FÉRJHEZ MÉSZ, MERT AZT MONDTAM!

KÖNYVPROFIL
Megjelenés ideje: 20114. december 6.
Kiadó: CreateSpace Independent Publishing Platform
Sorozat: Born in Blood Mafia Chronicles
A sorozat kötetei: 
Bound by Honor
Bound by Duty
Bound by Love (2.5)
Bound by Hatred
Bound by Temptation
Bound by Vengeance
(+1 Fabiano története, eddig több információ nincs róla)
Oldalak száma: 322 oldal
Kötéstípus: puhatáblás
Fülszöveg: Born ​into one of the leading Mob families in Chicago, Aria Scuderi struggles to find her own path in a world where no choices are given. Aria was only fifteen when her parents betrothed her to Luca – The Vice – Vitiello, the oldest son of the head of the New York Cosa Nostra to ensure peace between the two families.
Now at eighteen, the day Aria has been dreading for years is looming dangerously: her wedding to Luca.
Aria is terrified of marrying a man she hardly knows, especially someone like Luca who got his nickname ‘the Vice’ for crushing a man’s throat with his bare hands. Luca might be one of the most sought after men in New York thanks to his good looks, wealth and predator-like charisma that radiates power, but the society girls throwing themselves at him don’t know what Aria does: that the bad boy aura isn’t just a game; blood and death lurk beneath Luca’s striking gray eyes and arrogant smile.
In her world a handsome exterior often hides the monster within; a monster who can just as easily kill as kiss you.
The only way to escape the marriage to Luca would be to run away and leave everything she’s ever known behind but Aria can’t bear the thought of never seeing her family again.
Despite her fear, she decides to go through with the marriage; Aria has grown up among predators like Luca and knows that even most cold-hearted bastards have a heart and she has every intention of working her way into Luca’s.

 

A szerelem egy csodálatos érzés, egy nagyszerű dolog. Ha pedig viszonzott is, akkor még inkább fantasztikus. Azonban Aria Schuderi még sosem tapasztalta meg ezt. És úgy látszik, hogy ez az igaz szerelem már most biztosan jó messzire el fogja kerülni. Ugyanis édesapja belekényszerítette egy házasságba. Ekkor mindössze 15 éves volt a lány.
Cora Reilly Bound by Honor című regénye a Born In Blood Maffia Chronicles nevezetű sorozatának nyitókötete. A könyvsorozat minden egyes része más és más párt helyez a középpontba, de célszerű őket sorban olvasni, hogy ne legyen az egyik kötet spoileres a másikra. De akkor nézzük is, hogyan kezdődött Aria és Luca nem mindennapi története…
New York és Chicago békéjének érdekében a Schuderi és a Vitiello család egy megegyezést köt. Pontosabban csak a két családfő. Amint a Schuderi család legidősebb lánygyermeke, Aria betölti a 18. életévét feleségül megy Luca Vitiello-hoz. A fiatal lány reakciója nem meglepő, mindent megtesz, hogy édesapja döntését megváltoztassa. Ugyanis neki semmi beleszólása nincs ebbe. Néhány héten belül pedig esedékes az eljegyzési party is, úgyhogy nincs sok ideje, hogy elfogadja vagy esetleg valahogy megmeneküljön ebből a helyzetből.
Luca és Aria még sohasem találkoztak, mindketten csak mások elmondásai alapján tudtak meg néhány információmorzsát a másikról. Luca nagy nőcsábász hírében áll, meglehetősen gyakran váltogatta partnereit. Hatalmát és erejét senki sem meri megkérdőjelezni, több ember vesztette életét kezei között vagy éppen kezei által. Aria ezzel szemben a teljes ellentéte.

“You are far too beautiful and innocent to be married to someone like me, but I’m too much of a selfish bastard to ever let you go. You are mine. Forever.”

Ártatlan, bájos, segítőkész, védelmezni akarja szeretteit, de legfőképpen két fiatalabb testvérét, Giannát és a kis Fabianot.

“You’re still my little sister. I should protect you.”
“We will protect each other,” she whispered. “Our bond is stronger than their stupid oaths and the Omerta and their blood vows.”

A lány édesapja alaposan gondoskodott róla, hogy az esküvő tökéletes legyen. Aria-t nem engedte férfiak közelébe, csak olyan iskolákba mehetett, ahová csakis lányok jártak, így biztosította be azt, hogy lánya érintetlen maradjon.
Azonban az esküvő napján, a nászéjszakán Luca-nak egy másik oldalát ismerhettük meg, amelyből azt a következtetést vonhattuk le, hogy nem is olyan gonosz és könyörtelen, mint amilyennek mindenki beállítja. Ezután Aria úgy gondolja, hogy talán ki lehetne hozni a legjobbat ebből a házasságból, így legalább esélye lehet egy boldog életre. Ezzel azonban húga, Gianna különösen nem ért egyet, nem tudja elképzelni, hogyan is juthatott egyáltalán ilyen szeretett nővére eszébe. Ő még csak nem is sejti, hogy a háta mögött milyen egyezkedések folynak…
Amikor viszont erre a titokra fény derül. Luca és Aria eddigi felhőtlen kapcsolata is veszélybe kerül. És ez még csak a kezdet…
Nem is tudom, hogy eddig miért nem hallottam még erről a könyvről. Nagyszerű volt! Cora Reilly sorozatnyitő kötete, a Bound by Honor egy tökéletes kikapcsolódást nyújtó, mégis néhol megrázó, megbotránkoztató történet, amely ezekkel szemben képes mosolyt is csalni az arcodra.
Az írónő nem egyszerű és hétköznapi témákat választott a középpontba, ugyanis a maffia és a kényszerházasság mindennek mondható, csak ezeknek nem. Tegyük még azt is hozzá, hogy erről a frigyről akkor állapodtak meg, amikor a két főszereplő még igen fiatal volt, és nem is volt egyáltalán beleszólásuk a döntésbe.
A könyv egyik legnagyobb erőssége szerintem a szereplők. Nagyon összetettek, erősek, kitartóak és céltudatosak fiatal koruk ellenére. És ezt nem csak a két főszereplőre értem. Aria mindössze néhány évvel idősebb húgától, Giannától, aki nekem különösen a kedvencem lett. A fentebb említett néhány tulajdonság mellé még tegyük azt is hozzá, hogy ő rendkívül harcias és lázadó, ami miatt többször is bajba került és okozott fejfáját nemcsak nővérének, de a szüleinek is, amit édesapja nem mindig tudott megfelelő módon kezelni. Fabianoról még nem tudtunk meg olyan sokat, de az ő történetére kiváltképp, hiszen elég érdekes és eseménydús jövő vár rá.
Mindent összevetve a Bound by Honor egy igazán jól kivitelezett, remekül felépített, nagyszerű karakterekkel rendelkező történet.

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS
Borító:  A fekete szín dominál, nagyszerűen utal arra, hogy nem egy habos-babos rózsaszín történettel állunk szemben. Az egész sorozat ehhez hasonló külsőket kapott, nekem nagyon bejönnek.
Kedvenc karakter(ek): Luca, Aria, Gianna, Fabiano, Matteo
Nem szimpatikus karakter(ek): A szülők, kifejezetten a két apa, bár ez változott a történet előrehaladásával, de ők nem mindig voltak szimpatikusak a számomra.
Értékelés: 5/5. Szavak nincsenek arra, hogy mennyire szerettem. Biztosan folytatni fogom, ugyanis nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog történni a többi szereplővel. Remélem, hogy néhány jelenet erejéig Luca és Aria párosát is látni fogjuk.
Ajánlom? Mindenképpen, de csak azoknak az olvasóknak, akik már 18 (na jó, 17) év fölött vannak, ugyanis a könyv tartalmaz pár erotikus jelentet, a gyilkolásról meg a hasonlókról már nem is beszélve.
Kedvenc idézetek, ami után talán te is kíváncsi leszel erre a nem mindennapi történetre:

“Of course you don’t understand, because you never loved anyone more than your own life. You can’t possibly understand how it is to feel your own heart breaking at the thought of the person you love getting hurt. I would die for the people I love.”
His eyes were hard and cold as he stood. “You are right. I don’t understand.”

“I hate this life. I hate the mafia. Sometimes I wished there was a way to escape.”
Luca’s face became still. “From me?”
“No,” I said, surprising myself. “From this world. Have you never wanted to live a normal life?”
“No. This is who I am, who I was born to be, Aria. It’s the only life I know, the only life I want. For me to confirm to a normal life would be like an eagle in a small cage in a zoo.” He paused. “Your marriage to me shackles you to the mafia. Blood and death will be your life as long as I live.”
“Then so be it. I’ll go where you go no matter how dark the path.”

“Emotions aren’t a weakness.”
“Yes, they are. Enemies always aim where they can hurt you most.”

I smiled. „ Mine. ”
„ Always. ” Luca said.

Megjegyzések

  1. Szia! Nincs meg neked esetleg a Bound by Love című könyv? Az Aria és Luca történetét folytatja, és írtó kíváncsi lennék rá, mert az első könyv nagyon tetszett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Őszintén, én nem is tudtam, hogy van ilyen könyv. :D Nagyon kíváncsi lettem rá, amikor láttam, hogy Aria és Luca történetét folytatja, így egy kicsit jobban utána néztem. Elvileg még meg sem jelent a kötet, 2015 karácsonyára volt ígérve, de valami miatt akkor nem lett belőle semmi, és azóta sincs semmi konkrét megjelenési dátum. Goodreads-en lehetett kérdezni az írónőtől, többen is érdeklődtek a Bound by Love iránt, de ott sem adott semmilyen pontosabb dátumot. Sajnálom, hogy még nem jelent meg, szívesen olvasnék még többet erről a két karakterről. De addig is ott vannak a sorozat már megjelent részei. :)

      Törlés
  2. Sziasztok valaki tudna segíteni hogy a maffiába születve 1 nek hol tudom meg szerezni magyarul a többi részét ? Ha esetleg valakinek meg van el küldene pdf Ben az emailemre pirgixenia@gmail.com koszonom

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok
    Nem lehet valahol olvasni a Bound by Hatred-et? Nagyon kiváncsi vagyok Gianna és Matteo történetére. Előre is köszönöm

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Nem lehet valahol olvasni a Bound by Hatred 3. részét? Nagyon kiváncsi vagyok Gianna és Matteo történetére. Előre is köszönöm

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése