhozza nekünk a Legdrágább mostohabátyám című regényét, ezzel bővítve a Rubin pöttyös szekciót. A fülszöveg alapján remek kikapcsolódást nyújtó regényről van szó, és hát a borítójával biztosan sok olvasó figyelmét felkelti. Hűha! *.*

Colleen Hoover: Maybe someday – Egy nap talán
Colleen Hoover rajongói sem maradnak üres kézzel, hiszen jön az Egy nap talán. Gyönyörű borító, a fülszöveg alapján még egy elképesztő történet az írónő tollából. Molyon is láttam, hogy hatalmas az érdeklődés, rengetegen tették kívánság vagy várólistára. Hát, meglátjuk! Én eddig imádtam Colleen Hoover írásait, kíváncsian várom ezt is. ;)

Jennifer L. Armentrout – Oblibvion  – Feledés 3.
Daemonból sosem elég. A Luxen című sorozatával az írónő megszámlálhatatlan könyvmolyt elvarázsolt, akik az utolsó kötet elolvasásával sem akartak elbúcsúzni még szeretett történetüktől. Jennifer L. Armentrout a olvasók legnagyobb örömére megírta a Luxen tükörregényeit – Daemon szemszögéből. Most őszintén: ki ne akarná tudni, hogy mi járt a történtek alatt egyik kedvenc könyves álompasink fejében? Nos, a Feledés kötetiben minderre választ kaphatunk. 

Ez csak egy nagyon pici töredéke azoknak, amelyek megjelennek a Könyvfesztiválon. Ebben a posztban leginkább azokat emeltem ki és mutattam be egy kicsit részletesebben, amelyek felkeltették az érdeklődésem. Azonban mindenképpen érdemes szétnézni, mivel minden kiadó elképesztő könyvhalommal készül. Az alábbi képmontázsokban még összegyűjtöttem párat, hogy egy kicsit összeszedetten is tudjatok tervezni a nagy eseményre (ezek már a fent említetteket nem tartalmazzák).

KÖNYVMOLYKÉPZŐ
KÖNYVMOLYKÉPZŐ
KÖNYVMOLYKÉPZŐ
MAXIM KIADÓ
MAXIM KIADÓ
TWISTER MEDIA
GENERAL PRESS

SARAH J. MAAS SEM HAGYJA KÖNYVEK NÉLKÜL RAJONGÓIT
FOLYTATÓDNAK FEYRE KALANDJAI
És igen!! Vészesen közelgünk május 2-a felé és ez nem jelent mást mint azt, hogy végre megjelenik az A Court of Wings and Ruin! Úristen, elmondhatatlanul izgulok, alig várom, hogy már a kezemben foghassam és elkezdhessem. Az A Court of Mist and Fury olyan függővéggel zárult, amely azonnal folytatásért kiált. ACOWAR, türelmetlenül várunk! ;)
Csak, hogy még kíváncsiabbak és izgatottabbak legyünk (lehet ezt még egyáltalán fokozni?) az írónő bizonyos időközönként kiposztolt egy-egy idézetet a könyvből.
Ui.:Sarah J. Maas, kérlek, ne halljon meg senki ebben a regényben. :D


SZÍNEZD KI A TÜSKÉK ÉS RÓZSÁK UDVARA SOROZATOT!
Sarah J. Maas rendesen meglepi ebben az évben a rajongóit, ugyanis még szintén május elején érkezik a sorozathoz a színező is. 

CHAOL RAJONGÓK FIGYELEM!
Ugyanis szeptember 5.-én érkezik az Üvegtrón széria hatodik része, amelynek középpontjában Chaol fog állni. Sarah J. Maas a napokban tett közzé egy képet az Instagram fiókján, amelyből megtudhattuk, hogy hamarosan fény derül ennek a regénynek a címére is. 

 
HAMAROSAN ELÉRKEZIK A MÁRKEREK IDEJE
Nézzünk szembe a ténnyel: október 15.-e óta sok idő telt el. Ebben az időszakban Leiner Laura olvasói megrohamozták a könyvesboltokat vagy éppen előrendelték a várva várt Valaholt (én is). És pár nap elég volt ahhoz, hogy a végére érjenek ennek a nagyszerű regénynek (szintén ide tartozok én is). Ekkor egy észveszejtő függővég után szembesültünk azzal, hogy a következő kötetig piszkosul sok idő van még. DE! Ennek a várakozásnak vége! És el sem lehet mondani, hogy én ennek mennyire örülök rengeteg rajongóval együtt. Bizony, elkezdődött a visszaszámolás és ez csak azt jelenti, hogy hamarosan már a kezünkben foghatjuk az Egyszert, a Bexi sorozat immáron 6. és egyben utolsó kötetét. Ez mondjuk belőlem kétféle érzést vált ki: egy részről örülök, hiszen már tavaly október óta erre várok, másrészről viszont ez lesz a befejezés. Nem lesz egyszerű, már érzem!
 A könyv hivatalos megjelenése május 15.-re esik, azonban az L&L Kiadónál már három nappal hamarabb megjelenik. Én már türelmetlenül várom! :)  #márker

 
FOLYTATÓDIK A TÖBBEK ÁLTAL
A tavalyi év egyik legmeghatározóbb olvasási élménye volt számomra Julia Lewis Thomson Többek által című regénye. Ha még nem olvastátok ezt a könyvet, akkor csak azt tudom mondani, hogy őszintén ajánlom. Egy igazán egyedi, szívszorító és mégis gyönyörű történettel lesztek gazdagabbak.
A jó hír az, hogy a Többek szerint folytatódni fog, a kötet a Többek szerint címet kapta. Izgatottan várom!
+: Érdemes követni az írónőt a különböző közösségi oldalakon, mert sokszor oszt meg érdekes dolgokat a regényeivel kapcsolatban. Ez most a Többek szerinttel sincs másképp, már több beleolvasót is feltöltött, amelyet ezen az oldalon tudtok elolvasni: https://www.facebook.com/julia.lewis.thomson

Megjegyzések