S. D. Hendrickson: Waiting for Wyatt

FÜLSZÖVEG:
My name is Emma Sawyer.
I met Charlie and Wyatt on the same sultry, summer day. It was unexpected, leaving a feeling in the pit of my stomach like the time I drove too fast over Beckett Hill. The moment happened out of nowhere, all fast and quick and a little strange. Or maybe that was just Wyatt’s personality.
It was Charlie that brought us together. Little Charlie with those ridiculous ears. I found the dog, waiting in a pool of his own blood. Waiting for someone. Waiting for me.
Now Wyatt, he wasn’t waiting for anyone. At least that’s what he said, except I saw something different in the broken guy all alone out in the woods. I knew he needed me before he knew it himself.
Wyatt with his hidden dimples. Wyatt with his warnings to stay away. He was a hard lump of coal, ready to burn everything around him. The more he burned, the more it pulled me into the pain I saw etched on his troubled face.
I wanted to help Wyatt. I wanted to save him like he had saved all the Charlies in the world. He told me not to fall for him, but I did anyway. I fell hard and fast and deeply in love with Wyatt Caulfield.
But that was before I knew his secret.

S. D. Hendrickson a My Lucky Days című művével teljesen levett a lábamról. Az írónő hihetetlenül jól bánik a szavakkal, nagyszerű és szerethető karaktereket teremt, a történet pedig egyszerre humoros, izgalams, romantikus és szívszorító. Ezek után alig vártam, hogy olvashassam a következő regényét.
Már rögtön az első oldalon belecsöppenünk az események közepébe, hiszen megismerkedünk Emma-val, aki épp most mentette meg egy kutyát, a kis Charlie-t a házmesterétől, ugyanis a férfi durván bántalmazta. A lány segítségére idős szomszédja (Mr. Hughes) lesz, aki segít neki észrevétlenül kijutni a házból. Mivel a lakásban nem megengedett az állattartás, ezért Emma elviszi őt a menhelyre. Itt sajnos már minden hely betelt, így azt tanácsolják neki, hogy vigye el Charlie-t egy városon kívüli helyre és ott majd gondoskodnak a kiskutyáról. Emma ezen a farmon találkozik történetünk másik kulcsfontosságú szereplőjével, Wyatt-tal, aki bizonyos okok miatt kénytelen itt tölteni pár évet. A fiú először nem akar beleegyezni abba, hogy a kutyus ott maradjon, de végül beleegyezik, sőt még azt is felajánlja, hogy Emma meglátogathatja.

És igen! Még egy könyv bekerült a legkedvencebbek közé. Annyira jó volt olvasni, ahogy Emma és Wyatt kapcsolata szépen lassan bontakozott ki, a fiú elkezdett megnyílni a lánynak és egyre jobban megbíztak egymásban. Az tény, hogy a történetnek a romantikus oldalán kívül egy elég komoly témával is foglalkozik az írónő, ami nem más, mint a bántalmazott kutyák. Nagyon-nagyon tetszett, ahogy Wyatt ilyen lelkiismeretesen foglakozott velük (pl.: esténként felolvasott nekik) és megpróbált nekik a rosszból egy sokkal jobb élete felépíteni.
Összességében ez egy hihetetlenül, lélegzetelállítóan szép történet. Elsősorban ezt a könyvet is azoknak ajánlom, akik szeretnek angolul olvasni és egy teljesen eredeti regénnyel szeretnének kikapcsolódni. A nyelvezet itt sem nehéz, így azok is próbálkozhatnak vele, akik még nem olvastak idegen nyelven, az írónő könyvei remek élményt nyújtanak majd. Remélem, hogy lecsap egy magyar kiadó S. D. Hendrickson könyveire, hiszen ilyen mély mondanivalóval, fordulatokkal, izgalmakkal teli történeteket kár lenne nem bemutatni az itthoni olvasóközönségnek.

ÖSSZEGZÉS
Borító: Eredeti, illik a könyhöz – nekem tetszik.
Kedvenc karakter(ek): A könyv tele van jobbnál jobb szereplőkkel, így elég nehéz választani közülük. Az biztos, hogy a kutyusokat nagyon szerettem, de bárki, aki állatbarát és elolvassa ezt a regényt nagy kedvence lesz.
Kedvenc idézet(ek): 
„But there was always more to a story than what people saw on the surface.”
Értékelés: 5/5 – úgy látszik, az írónő könyveire ennél kevesebbet egyszerűen nem tudok adni. Erről viszont nem tehetek. :) A story mindig elvarázsol, annyira élvezem, és sajnos mindig túl hamar érkezik el az utolsó pár oldal. Pedig annyira olvasnám még tovább! ♥

Megjegyzések